Pomoc s vyberem auta
Pomoc s vyberem auta
Mám na výběr z nových vozů:
Opel Corsa 5D enjoy A1.2 XER MTA 63kW, převodovka easytronic s výbavou uvedenou nize, cena 265 000Kc:
Záruka 6 let na vůz/12 let na karosérii
STANDARDNÍ VÝBAVA
*ABS s brzdovým asistentem
*Celní airbagy pro ridice a spolujezdce
*Posilovac rízení
*Centrální zamykání
*El. ovl. vnejší zpetná zrcátka v barve karoserie
*Deaktivace airbagu spolujezdce vypínacem
*Výškove nastavitelný volant
*Výškove a podélne nastavitelné sedadlo ridice
*Denní svícení
*Sada na opravu pneumatik
*Tónovaná skla
*Elektricky ovládaná okna predních dverí
*Dálkove ovládané centrální zamykání
*Skládací plochý klíc
*Tempomat
*Palubní pocítac
*Ocelové ráfky 15"
*Delená zadní sedadla 60/40
ZVÝHODNENÉ SADY VÝBAV
SADA ENJOY
*manuální klimatizace,
*prední mlhová svetla,
*rádio CD30 MP3 s CD a MP3 prehrávacem
*Flex Fix - intergrovaný zadní nosic na kola
Další na výběr je Citroen C3 1.2 (asi 60kW), manualni prevod. s výbavou nize, cena 230 000Kc:
Záruka 5 let (pouze jen pri splátkovém nákupu)
*Celní airbagy pro ridice a spolujezdce - citroen (boční i hlavové)
*Posilovac rízení
*Centrální zamykání
*El. ovl. vnejší zpetná zrcátka v barve karoserie - chromované
*Výškove nastavitelný volant - citroen (i podélně)
*Denní svícení
*Sada na opravu pneumatik - citroen (dojezdové kolo)
*Tónovaná skla
*Skládací plochý klíc
*Tempomat
*Palubní pocítac
*Ocelové ráfky 15" - citroen (16´´)
*Delená zadní sedadla 60/40 - citroen (2/3 - 1/3)
*manuální klimatizace,
*prední mlhová svetla,
*zadní nosič na jizdní kola - Citroen je nutné tažné zařízení a na to nosič nebo střešní nosiče s příslušenstvím na kola. je treba dokoupit.
Popripade byste doporucili jinou znacku stejne velikosti a vykonu auta?
V pripade Opla Corsy je lepsi obsah 1.2 nebo 1.4 ( o 20 000Kc draz)?
Auto potrebuji vice mene na dojizdeni do prace 15 km. A take, aby zvladlo vetsi cesty na vylety ve dvou.
Jezdila jsem na skutru, ale pristi rok mi konci technicka a uz ma sve roky (13 let).
Opel Corsa 5D enjoy A1.2 XER MTA 63kW, převodovka easytronic s výbavou uvedenou nize, cena 265 000Kc:
Záruka 6 let na vůz/12 let na karosérii
STANDARDNÍ VÝBAVA
*Celní airbagy pro ridice a spolujezdce
*Posilovac rízení
*Centrální zamykání
*El. ovl. vnejší zpetná zrcátka v barve karoserie
*Výškove nastavitelný volant
*Denní svícení
*Sada na opravu pneumatik
*Tónovaná skla
*Skládací plochý klíc
*Tempomat
*Palubní pocítac
*Ocelové ráfky 15"
*Delená zadní sedadla 60/40
ZVÝHODNENÉ SADY VÝBAV
SADA ENJOY
*manuální klimatizace,
*prední mlhová svetla,
*Flex Fix - intergrovaný zadní nosic na kola
Další na výběr je Citroen C3 1.2 (asi 60kW), manualni prevod. s výbavou nize, cena 230 000Kc:
Záruka 5 let (pouze jen pri splátkovém nákupu)
*Celní airbagy pro ridice a spolujezdce - citroen (boční i hlavové)
*Posilovac rízení
*Centrální zamykání
*El. ovl. vnejší zpetná zrcátka v barve karoserie - chromované
*Výškove nastavitelný volant - citroen (i podélně)
*Denní svícení
*Sada na opravu pneumatik - citroen (dojezdové kolo)
*Tónovaná skla
*Skládací plochý klíc
*Tempomat
*Palubní pocítac
*Ocelové ráfky 15" - citroen (16´´)
*Delená zadní sedadla 60/40 - citroen (2/3 - 1/3)
*manuální klimatizace,
*prední mlhová svetla,
*zadní nosič na jizdní kola - Citroen je nutné tažné zařízení a na to nosič nebo střešní nosiče s příslušenstvím na kola. je treba dokoupit.
Popripade byste doporucili jinou znacku stejne velikosti a vykonu auta?
V pripade Opla Corsy je lepsi obsah 1.2 nebo 1.4 ( o 20 000Kc draz)?
Auto potrebuji vice mene na dojizdeni do prace 15 km. A take, aby zvladlo vetsi cesty na vylety ve dvou.
Jezdila jsem na skutru, ale pristi rok mi konci technicka a uz ma sve roky (13 let).
Re: Pomoc s vyberem auta
Obě ta auta jsou dobrá, jen u Corsy bych se určitě vyhnul převodovce Easytronic, mohou s ní být potíže a navíc (co jsem slyšel) řadí dost cukavě. Takže Corsu raději s manuálem.
Na delší cesty je samozřejmě vždycky lepší silnější motor, ale v Corse je i 1.2 celkem OK. Jen určitě nebrat nejslabší 1.0 (tříválec).
Kromě Corsy a C3 bych se ještě určitě podíval na Peugeot 208 a Fiat Punto. Peugeot je celkem nový a podle mého velmi povedený, Fiat naopak už vyzrálý, technicky vychytaný a na svou třídu velmi prostorný, pohodlný a levný.
A kdybys chtěla úplně něco extra, tak jsou tu Fiat 500 a Lancia Ypsilon, což jsou obě krásné a vysloveně dámské stylovky a přitom ještě za rozumné peníze:
Na delší cesty je samozřejmě vždycky lepší silnější motor, ale v Corse je i 1.2 celkem OK. Jen určitě nebrat nejslabší 1.0 (tříválec).
Kromě Corsy a C3 bych se ještě určitě podíval na Peugeot 208 a Fiat Punto. Peugeot je celkem nový a podle mého velmi povedený, Fiat naopak už vyzrálý, technicky vychytaný a na svou třídu velmi prostorný, pohodlný a levný.
A kdybys chtěla úplně něco extra, tak jsou tu Fiat 500 a Lancia Ypsilon, což jsou obě krásné a vysloveně dámské stylovky a přitom ještě za rozumné peníze:
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
pokud je toto pozadavek, pak jsou ti italove mimo hru. to uz by byl zajimavejsi Swift.radka73 píše:A take, aby zvladlo vetsi cesty na vylety ve dvou.
C3 je naopak dost velke auto, 4 dospele a mensi bagaz odveze levou zadni.
nevim proc, ale dost se opomiji i20. mozna nevypada tak kchul, ale s 1.2 jezdi moc hezky a je v ni spousta mista.
http://www.autoforum.cz/testy-aut/test- ... m-na-miru/
jeste k te corse: urcite vzit manual. easytronic je robotizovany manual a jeho zpusob razeni je tragicky. 1.2 by v principu mela stacit, otazkou jsou ale prevody. opel je znam svymi megadlouhymi prevodovkami, ktere spolehlive dokazi zabit jakykoliv motor. tohle chce vyzkouset.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Pokud se případné delší cesty budou odehrávat ve dvou, nevidím důvod, proč vyřazovat 500 a Ypsilon. Jasně, pro čtyři už by to nebylo.
Ale budiž, pokud by požadavkem byl větší prostor, máme tu čtveřici Corsa (manuál) - C3 - 208 - Punto.
Hyundai bych zase naopak určitě nevolil já.
Ale budiž, pokud by požadavkem byl větší prostor, máme tu čtveřici Corsa (manuál) - C3 - 208 - Punto.
Hyundai bych zase naopak určitě nevolil já.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
duvod? (a nerikej, ze korejec...)
Autoforum.cz
U Hyundaie / Kie si prostě ještě člověk nemůže být automaticky jist, že každý jejich typ bude dlouhodobě stejně trvanlivý a spolehlivý jako u renomovaných značek. U Korejců je to jen o jednu generaci zpět, kdy měli dost velké problémy třeba s protikorozní ochranou atd. U Fiatu a Francouzů už jsou podobné problémy dávnou historií...
O tom jak i20 jezdí nemám co říct, nezkoušel jsem a popravdě to ani nemám v plánu, to auto mě nezajímá.
Další věc je, že se mi opravdu nechce dávat moje peníze asijským značkám, když mám dost alternativ z Evropy / Ameriky (a to nejen pokud jde o auta), ale to sem opravdu asi nepatří.
O tom jak i20 jezdí nemám co říct, nezkoušel jsem a popravdě to ani nemám v plánu, to auto mě nezajímá.
Další věc je, že se mi opravdu nechce dávat moje peníze asijským značkám, když mám dost alternativ z Evropy / Ameriky (a to nejen pokud jde o auta), ale to sem opravdu asi nepatří.
-
- Řidič začátečník
Vzhledme k tomu, že Hyundai už mnoho let stává v US v čele žebříčků spolehlivosti a ani do EU nedodal žádný průserový model (nebo o něm nevim) bych si dovolil trvdit, že co se týče tvranlivosti a spolehlivosti si nemá co vyčítat s Evropskými auty...
PS: obgeneraci měl dost velké problémy s korozí třeba i Ford, Mazda...
PS: obgeneraci měl dost velké problémy s korozí třeba i Ford, Mazda...
tak nejak. je to jen predsudek.
do vyberu by mohla jeste pribyt Toyota Yaris.
do vyberu by mohla jeste pribyt Toyota Yaris.
Autoforum.cz
Však já vám nic nenutím, věřte si čemu libo. Konstatoval jsem, že JÁ bych si Hyundai určitě nekoupil a následně jsem odpověděl na otázku proč. Já prostě k Hyundai /Kia nemá důvěru ani co by se za nehet vešlo, nic víc, nic míň.
Na okaj: naopak třeba s takovým Chevy Cruze bych žádný problém neměl, i když by ho taky někdo mohl označit za "korejské auto".
Na okaj: naopak třeba s takovým Chevy Cruze bych žádný problém neměl, i když by ho taky někdo mohl označit za "korejské auto".
Ja bych asi zustala u toho Oplu Corsy. Pokud bych easytronic nebrala a misto toho manual, tak za tu samou cenu s manualem muzu mit 1.4.
Jde o to dealer je velmi vstricny a vsechny moje pozadavky se mnou denne konzultuje pres mejl.
V porovnani se skodou Felicii, kterou ma otec trinact let s motorem 1.3 i ta Opel Corsa 1.2 63 kW vychazi papirove silnejsi.
Jde mi i o prijemny vnitrek vozu. I vzhledove. Napr. u Fordu Fiesta se mi nelibi cumak.
Jde o to dealer je velmi vstricny a vsechny moje pozadavky se mnou denne konzultuje pres mejl.
V porovnani se skodou Felicii, kterou ma otec trinact let s motorem 1.3 i ta Opel Corsa 1.2 63 kW vychazi papirove silnejsi.
Jde mi i o prijemny vnitrek vozu. I vzhledove. Napr. u Fordu Fiesta se mi nelibi cumak.