řidičBOB píše:pleteš si dva pojmy: řízení provozu na pozemních komunikacích a křižovatku s řízeným provozem.
Já si nic nepletu, policat může řídit provoz jak na křižovatce, tak kdekoliv jinde na pozemní komunikaci (viz § 75 zák. č. 361/2000 Sb.). Policista může řízení provozu na křižovatce kdykoliv převzít a to jak na křižovatce se semafory, tak na křižovatce s dopravními značkami, tak i na křižovatce bez semaforů a bez dopravních značek. Jeho pokyny jsou nadřazené i těm semaforům nebo dopravním značkám. Policajt je prostě na silnici pán a řidič je jenom kmán. Jakmile policat převezme řízení provozu na nějaké křižovatce, stává se z ní automaticky "křižovatka s řízeným provozem" a to i kdyby na ní nebyla žádná dopravní značka a žádný semafor.
§ 2/y) zák. č. 361/2000 Sb.
křižovatka s řízeným provozem je křižovatka, na které je provoz řízen světelnými, případně i doprovodnými akustickými signály nebo příslušníkem policie ve stejnokroji (dále jen "policista"), příslušníkem Vojenské policie ve stejnokroji (dále jen "vojenský policista") nebo usměrňován strážníkem obecní policie,
§ 76/5 zák. č. 361/2000 Sb.
Pokyny policisty, strážníka obecní policie, vojenského policisty nebo příslušníka vojenské pořádkové služby jsou nadřazeny světelným signálům, dopravním značkám nebo dopravním zařízením.
ale kdepak...meleš hovna, jako obvykle. Ale nemám náladu se s Tebou dohadovat. Víš dobře, který § si vynechal.
Navíc o tomto se nikdo nebaví...viz. můj původní "dotaz"
Tak si mě předvolali k ústnímu jednání o přestupku kvůli fóliím na předních oknech... A jelikož jde o papíry, tak to nechci podcenit. Máte nějaké rady z praxe?
noo, tak to Tě slušně vyhmátli... Jsi i vlastníkem/provozovatelem vozidla?
BTW: mám pocit, že ten přístroj pořád není stanoveným měřidlem a nemá ATEST ČMI.