Koupě ojetého nejlépe německého auta +-200.000

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Stenly
Autoškolák

Koupě ojetého nejlépe německého auta +-200.000

Příspěvek od Stenly »

Zdravím všechny automobilové nadšence.
Už dluho sleduju zdejší fórum, proto jsem se rozhodl napsat sem o radu při výběru mého nového - ojetého auta.
Požadavky: - Spolehlivost, kvalita (věřím v kvalitu německých automobilů a nechci jezdit každý měsíc do servisu a jen do auta sypat peníze)
- Image (auto by mělo udělat parádu, je mi 22 nepotřebuju obří komfort chci auto které bude sexy)
- Benzín X Nafta - tuhle zásadní otázku jsem ještě úplně nevyřešil,roční nájezd je cca 20.000km
- Výkonostně by to měl být obsah od 2.0 do 3.0 (zkrátka chci aby když budu chtít razantně šlápnout na plyn aby mělo auto odpovídající odezvu)

Chtěl bych zkrátka rychlé,sexy auto se sportovnějším nádechem kde nebudu platit astronomické částky za servis, který navíc bude potřeba každý měsíc. A průměrná spotřeba když bude do 10litrů budu spokojen.

Rok výroby: 2004-2008
Zatím uvažuju o těchto autech : Audi A4 avant - 2.0TDI(103-125kw) nebo 3.0TDI 150kw
BMW 320,325,330i,d 525,530i,d
Passat - 2.0tdi (103kw-BMP,PD)
Alfa 159 - 1.9JTD - zatím moc lidí nedoporučuje.
možná RS z MB ale pouze benzínové

Dále necham na vás co mi poradíte a budu vdečný za každý názor který mi pomůže při hledání.
HondaMan
Letec

Re: Koupě ojetého nejlépe německého auta +-200.000

Příspěvek od HondaMan »

VW EOS TSFI? Když už to teda musí být německé?
2.9T RWD
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

než extravagantní Eos, to rači CC (pokud sa vůbec dá v daném limitu cca 8tis EUR sehnat)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

Insignia
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám :-). Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera :-).
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Co je, proboha, na Eosu extravavantního?
2.9T RWD
Stenly
Autoškolák

Příspěvek od Stenly »

EOS se mi nelíbí je malej a spis pro ženskou mi pripada..můj názor. CC by bylo krásný ale bohužel v téhle cenové kategorii ne,a to stejné zřejmě platí o insignii která je taky hodně povedena ale cenově jinde. Zajímal by me váš názor na auta které jsem napsal hned v úvodu ze o nich uvazuju? Díky
Jenyk
Mistr volantu

Příspěvek od Jenyk »

Druhej Focus, dvoulitr nebo možná i ST (nevím jestli se vejde cenou). Je tedy pravda, že krásy moc nepobral (to zevnitř není vidět a také hodně záleží na barvě, bílá je bomba) ale poježdění je to za tyhle peníze pořád ještě docela dobré a kasička na peníze to při dobrém výběru nebude. Audi za tyhle peníze parádu dělat nebude, bávo při dobrém výběru může, co tam bylo dál....alfa nevím, auto pěkný a chce to pečlivě vybat motorizaci a kus a ještě passat - no tak to je ten fíkus volba daleko zajímavější.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Stenly
Autoškolák

Příspěvek od Stenly »

ST mi taky připadalo zajímavý ale nemam s nim žádný zkušenosti,rad bych věděl víc? Bávo je proste bávo to udělá vždycky parádu ale jeste nejsem rozhodnutej jestli benzin nebo nafta mám za to, ze benzinový bmw jsou dost hladový a ty naftový maj zase velkou nevýhodu když odejdou vstřiky,turbo atd to by byla investice skoro v hodnote celého auta
Jenyk
Mistr volantu

Příspěvek od Jenyk »

Starší nafťák je riziko vždycky. Vzal bych ho jen od dobrého známého a pouze v případě, že to auto znám a celou dobu od novoty jsem ho sledoval.

O ST se víc dozvíš na značkových fórech - http://forum.fordclubs.org/, http://www.ford-mondeo.cz/forum//index.php, http://www.fordclub.sk/forum/, http://www.fordclub.eu/, http://www.fordfans.cz/phpbb3/index.php a vládneš li angličtinou, jsou zajímavá fóra v Británii, to je takový Fordland. Já neposloužím, jsem o válec dál :D
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
vonkreuz
Letec

Příspěvek od vonkreuz »

Lancia Thesis. :x

Kdo mi to kurde zeditoval???? :ymsick: A vymazal několik řádku textu?????
Naposledy upravil(a) vonkreuz dne pon 13 led 10:42, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět