BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
d1.8t
Letec

Re: BMW Divize

Příspěvek od d1.8t »

Bych taky trochu přispěl do diskuze x20d x cokoli benzínovýho. Pro remapovanou 2.0d jsou srovnatelný až třílitry. A to za podmínky, že řidič benzínu je ochoten trvale držet red line a nenechá se nachytat s vyšším než nejnižším možným kvaltem.
Zjištění to je celkem bolestivý.
RWD
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Snowman000 píše: CDV v riti - tak to je teda ina zmena, ziadne cuky cuk a preradovacky 1-2 ala cersty autoskolak, proste radenie ide jak pomasle a double clutching a fullsize medziplyny tomu davaju uz uplnu korunu...kazdy kto ma BMW s MT tak okamzite s nim von, povinnost!!!
Hmmm, o tom jsem ještě nic neslyšel. Počítám, že na obrázku je to pozice 13. Lock valve. Co to má za funkci? Principielně to vypadá jako nějaká škrtící clonka, která omezuje průtok kapaliny. Při odstranění na sebe sednou šroubení hadic 14 a 18?
Obrázek
RWD
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Presne tak je to 13-ka, mám ju odfotenu aj v autohadankach. Presne typy bavorakov a rocniky ktore to uz mali netusim a no viem, ze nie v kazdom je to tak ze na seba v tomto pripade 14-ka a 18-ka pasovali. Tam sa to riesi prevrtanim....
Kazdopadne funguje to presne tak...brani to rychlemu zopnutiu spojky a tym ma chranit ostatne casti hnacieho systemu za cenu preklzu spojky. Rozbeh je teraz ovela cistejsi a hlavne radenie 1-2 ide konecne tak jak ma.
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Bezva, děkuji ti. Ještě poslední otázka, nějaký negativní průvodní znaky?

Jinak už vidim mechanika, jak má oči v sloup, až mu to budu vysvětlovat. :)
RWD
eMJe
Pan Řidič

Příspěvek od eMJe »

Radenie bez CDV hlavne 1->2 je snad rychlejsie ako dvojspojka :D
Ja som si to robil sam, nic zlozite, staci dat dole kryt(teraz neviem ci ten prvy alebo druhy) a tam to bude lahko viditelne. Ak hovorime o E87 tak pasuju tie koncovky do seba bez toho plastoveho bazmeku. Vedla je ventil na vypustanie/odvzdusnenie, postup ako pri brzdach, kvapalinu to pouziva samozrejme brzdovu.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

se budu muset podivat, jestli ma tohle kurvitko i M3
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Tak vedení kapaliny má stejný OEM jako u 130i. To je dobrá zpráva. Špatná, že to budu moct vyzkoušet až v únoru. Naštvali jste mě. :D
RWD
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Negativne prejavy nepozorujem zatial ziadne, zatial same pozitiva, no asi hardy spojka bude pri prudkych rozbehoch a nepresnych medziplynoch viac trpiet...doteraz to schytala vzdy samotna spojka.
Taktiez som si vsimol, ze pri jazde na pilu a ne uplne presnom medziplyne pri brzdeni ma vacsiu tendenciu blokovat zadok - chyba je ale v nohe, kym si nezvykne ;)

A M3 by ho niketore mat tiez mali...
http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=55083
Multak se vsim vsudy
...tbd...
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Dneska jsem snažil od sebe rozeznat chování spojky a jejího ovládání. Ne že by se mi to nějak dařilo, ale s některými projevy procesu řazení, nejsem uplně spokojenej, takže se docela těšim na tenhle upgrade.
RWD
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Tak hlavny dovod mojej nespokojnosti bol:
1) Rychly rozbeh - proste sa mi nedaril rychly rozbeh bez toho aby mi akoby nepreklzovala spojka
2) Radenie 1-2 - a toto mi viac vadilo...proste malo kedy sa mi podarilo hladke preradenie a nedokazal som pustit v spravny moment spojku, tak aby som trafil pri padani otacok presne tie, ktore budu v tom konkretnom momente na 2. rychlosti

A najnovsi, no mozno placebo, vypozorovany efekt...mam pocit, ze mi aj rychlejsie padaju otacky a je mozne rychlejsie preradovanie smerom hore (bez nasilneho rovnania otacok, co na svojom aute robim fakt nerad) nez predtym :)
Mozno tomu priradujem az magicke schopnosti, ale uz dlho som nemal take nutkanie sa ist len tak povozit, proste ma to fakt s nim viac teraz bavi, asi som fakt manualofil :ymblushing:
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Odpovědět