Čo dalej po E46?
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Čo dalej po E46?
Takze dnes som dostal snad najzakernejsiu otazku zo vsetkych: "Kedy si kupis nove auto?", ktora ma tak trosku nahlodala a donutila zamysliet sa...
Polozil mi ju otec a nasledne naznacil, ze by moja sucasna E46 325i mohla potencialne ostat dalej v rodine ak by som ju chcel nahradit
Vsetko co tu napisem, je len v teoretickej rovine, financie zatial dostatocne nie su a taktiez sa ziadne stahovanie z garaze do garaze este nechysta. Ale...co dalej? Je nieco co mojim poziadavkam na povoz vyhovie lepsie?
Poziadavky:
Manual
Benzin, vykonnostny upgrade oproti sucasnosti
RWD prinajhorsom AWD
FUN factor
4 miesta + nejaky kufor (asi by mi uz nejaky cas ostalo), co diskvalifikuje moju vyznivanu Z3 Coupe
Relativne easy na udrzbu, cim menej 0 a 1-tiek
Rozpocet je imaginarny zatial, ale myslim, ze nejakych +/- 10000e by na to casom byt mohlo
Co ma zatial napadlo z hlavy:
E46 330i - Auto mne zname, akurat velkost, akurat vykonu, fajn udrzba, proste idealny upgrade
E90 330i preFL - Relativne tiez mne zname, trochu vacsie, este o trochu vykonnejsie, no udrzbovo asi tiez komplikovanejsie
E87 130i preFL - Uz mne trosku nezname, trochu mensie, vykonu dooost, udrzbovo asi ako E90, ale FUN factor niekde inde
E60 530i - Nezname mne, uz neprijemne velky kus auta, vykonu na tu velkost tiez uz moc neni, FUN factor tiez nic moc a udrzba este viac naprd, ale vysoky potencial na dlhodoby povoz
Subaru Legacy Spec B - Absolutne mne nezname, velkost ujde, vykonu tiez fajn, udrzba ???, FUN factor???, no tiez vysoky potencial dlhodobosti a spokojnosti
Mazda RX-8 - Crazy volba ja viem, ale nieco ma k nej proste taha, iked mi tiez neznama, velkost LTT (dam dnu lyze?), vykon stacit bude, FUN factor (LSD ), ehm udrzba , snad by ma pritulkyna nevyhodila z domu
Niekto nejaky iny navrh? Bude to vobec upgrade? Nemam prestat vymyslat a tesit sa z toho co mam, kedze mi robi radost a nedam nan dopustit?
Diky
Polozil mi ju otec a nasledne naznacil, ze by moja sucasna E46 325i mohla potencialne ostat dalej v rodine ak by som ju chcel nahradit
Vsetko co tu napisem, je len v teoretickej rovine, financie zatial dostatocne nie su a taktiez sa ziadne stahovanie z garaze do garaze este nechysta. Ale...co dalej? Je nieco co mojim poziadavkam na povoz vyhovie lepsie?
Poziadavky:
Manual
Benzin, vykonnostny upgrade oproti sucasnosti
RWD prinajhorsom AWD
FUN factor
4 miesta + nejaky kufor (asi by mi uz nejaky cas ostalo), co diskvalifikuje moju vyznivanu Z3 Coupe
Relativne easy na udrzbu, cim menej 0 a 1-tiek
Rozpocet je imaginarny zatial, ale myslim, ze nejakych +/- 10000e by na to casom byt mohlo
Co ma zatial napadlo z hlavy:
E46 330i - Auto mne zname, akurat velkost, akurat vykonu, fajn udrzba, proste idealny upgrade
E90 330i preFL - Relativne tiez mne zname, trochu vacsie, este o trochu vykonnejsie, no udrzbovo asi tiez komplikovanejsie
E87 130i preFL - Uz mne trosku nezname, trochu mensie, vykonu dooost, udrzbovo asi ako E90, ale FUN factor niekde inde
E60 530i - Nezname mne, uz neprijemne velky kus auta, vykonu na tu velkost tiez uz moc neni, FUN factor tiez nic moc a udrzba este viac naprd, ale vysoky potencial na dlhodoby povoz
Subaru Legacy Spec B - Absolutne mne nezname, velkost ujde, vykonu tiez fajn, udrzba ???, FUN factor???, no tiez vysoky potencial dlhodobosti a spokojnosti
Mazda RX-8 - Crazy volba ja viem, ale nieco ma k nej proste taha, iked mi tiez neznama, velkost LTT (dam dnu lyze?), vykon stacit bude, FUN factor (LSD ), ehm udrzba , snad by ma pritulkyna nevyhodila z domu
Niekto nejaky iny navrh? Bude to vobec upgrade? Nemam prestat vymyslat a tesit sa z toho co mam, kedze mi robi radost a nedam nan dopustit?
Diky
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Re: Čo dalej po E46?
podobnu vec (fun+rwd+4 miesta)som sa akurat teraz pytal tu
http://forum.autoforum.cz/viewtopic.php ... 0&start=50
vyslo mi z toho ze kym bude pre mna taketo auto aktualne tak uz budu na trhu nejake jazdene gt86, takze najskor to bude volba medzi gt86 a e46 podla miery praktickosti ktoru budem potrebovat. Predsalen ta toyota ma blizsie skor k 2 miestnym autam a lyze tam tiez nedas
http://forum.autoforum.cz/viewtopic.php ... 0&start=50
vyslo mi z toho ze kym bude pre mna taketo auto aktualne tak uz budu na trhu nejake jazdene gt86, takze najskor to bude volba medzi gt86 a e46 podla miery praktickosti ktoru budem potrebovat. Predsalen ta toyota ma blizsie skor k 2 miestnym autam a lyze tam tiez nedas
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Podobne myslienky uz som mal Povodne to ale mal byt z M3 E36, ale to bych musel mat este lankovu E46.
Tento swap, ale uz vyzaduje toho trosku viac a to uz fakt bude lacnejsie zohnat poriadnu E46 M3
Co mi pripomina, ze v zozname este nemam...
E39 M5 - Relativne tiez nezname, iked E39 uz som trosku zazil, vykonu ajaaaaj, LSD, V8, len tie naklady...a faktor rodinnosti to ma tiez slusny Jak ja som mohol na nu zabudnut
Tento swap, ale uz vyzaduje toho trosku viac a to uz fakt bude lacnejsie zohnat poriadnu E46 M3
Co mi pripomina, ze v zozname este nemam...
E39 M5 - Relativne tiez nezname, iked E39 uz som trosku zazil, vykonu ajaaaaj, LSD, V8, len tie naklady...a faktor rodinnosti to ma tiez slusny Jak ja som mohol na nu zabudnut
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
no dobře, no...
jcw, evo, sti ?
jcw, evo, sti ?
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Jo tak GT86 by tiez vyhovovala, ale mam trosku strach ze jej cena tak rychlo klesat nebude, urcite nie tak aby do cca 2 rokov bola na mojom rozpocte. Je to podobna volba ako RX-8, len spolahlivejsia , no ako hlavne auto v domacnosti predsa len nebude z najvhodnejsich
JCW je FWD, to je u mna uz proste No Go...
EVO a STI - to je nakladova sebevrazda, a trosku uz hardcore, ale stare dobre STi by bolo cool no nakoniec by som radsej skoncil prave v Legacy Spec B...
JCW je FWD, to je u mna uz proste No Go...
EVO a STI - to je nakladova sebevrazda, a trosku uz hardcore, ale stare dobre STi by bolo cool no nakoniec by som radsej skoncil prave v Legacy Spec B...
Naposledy upravil(a) Snowman000 dne ned 09 úno 21:44, celkem upraveno 1 x.
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
2 miesta bohuzel, rovnaky problem ako Z3 Coupe...a ne z Lupa rodinne auto spravit nemozem
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
a ještě jeden - raritní tip - 320si (E90)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Tak po tomhle jsem vždycky koukal - souhlas s pavprochem. Hustá kára, který je ale trochu škoda na daily. Jsem zvědavej na co přijdeš, ty parametry výběru jsou dost drsný.pavproch píše:a ještě jeden - raritní tip - 320si (E90)
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).