Čo dalej po E46?
Re: Čo dalej po E46?
45i byl průser do určitého roku, potom už jsou ty motory OK, teda aspoň pokud se pamatuju správně z pokecu o 7er, co sem kdysi přeletěl očima...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
jj prave o tu 45i mi islo...matne si spominam, ze s nimi nieco bolo, ale wo co go, to netusim. Preto vravim, ze na banany by aj snad bolo, ale na ostatne, hlavne ak boli problemove, tak to asi uz fakt ne...
Zeby...
Zeby...
Not the greatest engine gasket and seal design but careful maintenance (frequent oil changes) and avoiding overheating can keep them quite happy for a long time.
RE Cooling System - Very easy if the cooling system fails and overheats to ruin gaskets (the aluminum parts of the engine over expand and break the gasket seals). Not to mention you could be in the wrong place (stuck in a traffic jam) when it overheats, preventing you from getting off the road and turning the engine off quickly, and do serious damage to the engine itself (warped heads, etc.). And weigh the cost of towing, inconvenience etc. Murphy's law says it will happen on the way to the airport while going on vacation.
Proactive maintenance after 85K miles is the key. You will have a cooling system failure. The only question is when. If you repair each part piecemeal as it breaks you will have many chances to overheat the engine.
Save up a fund and do the water pump, thermostat, hoses and coolant expansion tank and you will be able to sleep like a baby for at least another 60K miles.
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Ja viem ze ten inzerat smrdi a na tom popise nebude asi pravdy snad nic, ale...
http://subaru-legacy-wagon.autobazar.eu ... 15829.html
http://subaru-legacy-wagon.autobazar.eu ... 15829.html
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Předtímhle bazošem jsem byl kdysi varován, že berou vytopená auta, auta z exekucí, nesplacených leasingu a jsou to většinou leštěné prdy.
Snowman: vies, ze som takisto riesil zmenu z E45 325i po FL (koli vykonu a koli priestoru). Kupil som E60 550i. Poviem Ti, ze za tych par mesiacov maximalna spokojnost. Najazdil som zatial 25tis km, za tu dobu som menil len olej. E46 som dal komplet vycistit "na predaj". Stale to auto mam a raz za cas sa velmi rad zveziem. Trhova predajna cena je daleko pod tym co to auto ponuka takze si ho asi uz necham. Radost sa s tym stale zviest. Ale na cestu Praha Kosice vitazi jasne 550i. Drzim palce s vyberom!Snowman000 píše:E60 v povodnom vybere bola, ale iba 530i a ta moc fun factor neponuka, urcite nie taky ako 130i a 330i, no zabudol som na inu motorizaciu...hlavne ked 550i by bola viac nez vhodna, no mimo rozpoctu...ale 545i Napr:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... 57828.html
No niekde tu kolovali info, ze boli problemove? Vyber velky nie je ale casom by sa nieco zaujimave mohlo objavit
E46 325i + E60 550i
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Tak gratulujem, ze sa vyber az tak podaril Mne ta E46 tiez k srdcu prirastla a z domu asi uz tiez nepojde, max len v ramci rodiny
Nastastie ma nic netlaci zatial do zmeny okrem urcitej zvedavosti, takze vsetko je to este +/- v teoretickej rovine, proste co ak...hlavne chyba to najdolezitejsie este a asi nejaku chvilu chybat aj bude
Kazdopadne 550i je mimo rozpoctu a kupa auta nekonci jeho kupou, takze E60 je mimo hry zatial aj tou velkostou, to by sa nesmeli zacat rodit len tie prachy...
Nastastie ma nic netlaci zatial do zmeny okrem urcitej zvedavosti, takze vsetko je to este +/- v teoretickej rovine, proste co ak...hlavne chyba to najdolezitejsie este a asi nejaku chvilu chybat aj bude
Kazdopadne 550i je mimo rozpoctu a kupa auta nekonci jeho kupou, takze E60 je mimo hry zatial aj tou velkostou, to by sa nesmeli zacat rodit len tie prachy...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
-
- Pan Řidič
Omlouvám se Snowman000ovi, že se mu vkrádám do topicu, ale od chvíle, kdy jsem tu našel tenhle odkaz, mám brouka v hlavě. Nezná někdo z místních BMW odborníků tohle konkrétní auto? Nepřijde vám nějak podezřele levný? Vím, že fotky jsou fotky, ale vzhledem k ročníku, nájezdu a tak vůbec je to všechno skoro příliš dobré na to, aby to byla pravda.pavproch píše:návnada
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Tak som oboznamil spolubyvajucu/pritulkynu o mojich planoch a predstavil jej kandidatov na nas potencialny povoz na buduce asi hooodne dlhe obdobie...
Jej (racionalne) hodnotenie...
E46 bol moj detsky sen a ten som si splnil...ano pri 2,5ke mi obcas chybaju kone, ale nie tolko aby mi stali za taky priplatok, aj ked viem, ze ta pripadna 330i by bola v neporovnatelne lepsom stave...
S tou 130i ma taktiez pravdu, mat doma nieco ala Disco, tak mi je jedno kolko deti budem musiet kocikovat, ale druhym autom je Lupo... a taktiez ma pre mna par minusov, ktorym je fakt hlavne ta nadrz (a dojazd) a ak to ma sluzit ako jedno jedine auto tak asi fakt aj ten priestor. Iked sa bojim, ci nakoniec srdce nevykopne rozum z hlavy ked sa v tom odveziem
E90 - 325i asi zo zoznamu skrtam, aj ked je cenovo aktualne o 2000€ nizsie, no vykonnostne to je na podobnej urovni ako mam a nechcem uz zazit take to hlodanie v hlave a toboz ak je nutne skracovat diff aby sa s tym nejako dalo fungovat...pokial mam potrebu upravovat auto, mal som si rovno kupit lepsie A taktiez skusenosti Mmiry a jeho test ma od nej trosku odradzaju...
E90 - 330i nakoniec ostala a cim dalej tym viac ma laka, proste ked uz, tak uz...radsej trochu viac posetrim, ale bude to asi ten najlepsi kompromis, medzi mojou zabavou a potrebou prepravy aj niekoho ineho. Zatial je to ale len pocit a ten sa moze po skusenostiach nazivo rychlo zmenit, aj ked v rodine uz jedna E91 bola a aj napriek kadlajucemu 4-valcu v nej bola iskra
Kombajny ja osobne moc nemusim, ale E91 je jeden z velkeho mala spolu s 4.gen. Legacy, ktory by som zvladol, iked eleganciu svojich sedanovych bratov aj tak nedosahuju. No ak to ma byt na dlllhu dobu hlavnym povozom a bohvie co bude vsetko musiet zmaknut... Aky velky rozdiel je medzi E90 a E91 pocitovo a naladenim? A taktiez medzi normal, sportovym a M-pak podvozkom?
Zaujimavy a takmer ideal kandidat...az na tu manual klimu
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... 54290.html
PS: Skoda ze nasledujuca veta od PJ este nebola pretavena do nejakeho clanku, myslim, ze by to nadobro rozluskla
Jej (racionalne) hodnotenie...
330i E46 - to uz mas teraz, tym sa moc nikam neposunies, to uz vydrzime s tym aktualnym a konecne kupime poriadnu sedacku do obyvacky...
130i - ne! Maximalne tak mne ho mozes kupit, ale toto hlavnym nasim autom nebude!
Tak mi slecna dala do hlavy par chrobakov...E90 330i - no vidis, to vyzera moderne, cisto, dostatocne velko a stale sa budes moct na nom vyblbnut, no v kombiku by nebolo?
E46 bol moj detsky sen a ten som si splnil...ano pri 2,5ke mi obcas chybaju kone, ale nie tolko aby mi stali za taky priplatok, aj ked viem, ze ta pripadna 330i by bola v neporovnatelne lepsom stave...
S tou 130i ma taktiez pravdu, mat doma nieco ala Disco, tak mi je jedno kolko deti budem musiet kocikovat, ale druhym autom je Lupo... a taktiez ma pre mna par minusov, ktorym je fakt hlavne ta nadrz (a dojazd) a ak to ma sluzit ako jedno jedine auto tak asi fakt aj ten priestor. Iked sa bojim, ci nakoniec srdce nevykopne rozum z hlavy ked sa v tom odveziem
E90 - 325i asi zo zoznamu skrtam, aj ked je cenovo aktualne o 2000€ nizsie, no vykonnostne to je na podobnej urovni ako mam a nechcem uz zazit take to hlodanie v hlave a toboz ak je nutne skracovat diff aby sa s tym nejako dalo fungovat...pokial mam potrebu upravovat auto, mal som si rovno kupit lepsie A taktiez skusenosti Mmiry a jeho test ma od nej trosku odradzaju...
E90 - 330i nakoniec ostala a cim dalej tym viac ma laka, proste ked uz, tak uz...radsej trochu viac posetrim, ale bude to asi ten najlepsi kompromis, medzi mojou zabavou a potrebou prepravy aj niekoho ineho. Zatial je to ale len pocit a ten sa moze po skusenostiach nazivo rychlo zmenit, aj ked v rodine uz jedna E91 bola a aj napriek kadlajucemu 4-valcu v nej bola iskra
Kombajny ja osobne moc nemusim, ale E91 je jeden z velkeho mala spolu s 4.gen. Legacy, ktory by som zvladol, iked eleganciu svojich sedanovych bratov aj tak nedosahuju. No ak to ma byt na dlllhu dobu hlavnym povozom a bohvie co bude vsetko musiet zmaknut... Aky velky rozdiel je medzi E90 a E91 pocitovo a naladenim? A taktiez medzi normal, sportovym a M-pak podvozkom?
Zaujimavy a takmer ideal kandidat...az na tu manual klimu
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... 54290.html
PS: Skoda ze nasledujuca veta od PJ este nebola pretavena do nejakeho clanku, myslim, ze by to nadobro rozluskla
A pokud byste si rádi přečetli test BMW 330i E90, či spíše dlouhodobé zkušenosti s ním, ozvěte se v diskusi, rádi pro vás takový článek připravíme.
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Snow: kúp si peknú E90 330i v Mpacket. Na kombik sa vyser. A budeš spokojný
E46 325i + E60 550i
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Jop to je ten ideal plan Ale najst Mpack E90ku 330i za primerany peniaz, je dost problem...tie chce proste kazdy
PS: Jancsi,kedysi sme sa bavili o urcitej lenivosti nasich 2,5 motorov...skus u seba spravit nasledovne pls...
http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=8&t=20991
PS: Jancsi,kedysi sme sa bavili o urcitej lenivosti nasich 2,5 motorov...skus u seba spravit nasledovne pls...
A taktiez idem do servisu s tymto, tak uvidime...Snowman000 píše:Tak som urobil, co mi povedali...
...zabite ma, ale tak cisty medziplyn uz som dlho nedal, ne len 3-2 ale aj 2-1 a taktiez jazda na pol plynu ma vacsiu stavu. Ci len placebo, netusim, ale pred kazdym startom si dam tuto 20sekundovu procedurku a uvidime.
PS: ak ma niekto BMW drive by wire tak to prosim skuste, rad by som vediet, ci som blbec diky
http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=8&t=20991
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...