Manuální převodovka vs. automatická
Manuální převodovka vs. automatická
V autech se moc nevyznám, takže takový laický dotaz, čemu dát přednost? Co je lepší? Díky
Re: Manuální převodovka vs. automatická
Příliš se v ovoci nevyznám. Jsou lepší jablka nebo hrušky?
Ale no tak. Pokud se v řízení nevyzná, nehodlá se stát zaníceným řidičem, ani na sobě řidičsky pracovat a nepotřebuje cítit mechaniku manuální převodovky, tak dnes už určitě automat.
Automaty dnes už smazaly nevýhody a až na výše uvedené je i předehnaly.
Automaty dnes už smazaly nevýhody a až na výše uvedené je i předehnaly.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
aleno, tak!
a neříkej, že to není pravda....pavproch píše:automat = vyšší složitost, čili dražší servis
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
vlastně ani není.
Většina nikdy olej v AT převodovce neměnila, takže zbývají poruchy. Samozřejmě i AT se může pokazit, ale to samé platí pro převodovky (a spojky).
Druhou věcí je, že AT sebe i motor chrání, protože nedovolí řidiči dělat prasárny.
Píšu o HDM. S dvoujpojkami nemám zkušenosti a dost možná posbíraly to horší z obou světů.
Většina nikdy olej v AT převodovce neměnila, takže zbývají poruchy. Samozřejmě i AT se může pokazit, ale to samé platí pro převodovky (a spojky).
Druhou věcí je, že AT sebe i motor chrání, protože nedovolí řidiči dělat prasárny.
Píšu o HDM. S dvoujpojkami nemám zkušenosti a dost možná posbíraly to horší z obou světů.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Dvojspojka je to samé...dneska hafo elektroniky, takže chrání sama sebe před nešetrným zacházením. Mám v jednom autě DSG a natočíno 220t km zejména po dálnicích - bez jediné investice, krom pravidelných servisů, kde se dělá vše, dle doporučení servisu.
Většina DSGček měla problémy v počátcích a to zejména s ne příliš šetrným řazením - dosti to škubalo. To se časem vypilovalo přes SW.
Já bych se toho dnes již nebál...tedy pokud nejsem ultrafans MT a zpátky ni krok.
Většina DSGček měla problémy v počátcích a to zejména s ne příliš šetrným řazením - dosti to škubalo. To se časem vypilovalo přes SW.
Já bych se toho dnes již nebál...tedy pokud nejsem ultrafans MT a zpátky ni krok.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
jj, já su ultra-zapšklá-stará-konzerva.... budiž mi omluvou, že to o sobě vím.... ale určitě s tím nehodlám nic dělat....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Nevím, nemám s dvoujspojkou zkušenosti, ale v principu mi přijde zranitelnější než HDM.
Mně osobně MT jako takový nechybí vůbec. Občas v zatáčkách v horách bych uvítal pádla nebo aspoň rychlé reakce v manuálním režimu, ale to moje AT neumí. BMW a jejich ZFka by na tom měly být o poznání líp. 98% času mi AT plně vyhovuje.
Mně osobně MT jako takový nechybí vůbec. Občas v zatáčkách v horách bych uvítal pádla nebo aspoň rychlé reakce v manuálním režimu, ale to moje AT neumí. BMW a jejich ZFka by na tom měly být o poznání líp. 98% času mi AT plně vyhovuje.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek