Pomoc při výběru auta do 120K
Re: Pomoc při výběru auta do 120K
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
Zdravím, italská auta mají duši, někdy vás potěší, jindy zase naštvou a já si spíš pamatuji to naštvání. Tyto Alfy ještě nejsou tak moc bezporuchové, hrůza jsou twinsparky. Já koupil Elantru 2,0 2006 a co na ní oceňuji: korejci ji udělali fakt robustní a poctivou ze starý školy (váží dost kg, proto ten dvoulitr - litinový, takže držák), jede velice pěkně jak podvozkově (víceprvek vzadu) takže české tankodromy překonávám relativně v pohodlí, ale podvozek je pro motor tak akorát, víc koní už by bylo rychlejších než tak jak to má být . Každý Hundajem opovrhuje, takže se o něj vůbec nebojím ohledně krádeže. Spotřeba okolo 7,5 v kombinaci, moje minimum je 6,3l. V zimě to topí hned, má úderné reakce na plyn. Takže doporučuju něco na ten styl, hlavně ne škodu apod. a francouze, ty se do jednoho kazí, nebo se řazení funguje na náhodu a to mne fakt nebaví. Auto má sloužit, popř. přinést zábavu, rozhodně ne rozčarování. Nekupujte dehty, jediný co za něco stálo bylo 1,9 tdi 81 kW, ale to už je definitivně out.
19letý kluk poletí koupit elantru
Twinsparky nejsou zadna hruza, hruza jsou majitele docela "spickovy" vykonovy motor a pak je jim lito nalit olej za 250litr (prip. ukaz mi jinem motor z tech let s podobnym pomerem vykon/objem bez turba )
Twinsparky nejsou zadna hruza, hruza jsou majitele docela "spickovy" vykonovy motor a pak je jim lito nalit olej za 250litr (prip. ukaz mi jinem motor z tech let s podobnym pomerem vykon/objem bez turba )
AR166V6, F850 Special
Dallen: Kterákoliv Honda, BMW...?
150 koní z atmo dvoulitru resp. 8? kw z 1,6 není nic výjimečného. Je to spíše standard.
A jako člověk co střídá auta japonská, německá, francouzská i italská pomalu stejně často jako ponožky se musím smát snůšce předsudků, které tady popsal hrdý majitel korejského zázraku
150 koní z atmo dvoulitru resp. 8? kw z 1,6 není nic výjimečného. Je to spíše standard.
A jako člověk co střídá auta japonská, německá, francouzská i italská pomalu stejně často jako ponožky se musím smát snůšce předsudků, které tady popsal hrdý majitel korejského zázraku
2.9T RWD
Ano, jsou..Ale tyhle vykony z tohohle obshau kolem roku 92-93 rozhodne standart nebyl.
Staci si vzpomenout na treba "slavný" 1.8T od VW ktery ma 110kW, pripadne oktavia dvoulitr 85kW apod..
A je trosku samozrejme, ze takove motory budou potrebovat trosku jiny pristup nez nejake stare mpi.
Twinspark nikomu nedoporučím, ale já ho miluju. Jak se dá krásně ždímat, čím mu člověk víc šlape na krk tím víc se mu odvděčí
Staci si vzpomenout na treba "slavný" 1.8T od VW ktery ma 110kW, pripadne oktavia dvoulitr 85kW apod..
A je trosku samozrejme, ze takove motory budou potrebovat trosku jiny pristup nez nejake stare mpi.
Twinspark nikomu nedoporučím, ale já ho miluju. Jak se dá krásně ždímat, čím mu člověk víc šlape na krk tím víc se mu odvděčí
AR166V6, F850 Special
Nepotřebuju velké, to je fakt. GT je vzhledově super. a myslíš dovoz nebo tady český?
Nejde jen o čísla výkonu, důležitější je průběh výkonu a momentu - to dělá charakter motoru a jeho použitelnost.
MG - radost až na kost.
Mája píše:Nepotřebuju velké, to je fakt. GT je vzhledově super. a myslíš dovoz nebo tady český?
Osobně bych se s rozpočtem +-100k koukal po Čr, u soukromníků, fandů, alfa webech, nebo na mates-auto to je asi jediný bazar kde bych Alfám věřil. Každopádně je to jako s koupí jakékoli ojetiny, hledět na stav a případně si s sebou vzít někoho kdo už takové auto viděl.
Určitě je spolehlivější auto po českém majiteli. koukat na stav, ale taky ověřit km a historii u cebie. 147 TS jsem měl v plynu a bylo s tím hodně starostí, ale zase to dobře jelo a spotřeba byla taky příznivá, ...v Matesu mě vždycky zachránili
Jak jsem psal, jednalo se o mé první auto ale preferoval bych benzín a manuálazny píše:Kolik km ročně najezdíš? (benzín x nafta)ziki píše:Dobrý den. Chtěl bych se na Vás obrátit s prosbou či doporučením, které auto bych si měl koupit. Je mi 19, takže se jedná o mé první auto, nepotřebuji nutně nějaké limuzíny, či combi. Lehkému tuningu se nebráním. Jde mi o to, abych auto dokázal uživit, aby si nebralo 10/100 a nemělo příliš drahé náhradní díly. Můj rozpočet je 120 tis. Už jsem prohledal opravdu spoustu internetových stránek s nabídkou ojetých aut a pořád si ne a ne vybrat. Prosím o nějaké rady, nebo přímo konkrétní inzeráty. Děkuji. Zdeněk.
Manuál či automat?