Maximálně pohodlné a bezpečné auto
Maximálně pohodlné a bezpečné auto
Dobrý den, potřebovala bych poradit. S manželem se oba v autech nevyznáme, ale nové velmi potřebujeme. Až doteď jsem jezdila buď VW Golf nebo Citroenem Picasso. Můj muž ale po operaci zůstal ochrnutý a v našich starých vozech nemá žádné pohodlí. Nesmí řídit, ani v upravených autech, takže auto nebudeme upravovat pro speciální způsoby řízení, každopádně i tak potřebujeme opravdu pohodlné a bezpečné rodinné auto, ve kterém by se můj muž cítil jako v bavlnce.
Naše požadavky:
-relativně velké auto, aby si v něm vysoký muž mohl aspoň trochu natáhnout nohy a pohodlně se usadit, opřít si ruce, upravit sedadlo všemi možnými způsoby... a zároveň abych já neměla kvůli menší výšce nějaký problém (nevím, jestli je to relevantní poznámka, ale co kdyby)
-velký kufr, do kterého se vejde vozík, kočárek a pár zavazadel zároveň
-aby v něm 4 osoby (z nichž dvě v autosedačce) a pes měli pohodlí
-co nejbezpečnější!
-cena max. 1.200.000
-možná i automatická převodovka, ale nemusí to být
Samozřejmě, pokud bude hezké, budu jen ráda. Ovšem klidně může být ošklivé nebo nedostatečně reprezentativní, je to nepodstatné.
Budu hrozně vděčná za každou radu. Dík!
Naše požadavky:
-relativně velké auto, aby si v něm vysoký muž mohl aspoň trochu natáhnout nohy a pohodlně se usadit, opřít si ruce, upravit sedadlo všemi možnými způsoby... a zároveň abych já neměla kvůli menší výšce nějaký problém (nevím, jestli je to relevantní poznámka, ale co kdyby)
-velký kufr, do kterého se vejde vozík, kočárek a pár zavazadel zároveň
-aby v něm 4 osoby (z nichž dvě v autosedačce) a pes měli pohodlí
-co nejbezpečnější!
-cena max. 1.200.000
-možná i automatická převodovka, ale nemusí to být
Samozřejmě, pokud bude hezké, budu jen ráda. Ovšem klidně může být ošklivé nebo nedostatečně reprezentativní, je to nepodstatné.
Budu hrozně vděčná za každou radu. Dík!
Re: Maximálně pohodlné a bezpečné auto
Za mně bych doporučil Chrysler Town & Country, je to velké auto s obrovským vnitřním prostorem. Nejlépe motorem 3.6l (doporučuju s automatickou převodovkou), který by sis za 20-30t Kč mohla přestavit na LPG. Jenom nevím, jak je to tady s novými auty. Je to americká společnost, ale nějaké dealery by tady mohli/měli mít.
Pokud by ti T&C přišel moc velký, tak se dívej na Chrysler Voyager. Je to prakticky to samé, akorát kratší.
Tady máš pro ilustraci model 2012, mezi mé oblíbené prvky na autě jsou vytáčející se sedadla. Jinak úplně stejné auta dělá Dodge s označením Caravan/Grand Caravan a Plymouth.
Jinak rozestavení sedadel klasicky je 2-2-3 takže když vezeš 4 lidi, tak sklopíš zadní sedadla a vleze se ti tam toho opravdu hodně.
Video recenze:
Pokud by ti T&C přišel moc velký, tak se dívej na Chrysler Voyager. Je to prakticky to samé, akorát kratší.
Tady máš pro ilustraci model 2012, mezi mé oblíbené prvky na autě jsou vytáčející se sedadla. Jinak úplně stejné auta dělá Dodge s označením Caravan/Grand Caravan a Plymouth.
Jinak rozestavení sedadel klasicky je 2-2-3 takže když vezeš 4 lidi, tak sklopíš zadní sedadla a vleze se ti tam toho opravdu hodně.
Video recenze:
Jinak teda ohledně bezpečnosti:
to bych asi koupil phaetona pokud to nemusi byt nove
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
Výše uvedený Chrysler je dobrý nápad, v Evropě se ovšem prodává pod značkou Lancia Voyager (je to to samé auto ze stejné továrny, jen s jiným znáčkem na kapotě). A koupit se dá u všech dealerů Lancie, a to se zárukou na 5 let / 100.000 km:
http://www.lancia.cz/prodejci/
Na výběr je verze s benzínovým nebo naftovým motorem, v obou případech s automatickou převodovkou. Mimochodem, volič automatu je vedle volantu na palubní desce, takže "nepřekáží" mezi předními sedadly. A do 1,2 mil. Kč se pohodlně vejdou všechny verze vč. bohaté výbavy. Ceník:
http://www.lancia.cz/UserFiles/File/Cenik_Voyager.pdf
A když už byste byli u delaera Lancie, ten bude zároveň prodávat i značku Fiat. U ní stojí za zmínku a vyzkoušení typ Freemont, taky velmi prostorné a pohodlné auto. K mání opět jako benzín i diesel s automatem a navíc oproti Voyageru s pohonem 4x4. Je o něco málo menší než Voyager, zato levnější:
Ceník (záruka 5 let platí i zde):
http://www.fiat.cz/UserFiles/CZ_345%20F ... 7-7-13.pdf
http://www.lancia.cz/prodejci/
Na výběr je verze s benzínovým nebo naftovým motorem, v obou případech s automatickou převodovkou. Mimochodem, volič automatu je vedle volantu na palubní desce, takže "nepřekáží" mezi předními sedadly. A do 1,2 mil. Kč se pohodlně vejdou všechny verze vč. bohaté výbavy. Ceník:
http://www.lancia.cz/UserFiles/File/Cenik_Voyager.pdf
A když už byste byli u delaera Lancie, ten bude zároveň prodávat i značku Fiat. U ní stojí za zmínku a vyzkoušení typ Freemont, taky velmi prostorné a pohodlné auto. K mání opět jako benzín i diesel s automatem a navíc oproti Voyageru s pohonem 4x4. Je o něco málo menší než Voyager, zato levnější:
Ceník (záruka 5 let platí i zde):
http://www.fiat.cz/UserFiles/CZ_345%20F ... 7-7-13.pdf
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
Je fakt že za tu cenu je to myslím maximální výbava a ještě něco zbude.
Jinak to, že pro EU to vyrábí Lancia jsem nevěděl, dík za info .
Doteď jsem si myslel, že Plymouth a Dodge jsou USA a Chryslery jsou pro EU.
Jinak to, že pro EU to vyrábí Lancia jsem nevěděl, dík za info .
Mockrát děkuju za tipy. Asi bychom raději nové auto, jedno z bazaru jsme před třemi lety měli, a byly s ním jenom starosti, rychle jsme se ho zbavili. Já vím, že ty složitosti nemusí být pravidlem, ale teď bychom raději šli na jistotu a bez komplikací. Pokud by to dělalo nějaký větší rozdíl, mohli bychom zvednout tu maximální částku na 1.700.000, ale výš už by to bohužel nešlo ani o haléř. A muselo by to být auto, které vydrží na dlouho.
Přátelé nám doporučovali Volvo V40, ale manželovi to bylo nepohodlné a především moc malé. Abych se přiznala, o těchto vozech slyším prvně a manžel taky. Na takhle velká auta nejsem zvyklá, ráda bych jezdila s pocitem, že je náš vůz "obzvlášť" bezpečný. Ale to asi tahle jsou, že?
Přátelé nám doporučovali Volvo V40, ale manželovi to bylo nepohodlné a především moc malé. Abych se přiznala, o těchto vozech slyším prvně a manžel taky. Na takhle velká auta nejsem zvyklá, ráda bych jezdila s pocitem, že je náš vůz "obzvlášť" bezpečný. Ale to asi tahle jsou, že?
Je to tak, že Chrysler, Dodge i Plymouth jsou americké značky koncernu Fiat - Chrysler, přičemž Plymouth už se nepoužívá. A Voyager se montuje ve stejné továrně pod značkami Chrysler, Dodge i Lancia. V Evropě se vyráběly dřívější generace v Rakousku, ale to už neplatí, i Lancia je dovoz z Ameriky.Arkis píše:Jinak to, že pro EU to vyrábí Lancia jsem nevěděl, dík za info .
Zoja: Lancia možná u nás není příliš známá, ale je to slavná italská značka s více než stoletou tradicí. A Chrysler je zase pojem v Americe. Určitě bych doporučil se jít k dealerovi alespoň podívat.
Kdyby se vám Voyager zdál zbytečně velký, je tu Fiat Freemont (viz výše), případně ještě Lancia Delta.
Pokud bychom se měli držet běžnějších značek, za podívání by stály Opel Zafira, Fordy C-Max popř. S-Max, Peugeot 5008 nebo Citroën C4 Picasso.
Pokud jde o tu bezpečnost, ta už je u většiny moderních aut v rámci třídy srovnatelná. Principielně je větší auto (tj. např. ten Voyager) bezpečnější, ale rozdíly jsou marginální. Nicméně pro 2 dospělé, dvě děti, psa, kočárek a ještě vozík bych se prostorem moc neomezoval a zrovna ten Voyager by se pěkně vešel do rozpočtu se vším všudy.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
Já jsem určitě pro Voyager, to auto by muselo projet barákem aby se posádce něco stalo. Sám jsem měl škaredou autonehodu ve starším modelu (97 3.3l) když mě nabrala ženská co si spletla brzdu s plynem a vjela do protisměru. Sečteno podtrženo Chrysler šel na výměnu chladiče a nárazníku s blatníkama a Renault Laguna 2003 šel na šroťák. Tehdy jsem ten Voyager měl pujčený jen na převoz stavebnin, ale věřím že jezdí dodnes.
Voyager a vzor bezpecnosti? nenechte se vysmat uz predesla generace mela skrtlou hvezdicku v NCAP a zmuchlala se jako papir.
A americky kepl s italskym faceliftem znacky, ktere definitivne zvoni hrana?
Kazdy hasic vam potvrdi, ze mimo mainstream jsou vzdy bezpecnejsi SUV premioveho segmentu. Za 1,2 by se uz dalo poridit neco jako Volvo XC60 (doporucuji kvuli sedackam nema konkurenci), BMW X3, VW Touareg i s tim ze mene pohyblivym se do techto aut lepe nastupuje.
A americky kepl s italskym faceliftem znacky, ktere definitivne zvoni hrana?
Kazdy hasic vam potvrdi, ze mimo mainstream jsou vzdy bezpecnejsi SUV premioveho segmentu. Za 1,2 by se uz dalo poridit neco jako Volvo XC60 (doporucuji kvuli sedackam nema konkurenci), BMW X3, VW Touareg i s tim ze mene pohyblivym se do techto aut lepe nastupuje.