Lyžárna
Re: Lyžárna
tezke lyze maji sve vyhody i nevyhody. na noseni to jsou potvory, ale na svahu pri jizde zase vyrazne pomahaji.
jinak slalomove atomicy jsou porti metronum "pirka"
jinak slalomove atomicy jsou porti metronum "pirka"
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Me k moji smule limituji ty proklete kolena.. Naposledy v Alpach jsem treti den misto lyzovani sedel v knajpe pod svahem s ridicem autobusu (koleno natekle jak kopacak) Kdyz napriklad vletim rychle do muld, tak na tom nejsem tak dobre technicky a taham to tim, ze mam z fotbalu docela silne nohy.. Ale ty tezke lyze me chtely vytocit kolena, to same pri ostrem carvu se slalomkama.. Zjistil jsem,ze me bavi aji vic si jet tim obrakovym obloukem pres celou sirku sjezdovky, nez to porad sekat..
Jinak ty Volkly taky nejsou vylozene pirka.. To jsou spis Sporteny manzelky.. Prijde mi, ze mam tezsi zimni boty, nez ona lyze..
Jinak ty Volkly taky nejsou vylozene pirka.. To jsou spis Sporteny manzelky.. Prijde mi, ze mam tezsi zimni boty, nez ona lyze..
Děkuju za tip. Ale Brno a nebo ještě hůře Nový Jičín mám z Prahy trochu daleko. To bych musel poštou a z toho jsem takový rozpačitý.mmira píše:kdyz uz mas docela slusne boty, tak si k nim kup i slusnou lyzi
http://snow.cz/bazar/inzerat/2363-lyze- ... tomic-neox
ten elan je osizena verze kvalitny slalomky, ktere se za "par korun" prodavaly v supermarketech.
edit: nasel jsem jeste neco vhodnejsiho.
http://snow.cz/bazar/inzerat/2707-lyze- ... m10-164-cm
je to tezsi lyze, trochu obtiznejsi na ovladani, odvdeci se ale super stabilitou na nekvalitnim povrchu.
Ještě jsem našel rok staré předváděcí:
Blizzard SLR v délce 167 cm
Blizzard G-Force Sonic v délce 167 cm
Ty bych měl cestou z práce
Nejsou to ale také "supermarketové" lyže?
Ty Atomic se mi líbí, děkuju za tip. Jen nějak vyřešit dopravu.
edit: ty Atomic jsou cca 5 let staré. Není to u lyží problém?
2.9T RWD
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
hm: stari u lyzi problem obecne nebyva. ojezdenost ano. ale to se na nich da poznat uz jen podle opotrebeni vrchni strany.
o blizzardech nemam poneti, z vysledku testu by asi bylo lepsi klonit se k tem druhym.
o blizzardech nemam poneti, z vysledku testu by asi bylo lepsi klonit se k tem druhym.
Autoforum.cz
Atomic nesnášim. Respektive ještě jsem nejel na nových modelech kde už přešli na dřevěný jádro. Ale původní Beta profil má několik nevýhod který je pro mě diskalifikovali, přeštože jsem je poměrně dlouhý roky jezdil. Jednak jsou fyzicky náročný, odjezdit na nich víkend ještě jde, ale týden v Alpách je boží utrpení. Samozřejmě je to individuální, ale proč se rvát víc než je to nutný? Druhý důvod je úzké, nebo oproti jiným slalomkám užší rozpětí sněhu na kterým fungujou. Na tvrdý pistě ano, ale na ledu nebo opačném extrému rozbahněný sjezdovce už hůř. Třetí, ale to už mám jen z doslechu, protože jsem to tak daleko nikdy dojít nenechal, že Beta profil kvalitativně degraduje rychleji než klasická lyže s dřevěným jádrem. Což může být zrovna u bazaru problém.
BtW. Na designově podobných Metronech jako jsou v linku jen červených jsem před pár lety jezdil a je to nejhorší lyže, kterou jsem měl na noze v posledních deseti letech.
Elan OK, ale sehnat plnohodnotný SL nebo SLX.
BtW. Na designově podobných Metronech jako jsou v linku jen červených jsem před pár lety jezdil a je to nejhorší lyže, kterou jsem měl na noze v posledních deseti letech.
Elan OK, ale sehnat plnohodnotný SL nebo SLX.
RWD
myslim, ze tyhle dve veci spolu souvisi , protoze metrony nedaji nikomu nic zadarmo. ja rikam, ze metrony jsou nejlepsi univerzaly, co kdy kdo vyrobil. a rozhodne v tom nejsem sam.d1.8t píše:Jednak jsou fyzicky náročný, odjezdit na nich víkend ještě jde, ale týden v Alpách je boží utrpení.
....
Autoforum.cz
Rozhodně nesouvisí. Pokud je lyže dobrá, ale náročná, nemám problém jí přesně takhle popsat. Dlouho jsem k Atomicům přistupoval podobně jak to vidim u tebe. Omloval jsem jejich náročnost a slepě věřil, že mi za to dávají maximum co může lyže poskytnout. A pak jsem zjistil, že to není pravda.
RWD
pozor, ja nejsem zadny velky fanda atomicu. treba jejich obracky a ani nove cross modely me neoslovily. letos chci prozkoumat Lusti a popr si je koupit jako doplnek k metronum.
trvam ale na tom, co jsem k metronum rekl vyse. mozna bych to mel rozvest. je to dost neobvykle namixovana lyze. tvrda, tezka, s malym pomerem, vysokou stavbou a soucasne hodne siroka. nikdo jiny nic takoveho nedelal, nedela a uz asi ani delat nebude. ja jsem silovy a agresivni jezdec, ktery ma rad hodne rychlou jizdu. rad si ale strihnu prasan, boule, kratky oblouk na hranici funcarvu nebo i nejake ty skoky apod. tohle vse metron zvlada s prehledem. kdyz chci, muzu jezdit mega dlouhe oblouky v rychlostech blizko 100 km/h a lehat si v nich temer na zem. zadne vibrace, zadne propadani. kdyz chci, muzu si dat kratky, utazeny oblouk, kdy pritazeni na konci neseka, ale zrychluje vyjezd. nebo soupany oblouk, nebo tanec v boulich. muzu si "zaplavat" v prasanu ci dat roznozku na skoku. vse na jednech lyzich a v jeden den, da-li priroda.
maji jen dve nevyhody - tezko se na nich jezdi rychle v primem smeru, nejsou stabilni, a pak maji mekke hrany. na tvrdem povrchu je znicim v prubehu jednoho dne. jeste se mi ale nestalo, ze bych litoval, ze je mam na nohach. sveho casu jsem par let lyze vubec nemel, jezdil jsem, co pujcovny nabizely. pak jsem objevil metrony a zustal u nich i v okamziku, kdy z pujcoven zmizely. koupil jsem sobe i zene jedny z poslednich novych paru v republice a dodnes nelituju.
nene, atomic at si klidne dela co chce, ale metrony se mu povedly.
trvam ale na tom, co jsem k metronum rekl vyse. mozna bych to mel rozvest. je to dost neobvykle namixovana lyze. tvrda, tezka, s malym pomerem, vysokou stavbou a soucasne hodne siroka. nikdo jiny nic takoveho nedelal, nedela a uz asi ani delat nebude. ja jsem silovy a agresivni jezdec, ktery ma rad hodne rychlou jizdu. rad si ale strihnu prasan, boule, kratky oblouk na hranici funcarvu nebo i nejake ty skoky apod. tohle vse metron zvlada s prehledem. kdyz chci, muzu jezdit mega dlouhe oblouky v rychlostech blizko 100 km/h a lehat si v nich temer na zem. zadne vibrace, zadne propadani. kdyz chci, muzu si dat kratky, utazeny oblouk, kdy pritazeni na konci neseka, ale zrychluje vyjezd. nebo soupany oblouk, nebo tanec v boulich. muzu si "zaplavat" v prasanu ci dat roznozku na skoku. vse na jednech lyzich a v jeden den, da-li priroda.
maji jen dve nevyhody - tezko se na nich jezdi rychle v primem smeru, nejsou stabilni, a pak maji mekke hrany. na tvrdem povrchu je znicim v prubehu jednoho dne. jeste se mi ale nestalo, ze bych litoval, ze je mam na nohach. sveho casu jsem par let lyze vubec nemel, jezdil jsem, co pujcovny nabizely. pak jsem objevil metrony a zustal u nich i v okamziku, kdy z pujcoven zmizely. koupil jsem sobe i zene jedny z poslednich novych paru v republice a dodnes nelituju.
nene, atomic at si klidne dela co chce, ale metrony se mu povedly.
Autoforum.cz
Dobře pro tebe, že si našel lyže který ti maximálně vyhovujou.
Co nemohu vyloučit, jsou špatné vlastnosti konkrétního páru. Tohle nemělo s chováním Atomiců nic společnýho.
Tohle jasně ukazuje na univerzálnost proti který nic nemám, ale asi je jasný, že excelovat nebudou v žádný disciplíně. Metrony jsem si projel na tvrdý pistě a byly zoufalý. Nepamatu si přesně co byl největší problém, ale myslim, že vedení vnitřní lyže bylo uplně špatný, musel jsem se na ní extrémně soustředit a i tak to nestálo za nic. V okamžiku, kdy jsem jí povolil, začala být nekonzistení, nečitelná a hrozil pád. Dokonce jsem zjišťoval, jestli je nedokazili při broušení, ale majitel mě ubezpečil, že vlastnosti jsou konstantní. Měl je půl sezony, pak šly. Pokud by obdobně měli fungovat ve volným nebo v boulích, tak bych opravdu nevěděl odkud se to nadšení může brát.ja jsem silovy a agresivni jezdec, ktery ma rad hodne rychlou jizdu. rad si ale strihnu prasan, boule, kratky oblouk na hranici funcarvu nebo i nejake ty skoky apod. tohle vse metron zvlada s prehledem. kdyz chci, muzu jezdit mega dlouhe oblouky v rychlostech blizko 100 km/h a lehat si v nich temer na zem. zadne vibrace, zadne propadani. kdyz chci, muzu si dat kratky, utazeny oblouk, kdy pritazeni na konci neseka, ale zrychluje vyjezd. nebo soupany oblouk, nebo tanec v boulich. muzu si "zaplavat" v prasanu ci dat roznozku na skoku. vse na jednech lyzich a v jeden den, da-li priroda.
Co nemohu vyloučit, jsou špatné vlastnosti konkrétního páru. Tohle nemělo s chováním Atomiců nic společnýho.
Btw. tento postřeh tak nějak svědčí o tom, že koncept se neosvědčil. Pokud by to bylo marketingově vytěžitelné určitě by to udělali.nikdo jiny nic takoveho nedelal, nedela a uz asi ani delat nebude.
RWD