Zimní "sportovnější" pneu

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
borekb
Autoškolák

Re: Zimní "sportovnější" pneu

Příspěvek od borekb »

U mě ta životnost ZIMNÍCH hraje roli v tom, že pokud by měly najet třeba jen 20 tisíc km, tak za plánovou dobu vlastnictví auta budu muset koupit zimáky dvoje, zatímco pokud by vydržely 30-40 tisíc, asi by stačily jedny. Někde jsem četl, že Nokiany docela mizej, ale možná to jsou jen nějaké zvěsti. Horší z praktického pohledu je, že WR A3 nemá skladem nikdo v ČR a kdoví kdy budou, tak koukám i po alternativách. Čistě "tabulkově" se mi líbí právě ty Blizzaky - skoro ve všech ohledech špička.

Mimochodem, Bridgestone má něco společného s Michelinem? Jejich web je prakticky stejný a spíš jsem myslel, že to jsou velcí konkurenti...
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

imho životnost a jízdní vlastnosti jsou v příkrém rozporu... jak u letních tak i u zimních...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
borekb
Autoškolák

Příspěvek od borekb »

Taky bych si myslel. No Micheliny A4 se stejně v potřebném rozměru nedělají a Pilot Alpin mi připadají už krapánek drahé, tak budu koukat jinde.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

MMira: já si naopak myslím, že by mi vydržely okolo 20tkm, ubývaly pomaleji, než jsem čekal a kdybych si předek neodkrágloval v Sosně, taky by to asi fakt daly. Už čekám na nové, (bohužel dodací lhůta,až 8 prac. dní x_x ) jestli mě na těch mojich trhanicích chytnou benga, tak mi vemou i rodný list.
Já asi letos vsadím na zimní 850 od Continentalu. Na Forestrovi mi tuším 830 fungovaly dobře, pozdější Nokiany subjektivně tak neseděly.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
jancsi
Pan Řidič

Příspěvek od jancsi »

pavproch píše:imho životnost a jízdní vlastnosti jsou v příkrém rozporu... jak u letních tak i u zimních...
... pekne napisane. Stale je to nieco za nieco. Bud Ti ide o jazdne vlastnosti (kor to bude na ukor zivotnosti) alebo naopak najdes gumu ktora Ti vydrzi 4 roky ale uz nebude tak excelovat v tom ako funguje. Musis sa rozhodnut co je priorita a na zaklade toho sa rozhodnut a zvolit ten spravny "kompromis".
E46 325i + E60 550i
jancsi
Pan Řidič

Příspěvek od jancsi »

ad WR A3, skutocne nie su velmi skladom, akurat "moj" rozmer skladom zatial este je :-)
E46 325i + E60 550i
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

Popravdě zimní a sportovní mi nejde dohromady. Tady toho mají skladem celkem dost na výběr:
http://www.nejlevnejsipneu.cz/cz/pneuma ... &prumer=17

"značková" do 4 tisíc jsou skaldem:

Vredestein Wintrac Xtreme XL
Bridgestone Blizzak LM-32 XL FSL
Pirelli W210 SottoZero 2 XL
Continental ContiWinterContact TS830 P XL FR
Nokian WR A3 XL
borekb
Autoškolák

Příspěvek od borekb »

Související věc jsou disky. Vždy jsem byl zvyklý mít na zimu plecháče, ale tady zaboha nemůžu v daném rozměru (7,5Jx17 5x114,3 ET55) cokoliv sehnat. Možná jen hledám na špatných místech, nedoporučíte něco? Ale mám zlé tušení, protože v této velikosti je docela problém sehnat i letní ALU kolo.
jancsi
Pan Řidič

Příspěvek od jancsi »

Nejaký dôvod na plechace na zimu?
E46 325i + E60 550i
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

dají se srovnat vždy (dyž sou opravdu moc yebnuté, taxi klidně můžeš pomoct i autogenem) a nikdy ti při rovnání neprdnou....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Odpovědět