Bravo vs Fiesta vs 206

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
michalkkk
Spolujezdec

Bravo vs Fiesta vs 206

Příspěvek od michalkkk »

Zdravím,
jsem začátečník a chci si koupit auto za 30-40k, pravděpodobně benzín (ideálně 1.4-1.6 objem). Vím že to je málo peněz, ale víc nemám, snad příště :))

Asi mi řeknete, že v téhle cenové hladině to záleží kus od kusu a mám brát auto v nejlepším stavu, ale stejně se zeptám - kdyby byly následující auta v teoreticky stejném stavu, o kterém bych měl uvažovat a na které mám raději zapomenout?

Výběr:
Fiat Bravo/Brava
Peugeot 206
Škoda Fabia
Ford Fiesta
*doplnění - Ford Focus
Opel Astra
(případně další návrhy?)

Upozornuji, že Feldu nechci, to auto se mi prostě hnusí :D Stejně tak Renault a všechny kombíky.

Děkuji moc za odpovědi !
Naposledy upravil(a) michalkkk dne čtv 15 srp 16:17, celkem upraveno 1 x.
Arkis
Letec

Re: Bravo vs Fiesta vs 206

Příspěvek od Arkis »

Fiat Stilo...
Držák, designově zajímavé
michalkkk
Spolujezdec

Příspěvek od michalkkk »

Arkis píše:Fiat Stilo...
Držák, designově zajímavé
Stilo je fajn, ale mám dojem že se dá sehnat kolem 50k (pokud nepočítám šílenosti co mají najeto 250k a diesel motor), což nemám. Jestli víš o nějakém Stilu benzín 1.6 za 35k tak sem s tím :ymhug:
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Doufám, že ale počítáš i se servisem. Většina aut není jen koupit a jezdit...
http://auto.bazos.cz/inzerat/26352949/p ... ilo-18.php
http://auto.bazos.cz/inzerat/26644611/F ... 6-16V-.php

Jo a slyšel si o něčem čemu se říká smlouvání? Žádná cena není pevná a nejhorší co se může stát je, že to auto prostě nekoupíš. No vlastně je tu ještě horší možnost, že to auto koupíš za plnou cenu :ymdevil:
Jinak najetýma kilometrama se nezabývej, ty se dají lehce stočit a auto které se tváří na 120t může mít 300t...
michalkkk
Spolujezdec

Příspěvek od michalkkk »

No vidíš, na bazoš mě nenapadlo se koukat. To žlutý je přesně co bych chtěl :D Akorát mi přijde podezřele levné, asi bude mít vymrdaný ABSko nebo ještě hůř bude už prodaný. Napíšu prodávajícímu a uvidíme. To druhý je hezký, ale už dražší.

I tak díky za tipy !!!
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

To žluté je od 1.8 na prodej, takže by tam snad ještě mohlo být. To druhé je od 13. takže to máš ještě větší šanci že ještě na prodej je, naneštěstí u tak "mladého" inzerátu se špatně smlouvá. Kdyby to auto měl na inzerci půl roku tak ti to dá i za 35t Kč.
michalkkk
Spolujezdec

Příspěvek od michalkkk »

Chtěl bych se ještě zeptat jakej typ motoru bych měl u toho Stila hledat? Jak tak koukám, tak existují varianty
1.2 benzín - asi dost slabé, ale zase je to levnější
1.6 benzín - ideál
1.8 benzín - moc žere?
1.9 JTD diesel - někdo na něj nadává, někdo ho chválí, tak nevím
Na dvoulitry a nějaké Eco verze motorů výše se asi vyprdnu
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

1.2 vynechat úplně
1.6, 1.8 jsou dost podobné, když se zajímáš o spotřebu, tak je minimální.
JTD jsou nejspolehlivější turbo diesely, které se kdy vyrobili, ALE u tak starého auta už bych to radši neriskoval a vsadil na benzín.
Kdyby jsi náhodou narazil na ty silnější verze motoru s LPG tak po nich skoč určitě. Na tak malé auto je ten motor vyloženě držák, že to dokáže rozbít jen prase.
michalkkk
Spolujezdec

Příspěvek od michalkkk »

Tos mě moc nepotěšil, ta verze s 1.2 by se mi hezky vešla do rozpočtu. Nějaký závažný důvod proč bych se tomu měl vyhnout? Kromě toho že je to slabota?

Ok, na JTD tedy radši zapomenu, díky za info.
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Pokud budeš jezdit sám, tak 1.2 stačí. No jestli si s sebou chceš vzít babu, tak už ten motor stačit nebude ani kdyby to byla anorektička. A nedej bože kdyby sis do kufru dal balík vod!

A teď fakt, ten motor má jenom 114Nm, to je dost málo, kdyby jsi z toho chtěl něco dostat, tak bys to musel točit hodně vysoko a jestli to dělal předešlý majitel, tak ten motor má už to nejlepší za sebou.
Odpovědět