Výběr ojetého auta do 300 000,- Kč

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
tynkapencikova
Spolujezdec

Výběr ojetého auta do 300 000,- Kč

Příspěvek od tynkapencikova »

Zdravím všechny automobilové fanoušky,

potřebovala bych poradit s výběrem auta. Ke svým 18. narozeninám (za půl roku) dostanu 300 000 Kč od svého táty na koupi auta. Samozřejmě si budu kupovat ojeté auto a uvažuji nad těmito auty:
1. BMW řady 3 (E90, E91) určitě s náhonem na všechna 4 kola (náhon na zadní kola bych asi na začátku nezvládla) a bud 330xd, 320xd, 320xi, 325xi, 330xi už asi ne
2. BMW X5 (rok výroby tak 2004-2005) asi 3.0xd
3. VOLVO XC90 (rok výroby 2003-2005)
4. VOLVO S80 (rok výroby 2005-2007)
5. MERCEDES BENZ ML (rok výroby 2005-2006)
6. MERCEDES BENZ CLS (rok výroby 2005) ale to bych si musela ještě tak 20 000,- připlatit... :)

Chtěla bych se zeptat na Váš názor a případně na nějaké další nápady. Jako začínající řidička bych chtěla bych v bezpečí, což suv poskytují. A v dnešní době, kdy nejsou ojetá suv prémiových značek nedostupná, si myslím, že by to neměl být problém. Samozřejmě budu auto kupovat u takových prodejců, kde je prokázán stav auta a počet najetých kilometrů (certifikáty cebia, atd.)
Moc děkuji za Vaše názory a rady.
Dzakobo
Spolujezdec

Re: Výběr ojetého auta do 300 000,- Kč

Příspěvek od Dzakobo »

Hezký den,
psal jsem Vám rozsáhlý text, ale při odesílání to zmizlo, tak jsem nucen to zkrátit. Nedoporučuji velké auto (délka nad cca 470 cm). Zřejmě budete jezdit nejvíc ve městě (škola, nákupy, kamarádi), tak tedy moje tipy od nejvhodnějšího:
1. A3 2,0 TFSi (pohodlné, hbité, lze automat i 4x4)
2. BMW X1 (do města a nejen tam pro mladou kočku jako dělané, vyšší spotřeba než u A3)
3. BMW X3 3,0i (nepohodlný podvozek, vysoké provozní náklady, zastaralý interiér, ale pěkný výhled)
4. Kombíky A4/BMW 320ix/325ix (spíše na dálnici, kde netrpí na boční vítr a menší spotřeba než u SUV)
Z neprémiového soudku: Suzuki SX4 1,6VVT automat (velmi spolehlivé, u žen oblíbené, líbivé - italský design, dobrý výhled, poměrně mladé auto, a hlavně se nekrade (protože je to japonská značka) = levná pojistka proti krádeži, otec má podobné Suzuki a za 130000 km jen 1 závada za 800 Kč - ale to je standard! Sice jednoduché, ale opravdu kvalita.

Berte benzín, hezky zní, rychle topí a nehrozí riziko drahých oprav motoru, vznětová auta mívají i více najetých km než benzínová.
Při výběru mějte s sebou mechanika, auto za 300t Kč není levné, tak ať prověří stav, hlavně turba a pod. potenciálně rizikové díly. Zřejmě vyberete automatickou převod., do města je to super. Pokud moc nenajedete, a občas třeba zavítáte v zimě na hory, tak je dobré i 4x4. Je dobře, že nechcete zadní pohon.

V čr jde dobře prověřit historie ze servisní knížky, ale i v Německu se stáčejí tachometry, takže pokud neumíte Vy nebo někdo jiný dobře něm., tak je to obtížné prověřit, ale auta zase mají rozsáhlejší výbavu a jsou v lepším stavu díky skvělým něm. silnicím.

Jestli máte otázky, tak se ptejte, určitě se pokusím poradit k Vaší spokojenosti.
Pe2ek
Autoškolák

Příspěvek od Pe2ek »

Suzuki bych si dovolil tvrdit, odpadá. Protože podle vozů, které si tynkapencikova vyhlédla soudím, že je prémie nutnost. BMW X1 není špatný nápad, jen začínají cca 40% nad rozpočtem. Zbytek vozů by celkem šel.
Naposledy upravil(a) Pe2ek dne ned 15 pro 11:32, celkem upraveno 1 x.
Jenyk
Mistr volantu

Příspěvek od Jenyk »

Doporučil bych neplánovat teď, ale řidičák si udělat, s pár auty se trochu povozit, ujasnit si potřeby a preference a potom vybírat. Chápu ale, že snění je krásné....
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Osobně bych řidičské první krůčky raději spojil s malým autem (Panda klidně i v 4x4, nebo Swift). 3er by taky šla, ale určitě bych nevolil velké SUV. Ještě bych uvažoval o Golfu 4 motion.
Náhonu na zadní kola se není třeba obávat, stabilizace ti zadek nikam nepustí.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Filipsav
Dítě v autě

Příspěvek od Filipsav »

Gratuluji, 300 000Kč je už pěkná suma ;-) Jelikož jsem v podobném věku, tak se tvému výběru nedivím :-) Ale určitě bych 300 tisíc nevrazil jen do auťáku, pokud se jedná o dražší vozy jako BMW, Mercedes atd. Tyto vozy mají už dost km najeto a je velká pravděpodobnost, že nějakou chybku budou mít :-/

Jako první věc bych si stanovil, na co to auto budeš využívat. Pokud krátké cesty po městě, moderní nafťáky bych potom nebral. A pokud SUV není na naftu, bude to žrát nesmysl... A teď moje tipy: VW Golf/Scirocco 1.4TSI/2.0TFSI určitě nezklamou. Podle mě hodně hactbacků s přeplňovanými motory mají velmi dobrou dynamiku a přitom spotřeba není nejhorší ;-) Pokud chceš větší auto, tak bych spíš šel třeba do Fordu Mondeo, Seat Exeo a nebo Mazdy 6, které za dané peníze koupíš ve velmi dobrém stavu a jízdně tě nezklamou :-) SUV bych doporučil z trojce Mitsubishi Outlander, Citroën C-Crosser a Peugeot 4007. Když už přeci jen prémiové auto, tak něco, co má ověřený původ a nemá to najeto 200 tisíc Km a více. Do takového auta budeš strkat jenom peníze ;-)
DrGonzo
Spolujezdec

Příspěvek od DrGonzo »

Jestli chceš zůstat u velkých SUV, tak asi XC90 nebude špatná volba, kor když už vypadá x let pořád skoro stejně, tak ani nebude zvenku tolik znát, že je to starej kousek :) . Ještě mě napadl Touareg. Obecně ale bych asi do SUV týhle kategorie v týhle ceně nešel, budou to už trochu oježděný vrány. BMW 3 by mohla bejt fajn volba; Golf klasika, kterou bys nic nezkazila.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

v téhle cenové relaci se určitě najde nějaké novučičké (skoro) A3 třídvířko 1.2TSI předohrab
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

Co tohle:

http://auta.yauto.cz/opel/opel-insignia/cena-a/

Teď jsem koupil 2,8T V6 4x4 (ekoteroristům navzdory), 4 roky starý, 97 000 km. A je to paráda :-)
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám :-). Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera :-).
Odpovědět