Ahoj,
pomalu koukam po novem aute, protoze to stare zacina po letech uz dosluhovat. Aktualne mam v hledacku tri typy mezi kteryma bych rad vybral.
Stari pocitam tak mezi 2-4 lety. Kazde z nich je tak trochu jina ves, ale bohuzel to vystihuje me chute.
1 ) BMW 33O D
pro :
- kvalita
- vykon
- zivotnost
proti:
- vyssi cena
- vyssi servisni naklady na pravidelnou udrzbu
2) Toyota Avensis 2,2 D
pro:
- rozumna cena
- proverena kvalita
- dostatek prostoru
proti:
- jen prumerny vykon motoru
3) Subaru Outback 2.0D
pro:
- prostor
- snad i kvalita
proti:
- pouze 2 litry obsah
- 4 x 4 ktere v zadnem pripade nepotrebuju
- pouze prumerny vykon motoru
- pravdepodobne i vyssi servisni naklady
Jeste jsem zvazoval Volvo S80, ale s tim nemam bohuzel zadne zkusenosti.
Jezdim hodne dalkove trasy, tak potrebuji spolehlive auto s rozumnou spotrebou. Kupuju si auta vetsinou na delsi dobu (6 - 10 let) takze preferuju spolehlivost a kvalitu nad poslednima vystrelkama techniky.
Mohl bych vas pozadat o Vase nazory pripadne osobni zkusenosti s vyse uvedenyma modelama??
Diky
Ktere auto by jste zvolili??
Re: Ktere auto by jste zvolili??
opatrně s tím motorem v toyotě, ta 180k verze 2.2d je takové divné svezení. máme to v aurisu. mohla by tě překvapit vysoká spotřeba, ne právě přesvědčivý výkon, strašlivý turboefekt a pak potenciální problémy s neobvyklým typem piezo vstřikovačů, kterých ten motor má 5.
jinak ale avensis je dobré auto, jen zaměřením zcela jinde než bmw. takové trošku důchodcovské.
jinak ale avensis je dobré auto, jen zaměřením zcela jinde než bmw. takové trošku důchodcovské.
Pravda vyděsí
Ahoj,Brus píše:opatrně s tím motorem v toyotě, ta 180k verze 2.2d je takové divné svezení. máme to v aurisu. mohla by tě překvapit vysoká spotřeba, ne právě přesvědčivý výkon, strašlivý turboefekt a pak potenciální problémy s neobvyklým typem piezo vstřikovačů, kterých ten motor má 5.
jak jsem rikal, kazde z nich je zamerenim trochu jinde. U Toyoty me tahne hlavne prostor a jejich povestna spolehlivost, na druhou stranu u BMW me ocenuju vykon a podle toho, co jsem cetl a navzdory obsahu i rozumnou spotrebu.
Jinak mas pravdu, ze u te 2,2 jsem moc chvaly na motor necetl, ale 2,0 se mi zda uz dost slaba.
Lezi mi v hlave i ten Outback, preci jen Subaru je Subaru a kvalitou verim bude s Toyotou zcela srovnatelne, jen mi vadi ten dvoulitrovej motor, coz se mi na tak velke auto nezda moc.
Mohl bych se zeptat jeste na Tvuj nazor na kvalitu a spolhlivost??
Diky za nazor.
vše pouze zkušenosti s jedním avensisem a jedním aurisem, nemůžu zevšeobecnit. avensis byl 2,0d prodával se po 4 letech a nějakých 130tkm. na emisích to po 4 letech neprošlo, moc to kouřilo. v rámci záruky se měnil kompresor klimy. auris má aktuálně 5let a 110tkm, je to ten první, před faceliftem , kvalita zpracování interieru žalostná, jinak ale autu nikdy nic nebylo.
Pravda vyděsí
kdyz Subaru, proc Outback a ne Legacy? je lehci, nizsi, jede s tim motorem lepe.
s kvalitou slo Subaru v poslednich letech dolu, nijak tragicky ovsem.
jinak kdyz uz neco z toho vyberu, vzal bych Subaru nebo BMW
s kvalitou slo Subaru v poslednich letech dolu, nijak tragicky ovsem.
jinak kdyz uz neco z toho vyberu, vzal bych Subaru nebo BMW
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Ze Subaří nafty bych měl strach, problémů měli víc, než dost.
Já bych volil 330d.
Avensis se 180k motorem vůbec nedoporučím,kolega to měl ve Versu a okolo 80tkm se mu to začalo hezky sypat a jezdil za 8,5l normálním stylem. Servis si s tím neuměl poradit, raději to prodal, ale bylo to někdy v letech 2006-2008.
Já bych volil 330d.
Avensis se 180k motorem vůbec nedoporučím,kolega to měl ve Versu a okolo 80tkm se mu to začalo hezky sypat a jezdil za 8,5l normálním stylem. Servis si s tím neuměl poradit, raději to prodal, ale bylo to někdy v letech 2006-2008.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3