Děkuju za info, teď už to mám stejně pořešený Fischerama, ale i tak ve mě bude hlodat červík. Jak někde narazím na testování, tak ty RCT zkusím.d1.8t píše:Dle mého je lyže prioritně dělaná na stabilitu v oblouku, s omezeným ohledem na ostatní atributy. Ovladatelnost tím trpí, ale pořád je to snesitelný. Co je nesnesitelný, aspoň pro mě, je ona zmíněná nemožnost smýknout a fyzická náročnost. Přestože jezdim výhradně krojenej oblouk, tak tyhle lyže mi ukázali, že ani možnost smýknout není dobrý podceňovat. Typicky zastavení z vysokých rychlostí ať už plánovaný dole u lanovky nebo vynucený jiným lyžařem, je na nich opravdu složitej a náročnej proces, kterej fyzicky neskutečně bolí.
Lyže byli údajně 1 lyžoden po servisu a na plotnách jsem s nima měl velký problémy, nevim jak byl prováděn servis, na kolik byli broušený, ale zklamání.
Lyžárna
Re: Lyžárna
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Vím, žes pořešil jinak. Podle všeho si udělal dobře, je to hodně speciální záležitost s omezeným využitím.
RWD
IMHO takto bude laděná většina Lusti, ne-li všechny. Taky jsem nakonec zvolil lyži podstatně širších schopností.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
Jsem na ty Lustiny zvědavější čím dál víc - budu muset ty RCT někdy zkusit (už jen abych si udělal obrázek o tom co popisujete).
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
To je i můj názor. Dokážu si i představit, že dát lyži nějaký komplexnější vlastnosti bude představovat dlouhej, složitej a nákladnej vývoj, kterýho malá firma neni schopna.ExFun píše:IMHO takto bude laděná většina Lusti, ne-li všechny. Taky jsem nakonec zvolil lyži podstatně širších schopností.
RWD
d1,8t Zkus Völkly Racetigery SL Mohly by ti taky sednout. Dlouhodobě v TOP3 slalomek, dvojitý titan po celé délce a přitom poddajné. NEMAJÍ připič...lý rocker! Stará dobrá škola carvingových slalomek.
Nebo jestli máš raději tvrdší, tak Fischery RC4.
Nordicy SLR jsou šutry, řezavé, ale IMHO s podstatně omezenějším repertoárem schopností.
Nebo jestli máš raději tvrdší, tak Fischery RC4.
Nordicy SLR jsou šutry, řezavé, ale IMHO s podstatně omezenějším repertoárem schopností.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
Teď mám třetí Elan SLX v řadě. Před letošní zimou jsem chtěl měnit, ale jak jsem psal, pravolevý uspořádání se kterým letos vylezli mi nevyhovuje a udělali mi čáru přes rozpočet. Tak jsem odjel další sezonu, ale na příští rok budu muset chca nechca koupit nový. Jako záložní variantu mám SLX 2012 (já je prostě miluju ), ale říkal jsem si, že se poohlídnu i někde jinde. K pár kusům slalomek se během roku dostanu, takže zhruba mám představu co by se mi líbilo. Lusti jsem po velký chvále zkusil a není to cesta pro mě.
Když vynecham Elany, tak nejpříjemnější mi přijdou Fischery, Völkle zkusim, k tomu aktuální modely Headu, Rossignolu, Blizzardu a to je asi tak všechno co mě napadá. Tyhle firmy dělají lyže tak, aby člověk nechcípnul vyčerpáním po hodině ježdění.
Btw. Už jsem zaznamenal zákulisní informace, že Elan nemá s pravolevýma slalomkama zrovna úspěch a čeká se jak s tim naloží. Dlouhodobě dělal SLX vždy na dva roky, ale model 2012/13 byl na trhu jen rok. Tak uvidím jestli nebude nějaký příjemný překvapení. Anebo překonám averzi k pravolevýmu uspořádání.
Když vynecham Elany, tak nejpříjemnější mi přijdou Fischery, Völkle zkusim, k tomu aktuální modely Headu, Rossignolu, Blizzardu a to je asi tak všechno co mě napadá. Tyhle firmy dělají lyže tak, aby člověk nechcípnul vyčerpáním po hodině ježdění.
Btw. Už jsem zaznamenal zákulisní informace, že Elan nemá s pravolevýma slalomkama zrovna úspěch a čeká se jak s tim naloží. Dlouhodobě dělal SLX vždy na dva roky, ale model 2012/13 byl na trhu jen rok. Tak uvidím jestli nebude nějaký příjemný překvapení. Anebo překonám averzi k pravolevýmu uspořádání.
RWD
Tak Elan už model 2014/15 představil a "Amphibio Profil" je přítomen.
https://www.skitreff.de/de/ski-sport/sk ... _2015.html
https://www.skitreff.de/de/ski-sport/sk ... _2015.html
RWD
Mně Amphibio děsně štvalo. Myslím, že celkem umím zahajovat oblouk z obou lyží a Amphibio je klacek pod nohy. Každá lyže zabrala v jiný okamžik. První dopoledne se mi kvůli tomu pořád rozjížděly nohy. U slalomek je to IMHO nesmysl. Ještě to pochopím u allround Waveflex-ů, ale SLX si kupují lidi, co už ví a měli by i umět. U těch Amph neuspěje..
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek