BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
pavproch
Letec

Re: BMW Divize

Příspěvek od pavproch »

@dali ref turbobenzíny: to je nějaké sprosté slovo? :p
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

jo jinak ale souhlas - kdesi na bmwklubu byla jednou tabulka mazacích valstností za vyšších teplot a castrol na tom nebyl nijak zvlášť dobře...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

V rámci typer.cz velká část ctr jezdí právě na 10W60 od Castrolu, včetně závodních aut (jak rally, tak vytrvalostních okruhových -právě kvůli odolnosti při vysokých teplotách) a v kombinaci s K20 motorem to je v cajku. A to jsou zaručené info pro hodně zatěžovaná auta na okruzích, kde se K20 často podívají k omezovači, který mají nastavený kolem 9000. Přičemž hlavně ty závodní motory jsou samo kontrolovaný velmi detailně (po sezóně půlení atd...). Takže nevím jak ostatní oleje z portofolia Castrolu, ale tenhle by měl v poho. Více info viz tady.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

jarka píše:V rámci typer.cz velká část ctr jezdí právě na 10W60 od Castrolu, včetně závodních aut (jak rally, tak vytrvalostních okruhových -právě kvůli odolnosti při vysokých teplotách) a v kombinaci s K20 motorem to je v cajku. A to jsou zaručené info pro hodně zatěžovaná auta na okruzích, kde se K20 často podívají k omezovači, který mají nastavený kolem 9000. Přičemž hlavně ty závodní motory jsou samo kontrolovaný velmi detailně (po sezóně půlení atd...). Takže nevím jak ostatní oleje z portofolia Castrolu, ale tenhle by měl v poho. Více info viz tady.
ja zas po tretim pridreni motoru na Z4M presel na millera, tak uvidíme....
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
dali
Autoškolák

Příspěvek od dali »

pavproch píše:@dali ref turbobenzíny: to je nějaké sprosté slovo? :p
Tak ono předohrab taky, nicméně od letoška se ve slovníku BMW najde obojí ;) V mým připadě když jsem zaseknutej na pětiválcích, ani jiná rozmná možnost, než turbo benzín a předohrab neni (tahat s sebou haldex pokládám za zbytečný), vy jí zatím eště máte.
Mimochodem koukal jsem žes asi testoval Federaly RS-R. Prej to ani specifikací semislicky nejsou, ale za mě bezkonkurenční poměr cena/zábava. Než je necháš zout, párkrát si s nima ještě sjeď až bude venku pěkný počasí. Mám vyzkoušený, že fungujou od 10°C nahoru a pokud je máš nový, tak aby to bylo to pravý, potřebujou nasbírat pár tepelných cyklů, než začneš tlačit na pilu, jinak je můžeš "přepálit". Pak teprve fungujou tak jak maj. Díky tomu že mají úplně tvrdý boky, který se prakticky nedeformujou, svědčí jim když na autě necháš nastavit mírně negativní odklony (okolo -1°, mě se osvědčilo -1°20'). Pokud někdy nezměním názor, že R888 jsou na moje ježdění škoda, tak nemám důvod hledat na moje víkendový auto jiný gumy než RS-R.

Tady pár odkazů pro silnější povahy, z kterých si můžete udělat obrázek o jakým bordelu z castrolu píšu:
http://fishki.net/auto/97545-strashilki ... -foto.html
http://fishki.net/auto/97694-strashilki ... -foto.html
http://fishki.net/auto/97819-strashilki ... -foto.html
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

code píše:
d1.8t píše:Dneska jsem byl v Dieselpoweru na drobný doladění a úpravu mapování pedálu plynu. Pro teď to považuju za finální naladění, pro stávající komponenty. Plyn jsem nechal upravit na rychlejší odezvu a progresivnější nástup výkonu a je to parádní, jede to jak píchlá svině.
Co máš za motor?
2.0 120kw
RWD
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Bond007 píše:ja zas po tretim pridreni motoru na Z4M presel na millera, tak uvidíme....
No uvidíš, já tam leju co mi řeknou zkušenější - na to abych si udělal nějaký komplexní obrázek tak na to prostě nemám - a už od začátku co mám ctr tak dávám castrol 10W60 a jediný co vím je to, že to běhá. Jako jestli jsi už 3krát přidřel, tak samo je na čase podívat se po něčem jiným a nějaký zjištěný příčiny byly?
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

taky jsem u vsech aut presel na Millers Oils, u M3 teprve uvidim, jde to tam ted poprve, u WRX to melo velmi pozitivni ucinek v lehokosti chodu motoru a lehce snizene spotrebe.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

mmira: jako u potahů to prakticky neřeším a dávám cokoli rozumnýho a radši častý výměny.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

wrx charakterove neni uplne potahove auto ;). pro zabavu s nim jezdim casteji nez s mysi :)
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Odpovědět