Ford Focus ST vs. Kia Ceed GT
Ford Focus ST vs. Kia Ceed GT
Zdravím všechny,
žádám Vás jako automobilové nadšence o další nezávislý názor. Uvažuji nad koupí nového auta, výběr jsem zúžil na Ford Focus ST a Kia Ceed GT a ted se nějak nemůžu pořádně rozhodnout. Vím že Ford má silnější motor, ale Kia se mi zase víc líbí a i ta výbava, co je v základu je hodně slušná. Jízdní vlastnosti obou aut jsou dost podobné. Prostě jsem se dostal do mrtvého bodu a uvítal bych nějaké názory. Díky moc.
žádám Vás jako automobilové nadšence o další nezávislý názor. Uvažuji nad koupí nového auta, výběr jsem zúžil na Ford Focus ST a Kia Ceed GT a ted se nějak nemůžu pořádně rozhodnout. Vím že Ford má silnější motor, ale Kia se mi zase víc líbí a i ta výbava, co je v základu je hodně slušná. Jízdní vlastnosti obou aut jsou dost podobné. Prostě jsem se dostal do mrtvého bodu a uvítal bych nějaké názory. Díky moc.
Re: Ford Focus ST vs. Kia Ceed GT
Když se dostanu do mrtvýho bodu, tak nechám rozhodnout peníze a je to vyřešený . Ani s jedním asi chybu neuděláš, ST bude asi rychlejší, GT prostě víc GT.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
To je další věc. Oba stojí skoro stejně. Ford je jen o něco málo dražší, ale to už nehraje roli.
Tak v tom případě víc koní - víc adidas >> ST. V TG zkoušli sprint na 1/4 míle a ST porazil i megane.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Případně se ještě zeptej, co stojí běžný servis na jednotlivý vůz. U korejců je to překvapivě drahý.
Já právě s Kiou nemám žádné zkušenosti, že mi opravý kdekoliv Forda, to vím. Měl jsem Focuse 2006. Ale o Kie toho moc nevím, jestli to třeba není jako Peugeot atd... kde běžný mechanik nedokáže vyměnit ani žárovku
Alezase musím připustit, že je Kia asi mírný favorit, protože si mi opravdu líbí jak po technické, tak vizuální stránce.
Alezase musím připustit, že je Kia asi mírný favorit, protože si mi opravdu líbí jak po technické, tak vizuální stránce.
x2005: to o tom drazsim servisu korejcu pochazi odkud, vlastni zkusenost nebo internet. ja mam zatim jen malou zkusenost s hyundai a drazsi nez zbytek sveta mi to neprislo, naopak, servis na malem meste udelal praci rychle, ochotne a spise levne.
pokud to ma byt vylozene auto na svezeni, asi bych radeji vzal ST. 1.6 T-GDI me za srdce moc nevzal. s ST jsem ale nejel, treba to bude jeste horsi .
zkusil sis ta auta na vlastni kuzi?
pokud to ma byt vylozene auto na svezeni, asi bych radeji vzal ST. 1.6 T-GDI me za srdce moc nevzal. s ST jsem ale nejel, treba to bude jeste horsi .
zkusil sis ta auta na vlastni kuzi?
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
další věc je cena v době prodeje, když tě to omrzí nebo přijde čas na změnu. Zde si troufám tvrdit, že za Forda dostaneš víc a lépe se ho půjde zbavit.
Já bych měl jasno...
Já bych měl jasno...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Jel jsem v obou. Auto mám na každodenní ježdění, ale rád se jízdou bavím a ne jen sedím za volantem a "čumím" . Ford mě opravdu překvapil výkonem, je to ďábel. Ale jak jsem už říkal, Kia se mi mnohem víc líbí a upřímně ten výkon je také dostačující. Nemáme německé dálnice .
pak tezko radit, svezeni to obvykle rozsekne. je ale prvda, ze cednik vypada lip nez focus. na druhou stranu, na vzhled to nejezdi.
nepomuze ani fakt, ze zcela vypinatelne ESP maji oba (tedy alesnpo myslim, ze i u ST se to da plne vypnout, GT to ma urcite).
nepomuze ani fakt, ze zcela vypinatelne ESP maji oba (tedy alesnpo myslim, ze i u ST se to da plne vypnout, GT to ma urcite).
Autoforum.cz