Ford Focus ST vs. Kia Ceed GT

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
hillery
Spolujezdec

Ford Focus ST vs. Kia Ceed GT

Příspěvek od hillery »

Zdravím všechny,
žádám Vás jako automobilové nadšence o další nezávislý názor. Uvažuji nad koupí nového auta, výběr jsem zúžil na Ford Focus ST a Kia Ceed GT a ted se nějak nemůžu pořádně rozhodnout. Vím že Ford má silnější motor, ale Kia se mi zase víc líbí a i ta výbava, co je v základu je hodně slušná. Jízdní vlastnosti obou aut jsou dost podobné. Prostě jsem se dostal do mrtvého bodu a uvítal bych nějaké názory. Díky moc.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: Ford Focus ST vs. Kia Ceed GT

Příspěvek od jarka »

Když se dostanu do mrtvýho bodu, tak nechám rozhodnout peníze a je to vyřešený :) . Ani s jedním asi chybu neuděláš, ST bude asi rychlejší, GT prostě víc GT.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
hillery
Spolujezdec

Příspěvek od hillery »

To je další věc. Oba stojí skoro stejně. Ford je jen o něco málo dražší, ale to už nehraje roli.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Tak v tom případě víc koní - víc adidas :) >> ST. V TG zkoušli sprint na 1/4 míle a ST porazil i megane.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

Případně se ještě zeptej, co stojí běžný servis na jednotlivý vůz. U korejců je to překvapivě drahý.
hillery
Spolujezdec

Příspěvek od hillery »

Já právě s Kiou nemám žádné zkušenosti, že mi opravý kdekoliv Forda, to vím. Měl jsem Focuse 2006. Ale o Kie toho moc nevím, jestli to třeba není jako Peugeot atd... kde běžný mechanik nedokáže vyměnit ani žárovku :)
Alezase musím připustit, že je Kia asi mírný favorit, protože si mi opravdu líbí jak po technické, tak vizuální stránce.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

x2005: to o tom drazsim servisu korejcu pochazi odkud, vlastni zkusenost nebo internet. ja mam zatim jen malou zkusenost s hyundai a drazsi nez zbytek sveta mi to neprislo, naopak, servis na malem meste udelal praci rychle, ochotne a spise levne.

pokud to ma byt vylozene auto na svezeni, asi bych radeji vzal ST. 1.6 T-GDI me za srdce moc nevzal. s ST jsem ale nejel, treba to bude jeste horsi :).

zkusil sis ta auta na vlastni kuzi?
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

další věc je cena v době prodeje, když tě to omrzí nebo přijde čas na změnu. Zde si troufám tvrdit, že za Forda dostaneš víc a lépe se ho půjde zbavit.
Já bych měl jasno...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
hillery
Spolujezdec

Příspěvek od hillery »

Jel jsem v obou. Auto mám na každodenní ježdění, ale rád se jízdou bavím a ne jen sedím za volantem a "čumím" :). Ford mě opravdu překvapil výkonem, je to ďábel. Ale jak jsem už říkal, Kia se mi mnohem víc líbí a upřímně ten výkon je také dostačující. Nemáme německé dálnice :).
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

pak tezko radit, svezeni to obvykle rozsekne. je ale prvda, ze cednik vypada lip nez focus. na druhou stranu, na vzhled to nejezdi.

nepomuze ani fakt, ze zcela vypinatelne ESP maji oba (tedy alesnpo myslim, ze i u ST se to da plne vypnout, GT to ma urcite).
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Odpovědět