Dobrý den,
měl bych otázku ohledně 15 let starého auta od značky VW Golf za 90tis. Kč.
Budeme předpokládat, že stav motoru a celkový stav vozu odpovídá ceně a je zatím bez koroze. (Kastle je pozinkována)
Zajímá mě pouze, zdali není hloupé kupovat 15let staré auto za tuto cenu.
Jde mi o to, zdali je auto schopno bez zreznutí a ztráty ceny jezdit dalších několik let (Předpokladáme, že motor ano).
Nebo jestli se už u takových aut musí počítat s tím, že je na pokraji svého max. věku, brzy zkoroduje a do 3 let se z něj stane neprodejný kus srotu. Ve skratce mi jde o to, co si myslíte o 15let starém golfu a korozi. Doufám, že má otázka bude pochopena správně:)
Děkuji.
15 let staré auto - koroze
Re: 15 let staré auto - koroze
Ahoj Tomáši,Tomáš Malý píše: Zajímá mě pouze, zdali není hloupé kupovat 15let staré auto za tuto cenu.
hloupé to není, pokud z auta bude perspektivní youngtimer. Občejný 15 let starý Golf má cenu zhruba 20 - 30 tisíc. Pokud bude ve špičkovém stavu, po velkém servisu a s plnou nádrží, tak 50.
90 tisíc je naprostý nesmysl, za to seženeš Golfa mladšího o polovinu.
90 000 Kč za 15 let starý auto.
https://www.youtube.com/watch?v=i6iSAwLsApM
Moje kolo s Imprezou
Moje kolo s Imprezou
-
- Spolujezdec
Děkuji za odpovědi. Ale ještě si dovolím pár poznámek. Když vezmeme v potaz, že auto je po velkém servisu a renovaci, má motor 1,9tdi 81kw, který jak jistě víme patří mezi výborné a dražší motory. Je z ověřeného zdroje, kde se nemusím bát, že nebylo měněno, co bylo řečeno a má za sebou veškerý "vstupní" servis (nové rozvody, brzdy, oleje, filtry...) - Stále je Vás názor stejný a stále platí "15let - 90tis = nebrat"
Děkuji
Děkuji
Potom to bude za 50 tisíc dobrý kup. Ten "velký servis" určitě nemá hodnotu 60 tisíc. To už je lepší koupit stejně starého Golfa za 30 a udělat velký servis za 20. Pak budeš mít i jistotu že to tam je. A ten "ověřený zdroj" neznamená nic, pokud to nejsou vlastní rodiče a auto neznáš dobře od novoty.Tomáš Malý píše:Děkuji za odpovědi. Ale ještě si dovolím pár poznámek. Když vezmeme v potaz, že auto je po velkém servisu a renovaci, má motor 1,9tdi 81kw, který jak jistě víme patří mezi výborné a dražší motory. Je z ověřeného zdroje, kde se nemusím bát, že nebylo měněno, co bylo řečeno a má za sebou veškerý "vstupní" servis (nové rozvody, brzdy, oleje, filtry...) - Stále je Vás názor stejný a stále platí "15let - 90tis = nebrat"
Děkuji