OPEL VECTRA B HLASITÉ PRASKÁNÍ ZADNÍ NÁPRAVY

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
express3d
Spolujezdec

OPEL VECTRA B HLASITÉ PRASKÁNÍ ZADNÍ NÁPRAVY

Příspěvek od express3d »

Dobrý den,
už delší dobu mě něco praská na zadní nápravě. Je to jako, když bouchnu kladivem o kus železa. Ne po všech nerovnostech se zvuk ozývá. V servise to nezjistili, protože se zvuk neobjevil, ale jak vyjedu na silnici občas se zvuk ozve, např. při testování tlumičů se zvuk neozval. Chci se zeptat, jestli s tím nemáte někdo zkušenost, co by to mohlo dělat, přijde mi taky, že to dělá nejčastěji v "rejdu". Mohlo by to dělat třeba rameno na zadní nápravě? Přijde mi, že zvuk jde spíše z prostřední části jak od kol.

Předem děkuji za rady.
pavproch
Letec

Re: OPEL VECTRA B HLASITÉ PRASKÁNÍ ZADNÍ NÁPRAVY

Příspěvek od pavproch »

A PROČ TO KURA PÍŠEŠ SE ZAPNUTÝM CAPSLOCKEM? b-(
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

UVOLNěný výfuk?
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

Mohly by to být prasklé zadní pružiny. Obvykle praskne poslední očko a není to na první pohled vidět.
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám :-). Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera :-).
express3d
Spolujezdec

Příspěvek od express3d »

Tak už jsem přišel, kde to dělá, je to nejspíš ve spodní částí rameni (zadní náprava) viz. na obrázku http://www.poradte.cz/picture/2010/349605.jpg označeno pod číslem 7. Je možné si díl vyměnit doma? Je něco na co si dát pozor nebo stačí jen odšroubovat?
Odpovědět