Ruční brzda.

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
DJFil
Spolujezdec

Ruční brzda.

Příspěvek od DJFil »

Auto Alfa Romeo stálo několik měsíců zaparkované se zataženou ruční brzdou. Teď jsem s ním chtěl odjet a je to nějaké zaseklé. Dal jsem ruční brzdu dolů, ale kontrolka brzdy svítí dál. Zkoušel jsem se rozjet, ale vůbec to nejde. Pohnul jsem se asi o 1 metr. Jak se dají brzdy odblokovat?
FidolZ
Autoškolák

Re: Ruční brzda.

Příspěvek od FidolZ »

kladivem tukni zezadu auta na takovyto uchyceni lanovodu nahoru aby se vratila brzda zpatky....tezko se to vysvetluje chapeme se? hlavne si auto zajisti jestli ses v kopci at te neprejede :D
DJFil
Spolujezdec

Příspěvek od DJFil »

Zítra se na to mrknu jak bude světlo. Takže budu hledat nějaká lanka a kde budou končit, tak tam mám klepat jo? To bude asi nějaké železo?
FidolZ
Autoškolák

Příspěvek od FidolZ »

na vnitrni strane kola takovy tahlo zelezny na konci lanovodu rucni brzdy...kdyz se zatahne rucka tak je dole a pokud je spatnej lanovod nebo to treba primrzne nebo neco tak se nemusi vratit a takhle to jde kladivem tuknout zpatky...tezko to takhle vysvetlit
FidolZ
Autoškolák

Příspěvek od FidolZ »

problem muze bejt samozrejme i uplne neco jinyho tohle je jen co me tak napadlo...kdyz povolis rucni brzdu tak zustane dole normalne nebo je v ni vule? a pro priste nenechavat dlouho zatazenou rucni brzdu :)
DJFil
Spolujezdec

Příspěvek od DJFil »

A to musím klepnout na obou kolech asi, že? Já myslím, že by to mohlo být ono. Když dám ručku dolů tak zůstane dole normálně, vůle tam není. Takže klepnout do železa někde u kola?
FidolZ
Autoškolák

Příspěvek od FidolZ »

tak to bude asi neco jinyho...me to delalo ale po vraceni byla rucka takova volna a stacilo poklepat aby se to vratilo a hned drzela pevne...ta vule muze bejt mala jenom...no kdyz to zkusis nic nezkazis a nic to nestoji...ono by to chtelo ukazat kde ale neumim popsat ani nemam nejakej obrazek kde by to bylo videt....zkus jit nejak po tom brzdovym lanku kde konci u brzd z vnitrni strany kol...jo udelej to na obou kolech muze pribrzdovat jenom jedno ale tezko poznat ktery...
Odpovědět