Sraz AutoForařů na Nurburgring Nordschleife

O všem co se týká našeho webu.
Odpovědět
R.F.
Autoškolák

Re: Sraz AutoForařů na Nurburgring Nordschleife

Příspěvek od R.F. »

Bond007 píše:Sraz tuto neděli, tj. 28.7. na NS ;) přidá se někdo?
Ano :-)
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Vážení, nebyli jste někdo na NS tuto neděli (11.8.) odpoledne / v podvečer, šedé BMW M3 E46 s pražskou RZ? Pokud ano, tak jsme se potkali, já ve Swiftu Sport z půjčovny Rent4Ring...
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
Moucha
Mistr volantu

Příspěvek od Moucha »

jak se ti se SSS jelo? :D
SSS - vdechne tě do života
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

SSSuper! ;)
Já už předtím jel s civilní verzí a líbilo se mi, takže jsem si ho rád půjčil. V té půjčovně ovšem mají i v té nejlevnější "Stage1" jiné pružiny + tlumiče, semislicky a nějaké šílené brzdy, takže to brzdilo a sedělo ještě o pořádný kus líp než sériovka. Byla to moje první zkušenost se semislicky a je to obrovský rozdíl, větší než jsem čekal. Jinak samozřejmě zůstala snadná ovladatelnost a taky hezky točivý motůrek, kterému ale v delších stoupáních trochu docházel dech. Nicméně jako začátečnické auto na NS úplně perfektní.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

na co potrebuje SSS na NS lepsi brzdy? to se jede na plny furt pryc :D
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

:D
No je pravda, že se ani moc neunavily, zvládly by daleko víc. Když jsem do nich ťukl před první zatáčkou, tak to zabrzdilo tak, že jsem musel zase přidat a zatáčku najížděl pod plynem :D
Ale zase se brzdama dala krásně korigovat stopa, když člověk některou zatáčku neodhadl.
Moucha
Mistr volantu

Příspěvek od Moucha »

za to mě se při 17tis odlomilo z destiček pár docela velkých kousků a to moc nebrzdím :D
SSS - vdechne tě do života
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

rozpadly se starim a seslosti.... ;)
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
bambus
Pan Řidič

Příspěvek od bambus »

Bohuzel az pro prodeji dvou BMW mi zbyly penize na mnohokrat planovanou, a z duvodu financnich nikdy nezrelizovano navstevu ringu. Financni prostredky jsou i presto omezene a tak poprosim zkusenejsi o radu.
Udelal jsem si kalkulaci nakladu:

Cesta z Praglu tam a zpet 2 x 700 km x 8,5l (odhadovana spotreba pri tempomatovych 150 kmh presnou jeste pred cestou zmerim)
= 5000,-
Permice na 9 jizd 202€ x 26 = 5500,- (prepocty men zaokrouhlui nahoru)
9 kol = cca 180 km pri odhadovane spotrebe 23 l/100 km = cca 55l paliva = cca 1500,-
Ubytovani na dvě noci (poprosim o tip) = 50€ = 1200,-

Celkem tedy cca 13200,-

Pro me nezname jsou:
Cena benzinu na pumpach pobliz okruhu. Aktualni prumer v DE je 42,- Kc
Spotreba clia pri rozumne rychlosti presusu tam (jeste otestuji optimum)
Spotreba clia pri jizde na okruhu - z Czechringu data nejsou neb krom otackomeru mela elektronika volno ;)

Dalsi neznamou ovlivnujici spotrebu pri presunech tam zpet je doprava v okoli Velkych mest, stau clio, ktere je dole mrtve jak dedek bez viagry, moc nedava. Pri rozjezdu je nutno vic plynu nez by bylo zdravo i v mirnem stoupani.

Vsem zkusenym harcovnikum dekuji za postrehy a pripadna doporuceni, ktera nejsou obsazena v clannku na webu. Ten ted mimochodem sprtam pred spanim. Na simulatoru trenuji s Mini Mk I abych privykl koncepci pohonu a absenci vykonu :D
P.S za chybejici diakriitiku se omlouvam, ma ostruzina nemluvi reci meho kmene.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Asi to tak nějak sedí. Já když sem to počítal, tak za 14 kol jsem tam nechal cca 9k vstupenka a podobně za komplet benzín i s cestou a to ubytko asi taky tak. Plus nějaký blbosti kolem. Takže snad příští rok :) . Jinak když to člověk propočítá na ujetý závodní km a získaný zkušenosti, tak cena za km je výhodnější než při 2 stintech v Mostě a auto ještě míň trpí...
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Odpovědět