Pomoc s vyberem auta
Re: Pomoc s vyberem auta
ano, presne tak to je.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Na jak dlouho to auto chces mit? Pri delsi dobe uzivani (10 let treba) uz bych klidne sel do novyho....jinak ale zpravidla za stejnou cenu jako novy dostanes 1-2 roky jety auto o tridu vis
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Na dlouho dobu ho chci mít. 10 a více let. Teda pokud mi bude pozdeji stacit
A co prumer kol u Corsy? 15?16?17?
Předně - nerozhodoval bych se bez testovací jízdy. Šel bych se každopádně podívat na Suzuki Swift. Za cenu co nabízi Opel dnes už letitou Corsu by téměř šel pořídit i Swift Sport (pokud je ta sleva ZTP uplatnitelná obecně), což je úžasné malé auto s nabitou výbavou už v základu. A hlavně je s ním zábava jezdit Věřím že i základní modely budou dobré. Opravdu zrovna na Corse nevidím nic význačného, kromě toho, že je dražší než většina konkurence.
Auto téhle velikosti a výkonu bych vzal klidně na 15", případně 16" kolech. Každopádně výslovně bych požádal prodejce, aby zapsal do techničáku všechny přípustné rozměry kol/pneumatik, dopisovat něco později je složité a může to už záviset na libovůli úředníka.
Větší kola znamenají zpravidla i širší pneu a mají tyto důsledky:
Plusy:
- vyšší přilnavost v zatáčkách i při brzdění (až na průjezd stojící vodou)
- estetika - opticky vyplňují blatníky
- snad mírně menší opotřebení pneu
Minusy:
- když už přilnavost dojde, děje se tak náhleji a méně progresivně
- širší pneumatika je náchylnější k aquaplaningu
- menší komfort - rotující hmota kola (brzdový kotouč, disk, pneumatika - čím dál od středu rotace, tím větší vliv) je vlastně setrvačník a "brání se" vychýlení z osy rotace. Proto má zásadní vliv na schopnost podvozku tlumit nerovnosti. Tady opravdu je znát každý kilogram. Vtipné je, že klasické nuzné ocelové disky jsou většinou lehčí, než běžná kola z "lehkých slitin" o stejném rozměru.
- mírně vyšší valivý odpor a spotřeba
- vyšší cena pneu (pozor na atypické rozměry jakékoliv velikosti)
Auto téhle velikosti a výkonu bych vzal klidně na 15", případně 16" kolech. Každopádně výslovně bych požádal prodejce, aby zapsal do techničáku všechny přípustné rozměry kol/pneumatik, dopisovat něco později je složité a může to už záviset na libovůli úředníka.
Větší kola znamenají zpravidla i širší pneu a mají tyto důsledky:
Plusy:
- vyšší přilnavost v zatáčkách i při brzdění (až na průjezd stojící vodou)
- estetika - opticky vyplňují blatníky
- snad mírně menší opotřebení pneu
Minusy:
- když už přilnavost dojde, děje se tak náhleji a méně progresivně
- širší pneumatika je náchylnější k aquaplaningu
- menší komfort - rotující hmota kola (brzdový kotouč, disk, pneumatika - čím dál od středu rotace, tím větší vliv) je vlastně setrvačník a "brání se" vychýlení z osy rotace. Proto má zásadní vliv na schopnost podvozku tlumit nerovnosti. Tady opravdu je znát každý kilogram. Vtipné je, že klasické nuzné ocelové disky jsou většinou lehčí, než běžná kola z "lehkých slitin" o stejném rozměru.
- mírně vyšší valivý odpor a spotřeba
- vyšší cena pneu (pozor na atypické rozměry jakékoliv velikosti)
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
Měl jsem GrandePunto (Stejný podvozek jako Corsa) a na 17 to sice hezky vypadá a jezdí (jen zrychlení je slabší), ale podvozek odchází asi 3x rychleji než je normální (třeba ložiska a tyčky stabilizátorů po 30tkm, uložení tlumičů po 50tkm...)
Takže za mě 15, maximálně 16, ale i to mi u auta do města s nízkým výkonem přijde zbytečné.
Takže za mě 15, maximálně 16, ale i to mi u auta do města s nízkým výkonem přijde zbytečné.
2.9T RWD
-
- Pan Řidič
14 stačí
-
- Spolujezdec
Ahoj, koupil jsem pro mě i pro ženu citroen c3. Mohu doporučit, jak do města, tak i mimo něj. Vejdou se tam i děti. Hodně štěstí při rozhodování
Mám dotaz k výběru auta.
jak si mám auto vybrat a co mám udělat než za něj zaplatím. Upřímně říkám, že je to první auto, který budu kupovat, takže z toho mám docela strach. Na nový nemám, teda vzhledem k požadavkům, který mám.rozpočet mám cca 100 000kč, budu s ním jezdit většinou delší traSY, Praha - Brno, Liberec, Zlín atd., takže asi naftu, nejlépe velký kufr a menší spotřebu, koukal jsem na passata 1.9, něco takového http://www.sauto.cz/osobni/detail/volks ... oFrom=list. Jde mi hlavně o to, abych do toho pak nenavrážel dalších 100 000kč. Potřeboval bych poradit, co bych měl udělat/zkontrolovat, abych nenaletěl (jasně, že jistota nebude nikdy). čtu různý články o tom, co udělat před nákupem, ale nevím,co je dobrá rada, a co je zbytečný vyhazování peněz, třeba jestli platit automechanika a vzít ho s sebou? Auto potřebuju, ale bohužel se v tom moc nevyznám.
jak si mám auto vybrat a co mám udělat než za něj zaplatím. Upřímně říkám, že je to první auto, který budu kupovat, takže z toho mám docela strach. Na nový nemám, teda vzhledem k požadavkům, který mám.rozpočet mám cca 100 000kč, budu s ním jezdit většinou delší traSY, Praha - Brno, Liberec, Zlín atd., takže asi naftu, nejlépe velký kufr a menší spotřebu, koukal jsem na passata 1.9, něco takového http://www.sauto.cz/osobni/detail/volks ... oFrom=list. Jde mi hlavně o to, abych do toho pak nenavrážel dalších 100 000kč. Potřeboval bych poradit, co bych měl udělat/zkontrolovat, abych nenaletěl (jasně, že jistota nebude nikdy). čtu různý články o tom, co udělat před nákupem, ale nevím,co je dobrá rada, a co je zbytečný vyhazování peněz, třeba jestli platit automechanika a vzít ho s sebou? Auto potřebuju, ale bohužel se v tom moc nevyznám.
Pokud si nejsi jistý, tak si vem s sebou nějakého mechanika. Za prohlídku si berou většinou do 3t Kč. Jinak to auto v inzerátu určitě nemá najeto tolik co tam je psáno - resp. je to možné, ale velice nepravděpodobné. Navíc za takové peníze koupíš mnohem lepší auto, než vylítaný koncern z roku 01!