Pojistník jiný než majitel - poraďte prosím
Moderátor: řidičBOB
-
- Spolujezdec
Pojistník jiný než majitel - poraďte prosím
Dobrý den,
jaká jsou rizika, pokud je pojistník auta u povinného a havarijního ručení jiný než majitel?
Pokud uvedu jako pojistníka tchána, platil bych 10tis, pokud to nechám na sebe, tak je to 17,5k (tchán má 55% bonus, já 10%).
Pokud bych náhodou boural, nestane se, že pojišťovna sice proplatí tchánovi náklady, ale pak je budou vymáhat po mě, jako po viníkovi?
Děkuju moc za odpovědi!
jaká jsou rizika, pokud je pojistník auta u povinného a havarijního ručení jiný než majitel?
Pokud uvedu jako pojistníka tchána, platil bych 10tis, pokud to nechám na sebe, tak je to 17,5k (tchán má 55% bonus, já 10%).
Pokud bych náhodou boural, nestane se, že pojišťovna sice proplatí tchánovi náklady, ale pak je budou vymáhat po mě, jako po viníkovi?
Děkuju moc za odpovědi!
Re: Pojistník jiný než majitel - poraďte prosím
žádná, s vyjímkou pojistek omezených na jednoho řidiče
Jak píše retron. Já jsem tak měl pojištěné auto dva roky na tátu a během toho řešil 2 pojistné události. Naprosto bez problému. Jenom se to nahlásilo a zajelo do servisu. Servis už si pak řešil sám s pojišťovnou nafocení a vyúčtování. Dokonce jsem to i sám nahlašoval a řešil to jako majitel s tím, že pojistníkem je otec.
-
- Spolujezdec
Děkuju Vám za odpověď.
Necukne se pojišťovna v případě nějaké větší škody? Např. srazím nějakou vysoce vydělávající osobu a ušlá mzda může jít do milionů... Nerad bych se do podobné situace dostal, i když je nepravděpodobná.
Necukne se pojišťovna v případě nějaké větší škody? Např. srazím nějakou vysoce vydělávající osobu a ušlá mzda může jít do milionů... Nerad bych se do podobné situace dostal, i když je nepravděpodobná.
- GeneHawkins
- Letec
Necukne. Akorát tchán přijde o měsíce bonusů a tobě se nové takhle nikdy nenačtou.
-
- Spolujezdec
Děkuju. Vyřeším to nakonec tak, že povinné nechám raději na sebe, budu mít klidné spaní a za ty roky se mi budou načítat bonusy... a havarijní napíšu na tchána - je tam větší úspora, odečítání bonusů bude tchánovi jedno, protože havarijní pojištění sám nemá a nejde v případě škodní události o tak velké částky, jako třeba v případě újmy na zdraví.
to je nesmysl, navic za kombinaci povinného a havarijniho je další sleva tuším až 5% takze bych to neresil
taky si myslím že je to jedno, kdo auto pojistil a kdo ho vlastní. To podle mě zákon neupravuje.
Nesmysl to není, opravdu se to může vyplatit. Dokonce může mít havárku u jiné pojišťovny. Jen může být problém s bonusy - v takovém případě nemusí pojišťovna přenést bonusy z povinného na havarijní.retron píše:to je nesmysl, navic za kombinaci povinného a havarijniho je další sleva tuším až 5% takze bych to neresil
Mimochodem, ještě jedna verze - auto přihlášené na otce (tj. mimo rizikovou kategorii do 25 let) a pojistníkem ty sám, tj bonusy jdou na tebe. Ještě je dobré mít v rodině dítě do 15 let, některé pojišťovny na to dají slevu.