Sraz AutoForařů na Nurburgring Nordschleife

O všem co se týká našeho webu.
Odpovědět
mmira
Moderátor

Re: Sraz AutoForařů na Nurburgring Nordschleife

Příspěvek od mmira »

jarka píše:Tak to jo, koukej se už vybalit s tím časem :).
chvili to trvalo, ale o publikaci rozhoduje nekdo jiny
http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/s- ... it-o-30-s/
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Už jsem to četl - pěkný, hned bych se svezl :) . Já už jsem sezónu ukončil a teď bude kurňa dlouhý období bez auta :( . Když jsem jezdil na ringu poprvý, tak jsem začínal se staženou řití a nervem jako prase, že to někde rozvěsím, takže jsem jel kurňa volně už od začátku a bylo to znát. Je to jako vždycky, když člověk tlačí na pilu tak jde přirozenost do háje a málokdy to funguje. Jaký byly gumy - pilot sport cup?
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

pilot supersport, na jedne strane v podstate civilni UHP guma, na druhe strane asi to nejlepsi pro bezny provoz, co pro M3 ted existuje. na NS funguji vyborne. ale pravda, semislicky to nejsou.

chvili jsem ted premyslel, jestli mys nepoladit - brzdy, nejake coilovery a odlehceni v podobe vyhozenych zadnich sedacek a nejakych skorepin misto prednich. jenze to se bavime minimalne o 100t, ktere momentalne nemam.

takze cil zustava stejny - makat a zkusit zajet kolo na maximu soucasneho setupu - imho nekde lehce pres 8:00 BTG. to tedy az nekdy v budoucnu, pro priste cilim na 8:15-8:20. a teprve pak zacnu premyslet nad nejakym upgradem.
Autoforum.cz
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Záleží k čemu to auto ještě používáš. Já už jsem to na normální ježdění s ctr vzdal a na příští rok jdou ven i poslední zbytky "kultury" a bude to jen čistá víkendovka. Jinak známý ladil M3 u Šenkýře (myslím, že motor zůstal origo a "jen" se odlehčovalo + brzdy a podvozek) a auto má potenciál někde kolem 7:30, on už zajel kolem 8m. Ale v týhle sortě aut, už to leze sakra do peněz, takže aby to vypadalo takto, tak tam už zahučí výrazně víc :( Obrázek. Ale pocit z auta bude trochu jinde, říkal že na výjezdech ujížděl i GT3 :) . Když člověk jen vyhází kraviny (a v M3 toho asi bude hafl) a třeba ještě nějaký ty škořápky, tak to bude cca 150kg a to bude sakra znát a na nic drahýho se ani šáhnout nemusí. Jen holt už v tom neodvezeš rodinu :) .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

presne, jen vyhazet intos a dat skorapky, usetri se spousta kil a jeste se bude sedet citelne niz. ja na to ale nemam jak penize, tak se mi nechce mou krasne full stock M3 prznit tuningem :-).

navic - nejlevnejsi uprava auta je zlepseni ridice.
Autoforum.cz
bambus
Pan Řidič

Příspěvek od bambus »

Clanek moc pekny a kolega bude mit radost, ze alespon jedna jeho fotka nasla uplatneni.
Ja jsem byl z ringu uneseny hned od prvniho kola a presto (nebo prave pro to), ze jsem cely den jezdil na mokru jsem si jej hodne uzil. 10:52 na suchu Neni cas na chlubeni, pristi rok bych se rad priblizil hranici 10 minut. Na aute zadne upravy delat nebudu (jen nove pryze), přes zimu budu pilne trenovat a na jare se uvidi.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

kolegovi za fotku zpetne dik, vubec mi nedoslo, ze jsem ji pouzil bez dovoleni. snad to nevadi.

10:52 na prvni vylet imho neni spatny cas. pamatuju, ze pri prvni navsteve jsem s 2x tak vykonym autem zajel neco kolem 10:10.
Autoforum.cz
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

mmira píše:presne, jen vyhazet intos a dat skorapky, usetri se spousta kil a jeste se bude sedet citelne niz. ja na to ale nemam jak penize, tak se mi nechce mou krasne full stock M3 prznit tuningem :-).

navic - nejlevnejsi uprava auta je zlepseni ridice.
Pokud s ní najezdíš nějaký km jako s potahem pak má asi smysl nechat ten vnitřek. Pokud se ale ohlídnu třeba za tímto rokem kolik km jsem s ctr najel "normálně", tak jsem prakticky na nule a pak nevidím jediný důvod proč sebou tahat takových blbostí, který stejně nepoužívám. A i když je pravda, že nejlepší investice je do řidiče, tak ubraný kila ti zase šetří techniku a zostřují projev auta. A když se ty věci při vyndávání neponičí, tak není problém je v případě potřeby dát zpět.
mmira píše:10:52 na prvni vylet imho neni spatny cas. pamatuju, ze pri prvni navsteve jsem s 2x tak vykonym autem zajel neco kolem 10:10.
Já dal už ve 4. reálným kole na ringu 9:10, ale když započítám ty skoro stovky virtuálních kol, tak jsem tam zas nebyl takový novic :) .
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

jj, jsou uz dnes slusne simulatory, ktere v priprave pomuzou. navic mas hodne odjezdeno jinde, to taky zasadne meni situaci.

muj prvni vylet na NS byl v dobe, kdy jsem o ni cetl tak maximalne nekde v casaku a ridit jsem umel asi tak, jako vetsina ceske populace.

v M3 jsem loni i letos najel naproste minimum km a bud sam, omezeneji ve dvou (ostatne vzadu v tom aute nekdo sedel asi jen 2x). v tom by prekazka nebyla, vykuchat bych ji mohl celkem bez obav. prozatim jsem ale nikdy nebyl tak blizko limitum auta, jako na poslednim NS, takze jsem ten negativni vliv tolik necitil. uvidim, zkusim mrknout po nejakych pouzitelnych skorepinach a podle ceny se uvidi.
Autoforum.cz
Arnie J
Mistr volantu

Příspěvek od Arnie J »

já při první návštěvě měl 9:56, s čímž jsem byl sám spokojen

dost mi pomohlo, že jsem se předtím vozil s MMirou, drugsterem a Bondem ... a pak taky hned jedno z prvních kol jsem se nalepil na nějaké Clio RS, kterému jsem tak tak stačil a kopíroval jeho stopu :)
V6 + R4 + R4 naturally aspirated ... a drncavá turbo krabice k tomu!
Odpovědět