Lyžárna

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
d1.8t
Letec

Re: Lyžárna

Příspěvek od d1.8t »

:D
RWD
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

d1.8t píše:Dle mého je lyže prioritně dělaná na stabilitu v oblouku, s omezeným ohledem na ostatní atributy. Ovladatelnost tím trpí, ale pořád je to snesitelný. Co je nesnesitelný, aspoň pro mě, je ona zmíněná nemožnost smýknout a fyzická náročnost. Přestože jezdim výhradně krojenej oblouk, tak tyhle lyže mi ukázali, že ani možnost smýknout není dobrý podceňovat. Typicky zastavení z vysokých rychlostí ať už plánovaný dole u lanovky nebo vynucený jiným lyžařem, je na nich opravdu složitej a náročnej proces, kterej fyzicky neskutečně bolí.
Lyže byli údajně 1 lyžoden po servisu a na plotnách jsem s nima měl velký problémy, nevim jak byl prováděn servis, na kolik byli broušený, ale zklamání.
Děkuju za info, teď už to mám stejně pořešený Fischerama, ale i tak ve mě bude hlodat červík. Jak někde narazím na testování, tak ty RCT zkusím.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Vím, žes pořešil jinak. Podle všeho si udělal dobře, je to hodně speciální záležitost s omezeným využitím.
RWD
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

IMHO takto bude laděná většina Lusti, ne-li všechny. Taky jsem nakonec zvolil lyži podstatně širších schopností.
Back to basics.
Příčina -> následek
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Jsem na ty Lustiny zvědavější čím dál víc - budu muset ty RCT někdy zkusit (už jen abych si udělal obrázek o tom co popisujete).
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

ExFun píše:IMHO takto bude laděná většina Lusti, ne-li všechny. Taky jsem nakonec zvolil lyži podstatně širších schopností.
To je i můj názor. Dokážu si i představit, že dát lyži nějaký komplexnější vlastnosti bude představovat dlouhej, složitej a nákladnej vývoj, kterýho malá firma neni schopna.
RWD
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

d1,8t Zkus Völkly Racetigery SL ;) Mohly by ti taky sednout. Dlouhodobě v TOP3 slalomek, dvojitý titan po celé délce a přitom poddajné. NEMAJÍ připič...lý rocker! Stará dobrá škola carvingových slalomek.
Nebo jestli máš raději tvrdší, tak Fischery RC4.

Nordicy SLR jsou šutry, řezavé, ale IMHO s podstatně omezenějším repertoárem schopností.
Back to basics.
Příčina -> následek
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Teď mám třetí Elan SLX v řadě. Před letošní zimou jsem chtěl měnit, ale jak jsem psal, pravolevý uspořádání se kterým letos vylezli mi nevyhovuje a udělali mi čáru přes rozpočet. :( Tak jsem odjel další sezonu, ale na příští rok budu muset chca nechca koupit nový. Jako záložní variantu mám SLX 2012 (já je prostě miluju :x ), ale říkal jsem si, že se poohlídnu i někde jinde. K pár kusům slalomek se během roku dostanu, takže zhruba mám představu co by se mi líbilo. Lusti jsem po velký chvále zkusil a není to cesta pro mě.

Když vynecham Elany, tak nejpříjemnější mi přijdou Fischery, Völkle zkusim, k tomu aktuální modely Headu, Rossignolu, Blizzardu a to je asi tak všechno co mě napadá. Tyhle firmy dělají lyže tak, aby člověk nechcípnul vyčerpáním po hodině ježdění.

Btw. Už jsem zaznamenal zákulisní informace, že Elan nemá s pravolevýma slalomkama zrovna úspěch a čeká se jak s tim naloží. Dlouhodobě dělal SLX vždy na dva roky, ale model 2012/13 byl na trhu jen rok. Tak uvidím jestli nebude nějaký příjemný překvapení. Anebo překonám averzi k pravolevýmu uspořádání.
RWD
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Tak Elan už model 2014/15 představil a "Amphibio Profil" je přítomen. :(

https://www.skitreff.de/de/ski-sport/sk ... _2015.html
RWD
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Mně Amphibio děsně štvalo. Myslím, že celkem umím zahajovat oblouk z obou lyží a Amphibio je klacek pod nohy. Každá lyže zabrala v jiný okamžik. První dopoledne se mi kvůli tomu pořád rozjížděly nohy. U slalomek je to IMHO nesmysl. Ještě to pochopím u allround Waveflex-ů, ale SLX si kupují lidi, co už ví a měli by i umět. U těch Amph neuspěje..
Back to basics.
Příčina -> následek
Odpovědět