Ráfky z Felicie na Opel Corsa, lze?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
loki
Spolujezdec

Ráfky z Felicie na Opel Corsa, lze?

Příspěvek od loki »

Prosím o radu, zbyly mi ráfky (s Pneu) z Felicie označené 4 1/2 Jx13 H ET 38, mohu je použít na OPEL CORSA, která má v TP ráfky 5Jx13 ET 49? Oba ráfky mají, zdá se mi, stejnou rozteč, nevidím tedy důvod, proč by to nemělo jít, ale nebude to problém u evidenční kontroly? Teď jsem Corsu koupil a budu přihlašovat na sebe. Děkuju za radu.
HondaMan
Letec

Re: Ráfky z Felicie na Opel Corsa, lze?

Příspěvek od HondaMan »

A rozměr pneumatik je stejný?
De iure to správně není, ale protože má Felicie i Corsa rozteč 4x100 a středovou díru 57 mm resp. 56,6 mm tak to tam sedne. Vnější hrana ráfku bude o 5mm ven z auta = no problem. Spíš si zkontroluj rozměr pneumatik, zdali je stejný.
2.9T RWD
loki
Spolujezdec

Příspěvek od loki »

HondaMan píše:A rozměr pneumatik je stejný?
De iure to správně není, ale protože má Felicie i Corsa rozteč 4x100 a středovou díru 57 mm resp. 56,6 mm tak to tam sedne. Vnější hrana ráfku bude o 5mm ven z auta = no problem. Spíš si zkontroluj rozměr pneumatik, zdali je stejný.
Pneumatiky jsou - 15850240000 165/70 R 13 79T Matador MP52

Ještě nejsou na ráfcích osazeny. Abych to řekl úplně po lopatě - koupil jsem Corsu jen s letňáky, ale zbyly mi z Fildy disky s letňáky. Nicméně jsem zároveň levně získal ty Matadory, které bych chtěl osadit na ty disky z Fildy.

Takže - neudělal jsem někde botu? :)

Díky za radu. Po pravdě se vyznám spíše v bajcích, než autech. S auty teprve začínám.
loki
Spolujezdec

Příspěvek od loki »

A ještě dodám, že na Opelu jsou 165/70 R 13, takže si myslím, že O.K. Snad. :)
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Správně to není, ale fungovat/sloužit to bude ;)
2.9T RWD
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Nasadíš je a dokonce s němi i pojedeš úplně v klidu. No nebude to správné z hlediska legislativy, z vlastní zkušeností ti řeknu, že policajti teď jebou za každou hovadinu.

Jenom takový detail. Je na těch ráfích 4 1/2J? Já si do teď myslel, že fildy mají 5 1/2J...
loki
Spolujezdec

Příspěvek od loki »

HondaMan píše:Správně to není, ale fungovat/sloužit to bude ;)
A u evidenční kontroly, případně STK mi problém dělat nebudou? Nebude lepší nechat to na letních kolech, přestože je zima?
loki
Spolujezdec

Příspěvek od loki »

Arkis píše:Nasadíš je a dokonce s němi i pojedeš úplně v klidu. No nebude to správné z hlediska legislativy, z vlastní zkušeností ti řeknu, že policajti teď jebou za každou hovadinu.

Jenom takový detail. Je na těch ráfích 4 1/2J? Já si do teď myslel, že fildy mají 5 1/2J...
K tomu detailu - je to 100% tak. Mám to kolo vedle sebe, pro jistotu sem si jej dovalil z kumbálu. :)
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Pokud na kolech nenecháš pokličky Škoda, tak to nepoznají. Rozdíl je to "nepatrný".
2.9T RWD
Odpovědět