BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
beaumont
Letec

Re: BMW Divize

Příspěvek od beaumont »

Pravidelně už léta zazimovávám dvě až tři auta. Dovolím si svoje postřehy k věci dopsat do Tvého textu:
pavproch píše:(...) Co hodlám nebo naopak nehodlám udělat?
- umyju, osuším a prohřeju kratší jízdou - JASNĚ
- v nádrži nechám enem zbytek (samozřejmě Maxx Motion 100 bez biosraček) - JÁ DĚLÁM PRAVÝ OPAK, TAK 3/4 NÁDRŽE
- bo v garáži (při opravdu sibiřských marazech venku) může teplota lehce spadnout pod nulu, asi odstříkám skoro všechno z ostřikovače a naliju tam "modrou" wodu - NO, PROČ NE, ALE S TÍM SE NEOBTĚŽUJU. ONA ANI TA LETNÍ SMĚS NEZMRZNE A NIC NEROZTRHÁ, JEN "ZGELOVATÍ"
- zkontroluju tlak v kolech, příp. dofouknu na horní mez doporučeného tlaku - DOKONCE BYCH DAL KLIDNĚ I TROCHU NAD MAX, TŘEBA AŽ KE 3 BAR
- po odstavení zakryju plachtou - JO, ALE NĚJAKOU PŘES KTEROU TO BUDE DÝCHAT, NE IGELIT
- olej ani jiné náplně měnit nebudu (esli, tak až na jaře, wolej má aktuálně odjeto teprve 5tis km) - JASNĚ
- přes zimu to hodlám nechat stát bez pohybu (nebo to třeba co měsíc popotlačit o kus, kvuli "hranatým" gumám?) - JÁ BYCH S TÍM TROCHU HÝBAL (u svých to obvykle řeším druhou sadou disků se starými pneu jen na zimní stání, takže to neřeším)
- startovat čas od času a aspoń krapet nechat prohřát na volnoběh? (imho kravina...) - NĚKDO TO DOPORUČUJE A DĚLÁ (vč. mě), NĚKDO OD TOHO ZRAZUJE... :-??
(...)
Naposledy upravil(a) beaumont dne ned 20 říj 18:12, celkem upraveno 3 x.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

mmira píše:necham do plna nabit baterku a sem tam prez zimu ji taky lehce zkusim dostouchnout.
Já baterky ze zazimovaných aut vyndávám, nechávám v relativně teplém sklepě (min. + 10 stupňů) a případně jednou za zimu dobiju.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

chlopi, dík...

vaše poslední poznámka mě vede k dalšímu dilematu: vyndat či nevydat baterku?
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

ja nevytahuju a nejak se netvari, ze by ji to vadilo. jen dobijim a popr napichnu na udrzovak pres ty nejvetsi mrazy
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Jelass
Řidič začátečník

Příspěvek od Jelass »

Pavproch: při hezkém počasí bych to projel a zimní směs do ostřikovačů stačí tak 1/3 objemu.
Mondeo 2004 Turnier 2.0i
p.: Dodge Grand Caravan SE 3.3V6 FFV 2008
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Já baterky vyndávám, ovšem u mě je to ze starých aut, kde není žádná elektronika, nic stand-by (ani rádio), jen GTV má imobilizér a paměť na stanice. Uznávám, že u moderního auta bych asi taky váhal, čert ví co několik měsíců bez baterky udělá se vší tou elektronikou...?

Projížďku bych v zimě příliš nedoporučoval bez ohledu na počasí, protože i na suché silnici zůstává ta zas*aná sůl, dostane se na podvozek a pak bude na autě zbytečně hlodat...
Mimochodem, je-li záměr si auto nechat dlouhodobě (řekněme > 5 let), IMHO stojí za úvahu nějaký rozumný nástřik spodku protikorozní ochranou (jsou různé přípravky, např. šetrný vosk).
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@mmira: jaká letní směs? tam normálně liju vodu s jarem a ta teda zmrzne na kost.... ;)

@jelass: jaký pěkný počasí?!? :ymdevil: doufám/věřím/modlím sa (jako zanícený ateista), že 1.listopadece padne a do konce března nesleze... a to tak, že množném čísle... :D :skiing smiley:

@beau ref sůl: přesně tak... m4Zlik by u ňa měl zůstat už nafurt, že by teda resistin? :D (po tatovi mi zůstala stříkací pistole Wagner včetně dvoumetrového udělátka na pořádné vystříkání dutin.... :D )

UPDATE: a tu baterku nevyndám, akorát ji v předjaří připíchnu na nabíječku....
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

kura, sůl.... fčíl ňa napadlo, že předchozí majitel (v Reichu) s tím asi jezdil i v zimě, a od doby, co sem to od něj koupil jediný déšť m4Zlik zažil na vleku z Reichu.... takže ta žravá potfora tam ešče furt može byť.... žebych to vzal na rampu a spricnul zespoda wapkou? *-:)
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

pavproch píše:@jelass: jaký pěkný počasí?!? :ymdevil: doufám/věřím/modlím sa (jako zanícený ateista), že 1.listopadece padne a do konce března nesleze... a to tak, že množném čísle... :D :skiing smiley:
A takovýmuhle zloduchovi, kterej nás všechny chce utopit v bílých s*ačkách já tady radím!!! ~x( x_x X(
:D

Nevím, jestli se ještě používá rezistin, rozhodně těch materiálů na ošetření podvozku je na výběr víc. Ale podomácku bych to teda fakt dělat nedoporučoval. Oplach wapkou zespoda určitě neuškodí.
pavproch píše:@mmira: jaká letní směs? tam normálně liju vodu s jarem a ta teda zmrzne na kost.... ;) (...)
Kurňa, tváří se to jako king se dvěma Bavoráky a nemá to 50 korun na směs do ostřikováčů [-(
;)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

hele, já s tou růžovou wodou jednou udělal hoooodně mooooc špatnou zkušenost, takže mi už do auta nesmí.... kdysi dávno (3er e36) sem čelní sklo našudlal takovou tou sračkou, co následně na ní voda (déšt) dělá kuličky.... a paxem na to špricnul růžovou vodu z ostřikovače..... a udělalo mi to šedý povlak na celém skle(v záběru stěračů), který nešel dolů ničím (voda, jar, líh, benzín, aceton, toluen, perchlor.... až savo zabralo....)

zřejmě to nebylo tou růžovou vodou, ale těma sračkama na sklo, ale prostě už ne....
Odpovědět