mel jsi koupit manual a nemusel jsi tohle resit I když uznam ze v automatu bude asi podstatne vetsi vyberjancsi píše:ad E60 550i: da sa nejak nastavovat rezim automatickej prevodovky? (v idrive som nic take neobjavil) mam pocit ze to podradzuje dost intenzivne aj pri malych zoslapoch plynom (ako keby to fungovalo v sportovo mode)... klasicke obehovania na okrskach to znacne zneprijemnuje, stale je to o tom ze auto zrazu vystreli, a potom cela posadka je z toho nervozna.. Vtedy radsej prepnem na manualny rezim a obehujem na 6 pripadne 5 (uz tam to ma pri 90-100 dost intenzivne zrychlenie, pri 4 uz zrychluje jak divoka svina). A v taky cas je to pekne, pohodove - bez kopancov.
ale mozno som sa s tym automatom este dostatocne neszil a je to len v nohe
BMW Divize
Re: BMW Divize
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
Este kratke postrehy k 550i z vikendovej cesty na slovensko a spat (cca 1.500km). Jazda strasne prijemna a pohodlna, ticha, skutocne pocit luxusu (oproti E46). Co ma mimo to jak je to este aj strasne dynamicke auto ma prekvapilo je spotreba. Jazdil som podobne rychlosti ako s E46 325i (mimo dediny rychlosti 30-40km/h nad limity, t.j. 120-130 okrsky, 160 dialniaca, sem tam useky 180, 200, skusil som raz aj 250), tak som mal finalnu spotrebu podlla PC 9.8l/100km. S E46 som to mal za 9.4-9.5. Cakal som vacsi rozdiel, aspon tak 12l pri tom objeme, ale nebolo tomu tak.
V meste je to ina, na kratke trasy sa s 325i nad 10 nedostanem skoro nikdy, s 550i 14l nie je problem.
Kazdopadne suma sumarum, 550i ma velmi milo prekvapilo. je to velmi podarene auto. Ale to iste aj po tom vikedne tvrdim stale aj o 325i. Oba vozy su uplne inak orientovane, a v tej svojej orientacii su na spici.
V meste je to ina, na kratke trasy sa s 325i nad 10 nedostanem skoro nikdy, s 550i 14l nie je problem.
Kazdopadne suma sumarum, 550i ma velmi milo prekvapilo. je to velmi podarene auto. Ale to iste aj po tom vikedne tvrdim stale aj o 325i. Oba vozy su uplne inak orientovane, a v tej svojej orientacii su na spici.
E46 325i + E60 550i
ad manual. Blbe je, ze v automate ajked si dam manualny rezim, tak je to daleko od skutocneho manualu. Tym jak je to tiche, tak neustale musim sledovat co mam vlastne zaradenu rychlost a kedy radit. Trocha teda prehanam, ale u manualu stale 100% viem co tam je a co s tym robit. U automatu v manualne len tukam hore/dole a nikdy poriadne neviem kde som Ale znova, mozno je to len o zvyku a postupne sa to zlepsi
E46 325i + E60 550i
ta spotřeba je teda neuvěřitelná, žere to asi míň než moje :-/
a na ten automat si nezvykneš ... jelikož klikáš jen nahoru dolů, tak si nikdy nebudeš jistý, co je přesně zařazené (na rozdíl od klasické kulisy u manuálu)
a na ten automat si nezvykneš ... jelikož klikáš jen nahoru dolů, tak si nikdy nebudeš jistý, co je přesně zařazené (na rozdíl od klasické kulisy u manuálu)
V6 + R4 + R4 naturally aspirated ... a drncavá turbo krabice k tomu!
Už na Steptroniky na konci devadesátých let se v pohodě zvyknout dá. Za pár týdnů člověk přesně odhadne prudkost a míru sešlápnutí pedálu, podle toho, na kterou rychlost chce přeřadit, malou prodlevu např. při předjíždění vyplní tím, že na pedál šlápne o pár desetin sekundy dřív, stejně tak jako by musel o pár desetin sekundy dřív vzít za šaltrpáku a zakvedlat. Když se předjíždí na vytočenou rychlost, hodně rychle uvolní pedál, nechá automat vytočený motor a poté co v protisměru přejedou auta, je okamžitě schopen plně akcelerovat bez podřazování. Dnešní automat bude nepochybně dál.
A to říkám jako zapřisáhlý manuálista, nicméně když jedu s tatíkovo 740iA, tak si to užívám dosytosti.
A to říkám jako zapřisáhlý manuálista, nicméně když jedu s tatíkovo 740iA, tak si to užívám dosytosti.
O II 1.9TDI Combi | Ex: [E30]325i P406b [E46]330dT [E32]735iA [E34]525i24V [E34]525i [E34]524td [E34]540iA [E24]635CSi OpelMonza3.0E Trabant601
Tak nějak funguje i 6-kvalt v E60 2006. Jsem v podstatě přestal používat manuální režim, protože než to tam člověk ručně po jednom stupni nacvaká, tak je to pomalejší než vhodně zvolený kickdown v automatickém režimu. Teď s novými 8q to musí být ještě horší (myslím manuální režim).
V6 + R4 + R4 naturally aspirated ... a drncavá turbo krabice k tomu!
porad standard...spotřebu mam konstantne 1l na 10k km, takze jsem nemel potrebu nejak uvazovat nad zmenoujancsi píše:Bond: co tam davas za olej pri 200tis km, stale 0W40?
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
Bond: OK. este nie som pri 200tis, ale blizi sa to. Ako sa blizi aj vymena oleja (2.000km do vymeny). Na aute som od kupy najazdil cc 2000km a hladina je +/- rovnaka. Tak tam tiez dam standard.
E46 325i + E60 550i