Prosím o radu. Rád bych pořídil auto, mám 500 000 Kč, prozatím jedno, ale určitě do budoucna bude druhé dítě a proto sháním nějaké velké kombi a v naftě. Jezdím do práce 40 km, občas nějaký ten nedělní výlet, takže žádné každodenní létání po dálnici. Proto prosím o radu.
Rozhodujeme se mezi Škoda superb což je prostorově ideální, ale manželka se shlédla v audi A4
(což mi přijde stejně malé jako octavka), proto bych spíše vybral A6 (ovšem tady je to už samý 3 litr). Dále jsem uvažoval o BMW 520. Nevím jak jsou dnešní zadokolky elektronicky vybavené pro ovladatelnost v zimě ?? Kdysi dálvno jsem jel ve škodovce 120 a tehdy mě vyděsilo jak v zatáčce člověk točil volantem a auto jelo neovladatelně rovno. Nerad bych manželku někde vytahoval z příkopy! Říkám si, že snad BMW už má tyhle věci vychytané. Pokud bych vzal xDrive bavíme se už zase o 3 litru A ty nové modely 525 xDrive ještě nejsou k sehnání za také peníze co mám.
Proto budu rád za každou informaci a zkušenost. Děkuji Kuba.
škoda superb vs audi A6 vs BMW
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: škoda superb vs audi A6 vs BMW
To máš těžký... A4 je prostorově o něco stísněnější než Octavia.
Sup 4x4 TDI bude k sehnání v mnoha kusech, takže bude si nejlepší výběr. A taky za stejné peníze dostaneš mladší a lépe vybavenější auto než u AUDI/BMW.
BMW a Audi ve čtyřkole bude v třílitru - těch bude nejvíc. A6 se dělá i lowcost verze s 3.0TDI V6 150kW, což by mohlo vyjít levněji. Řekl bych, že Audi je o něco víc prostornější než BMW.
Také měj na paměti, že případný servis AUDI/BMW bude dražší než u Shade werk.
Sup 4x4 TDI bude k sehnání v mnoha kusech, takže bude si nejlepší výběr. A taky za stejné peníze dostaneš mladší a lépe vybavenější auto než u AUDI/BMW.
BMW a Audi ve čtyřkole bude v třílitru - těch bude nejvíc. A6 se dělá i lowcost verze s 3.0TDI V6 150kW, což by mohlo vyjít levněji. Řekl bych, že Audi je o něco víc prostornější než BMW.
Také měj na paměti, že případný servis AUDI/BMW bude dražší než u Shade werk.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
No to manželce taky pořád říkám, že servis těchto luxusnějších značek nebude na takové částce jako u naší dosavadní octavie
(i když v dnešní době jsou díly i na české auta dost drahé).Jinak díky.
(i když v dnešní době jsou díly i na české auta dost drahé).Jinak díky.
servis BMW/Audio v tři litrů a v ctyrkolce bude stát jednou tolik než servis oktavky....jen oleje je v trilitru skoro jednou tolik.... nejde to srovnávat, zase BMW/Audfi s šestiválcem pojede jinak než Okta i než ten Superb.....zadokolky se neboj, kdekoli mimo sněhu jede lip a elektronika te podrží.....tyhle drahý kary si kupujou taky zubaři a architektti a ti by bez ESP spadli do příkopu hned za barakem...je to blbuvzdorny....