Zkus nějaký gumy s podobným profilem jako 215/40 a uvidíš, že to zas taková legrace není. Pak stačí když se sejde užší pneu (v daném rozměru), měkká bočnice a relativně měkký disk a rychle projetá okreska 3. třídy už udělá své. Kdybych dneska vybíral disky, tak koupím Braid. Jsou o cca 1000,-Kč dražší než konfekce, ale kvalita je prostě bez kompromisů. Jinak samo EvoCorse - to jsou moji krasavci , ale ty už jsou o fous dražší...Zajda píše:No, já si moc nedovedu představit, že bych měl rozlámat nebo deformovat jakýkoliv normální disk libovolně drsnou jízdou, pokud nezahrnuje bouchnutí do patníku, kráter na cestě co mi prorve gumu, nebo něco takového:
Zimní "sportovnější" pneu
Re: Zimní "sportovnější" pneu
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Manželka má na autě GARA a po třech letech se pořád tváří kulatě bez poškození. Kromě škrábanců. 7x16, 7,5kg pokud si dobře vzpomínám, pneu 205/45.bambus píše:Já tuším, neb je mám (Rally). Výrobce je OZ a co se pevnosti týče, tak si nemůžu stěžovat. Soukromých RZ na silnicích IV. třídy mám najeto hodně a zatím se mi nepovedlo je jakkoli poničit. Což se nedá říci o mé drahé polovičce, které mi jeden disk sedřela při parkování...
RWD
zalezi na kvalite disku. ohnul jsem jich uz docela dost - na 330i, na M3 dokonce dva (ale to byla trefeny sutr, soucasne to odnesla predni a zadni ramena a predni tlumic), na WRX stacilo ujeti kola na krajnici a zpetny, relativne mekky najezd zpet.Zajda píše:No, já si moc nedovedu představit, že bych měl rozlámat nebo deformovat jakýkoliv normální disk libovolně drsnou jízdou, pokud nezahrnuje bouchnutí do patníku, kráter na cestě co mi prorve gumu, nebo něco takového:
vse samo s relativne nizkprofilovymi pneu.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Co si myslíte o tom, že přezouvání jen pneu (namísto prohazování celých disků) ničí pneumatiky? Když to za jejich životnost absolvují osmkrát (čtyři roky, pokaždé na jaře a na podzim), může to být pro ně problém nebo je to jen pověra?
vosumkrát pětikolo za výměnu = 4 plecháče..... co dodat?
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
-
- Pan Řidič
Nevim, co z toho má tak jasně vyplývat, ale já bych radši vosumkrát přezul.
za čtyři litry (vosum krát 500) pořídíš fpoho 4 plechový disky a nemusíš přezouvat vůbec...
V rozměru 17'' těch plechových disků moc není a cena je spíš 2 tisíce za kus než tisíc za kus. Když už, tak bych na zimu pořizoval spíš nějaká alu kola, ale než za ně vydám peníze, spíš by mě zajímalo, jestli přezouvání nějak škodí gumám nebo jen mojí peněžence (dražší než prohození kol to je, rozdíl ale 500 není; sám si to moc prohazovat nechci, nejsou na to moc podmínky).
jo ták, 17", tak to fakt za litr nebude....
imho gumám to moc neadí, ale ráfky (chliníkové) můžou trpět, hlavně pokud nemají kvalitní povrchovou úpravu... gumám ale bude zase vadit půlroční skladování naplocho bez ráfku a vzduchu uvnitř (tj. možná deformace)
imho gumám to moc neadí, ale ráfky (chliníkové) můžou trpět, hlavně pokud nemají kvalitní povrchovou úpravu... gumám ale bude zase vadit půlroční skladování naplocho bez ráfku a vzduchu uvnitř (tj. možná deformace)
Nevím jakou má Borekb rozteč a ostatní rozměrové požadavky, ale myslím, že 4 disky 17" lze koupit do 4000Kč. Nastavené parametry jsou na tu mojí šedou myš.
edit: To by mně zajímalo, kde Pavproch přezouvá. Tady to vychází na do 9€ na kolo. Ale možná jsem dostal slevu, bo šéf pneuservisu je muž kolegyně od mojí škoro ženy.
edit: To by mně zajímalo, kde Pavproch přezouvá. Tady to vychází na do 9€ na kolo. Ale možná jsem dostal slevu, bo šéf pneuservisu je muž kolegyně od mojí škoro ženy.