Cyklistické vlákno

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
ExFun
Letec

Re: Cyklistické vlákno

Příspěvek od ExFun »

MMira - to vyřeší práce s těžištěm. Já mám kratší zadek a stoupám jak ďas. Takže do stoupání zapíchni špičku sedla do zadku a zakousni se do řidítek...
Při sjezdu jdi víc za sedlo. Víc váhy na zadním omezi propadání vidlice a eliminuje nebezpečí letu přes řidítka.

btw. vyzkoušej si klidně na rovině, jak dalko se dá jít za sedlo, než se zadkem dotkneš z pláště - možná budeš překvapen.
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Když fitness, tak pořádné http://www.singlebe.com/produkt/singlebe-fitness-ss/ ;) Jede jak z praku.
Back to basics.
Příčina -> následek
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Mozna jen jezdi krecovite na predni brzde, kamarad co to moc neumi s tim ma dost problemy. Prudsi sjezdik a on ji drti co to de, ze pomalu sjizdi po prednim ... Kolo toho prejede hodne, nejvetsi tlumic jsou ruce a nohy, odpruzeni brat jen jako filtr par korenu na zemi aby to tolik nedrncalo, rozhodne ne vec bez, ktere se neda jezdit. Nekteri na tom taky porad jen sedi, to se me ptal kamos "kdyz mam 170mm zdvihu proc na tom nesedim", docela jsme na nej koukal ...
Taky muze byt vidle spatne nastavena, ma to nastaveni komprese, sam nevim v xc moc prehled nemam?
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

ExFun píše:MMira - to vyřeší práce s těžištěm. Já mám kratší zadek a stoupám jak ďas. Takže do stoupání zapíchni špičku sedla do zadku a zakousni se do řidítek...
Při sjezdu jdi víc za sedlo. Víc váhy na zadním omezi propadání vidlice a eliminuje nebezpečí letu přes řidítka.

btw. vyzkoušej si klidně na rovině, jak dalko se dá jít za sedlo, než se zadkem dotkneš z pláště - možná budeš překvapen.
přesně jak píšeš :-bd
Pravda vyděsí
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

a zítra ráno zase buďyk na půl šestku.... :D

btw, imho nabádat začátečníka na bajku, aby chodil prdelí mimo sedlo není úplně košér... to je až vyšší dívčí.... (rána gulama na horní rámovou trubku nebo točící se zadní kolo, poté co bajk dostane ránu o náhlé překážky v cestě je velmi, ale velmi silný zážitek... :D
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

....a když chytne točící se zadní kolo za dezén kalhoty i s obsahem a zatáhne mezi zadní vidlici ..... je to doslova genocida.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

pavproch píše:a zítra ráno zase buďyk na půl šestku.... :D

btw, imho nabádat začátečníka na bajku, aby chodil prdelí mimo sedlo není úplně košér... to je až vyšší dívčí.... (rána gulama na horní rámovou trubku nebo točící se zadní kolo, poté co bajk dostane ránu o náhlé překážky v cestě je velmi, ale velmi silný zážitek... :D
Jak může s prdelí nad Z kolem ZA sedlem dostat ránu do kulí od horní rámovky? ;)
Neznám nikoho (z XC a trail), kdo by si při sjezdu (když to vyloženě nezkoušel) odřel zadek od pláště. Jde spíš o to, aby si vyzkoušel kolik tam má místa. Člověk je často za sedlem a má pocit, že dře zadkem plášť, ale když si to vyzkouší, zjistí, že tam je ještě 20-30cm, které má jako prostor pro ještě těžší sjezd (resp. nájezd případně překážku). Takto extrémně půjde nad Z kolo hlavně na zlomu nějakého dropu (když to tam bude pomalu pouštět), nebo krátkodobě přes nějaký šutr, takže že by to drclo a on si urval koule, nehrozí. Celý sjezd takto neodjede, to už by hrozil nedostatečný grip na předku.

Reálně tedy s prdelí za sedlem (ne úplně na pneu) při nějakém sjezdu hrozí, ne, že si narazí koule na horní rámovku, ani odření prdele, ale že mu při drncnutí Z kola sedlo bouchne do břicha (vlastní zkušenost), což není příjemné, ale ani nějaký velký problém. Ale každý si může vybrat, jestli sedlo v břiše, nebo bude sráč a nesjede to nebo polet přes řidítka ;)
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Já si tedy myslím, že chodit ze sedla je úplný základ bajkingu, který je třeba trénovat ihned, jak se na bajku udrží (a není to tak jednoduché, jak se zdá). Bez toho nebude žádné flow, nedostane se přes překážku, nenahne to zatáčky atd. atd. a kdyby ano, tak zbytečně zavaří bajka.

Jak psal Vroom - tlumiče a vidle jsou jen pomocníci, primárně by si to měl odpracovat bajker, nebo se bude divit, proč je pořád v servisu...
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

btw. si tady dovolím video poměrně prudkého, ale hlavně hodně kořenového a rozbitého sjezdu.
http://youtu.be/jLUPDl3v80U

Tady je vidět, že místa na práci je tam stašně moc.
http://youtu.be/G-Qi2pdYEFk

Je vidět, jak i já s blbou technikou to za sedlem můžu sjet a dokážu nerovnosti pobrat (a že to skáče hodně) a kule mám v pořádku ;)

BTW. poslouchejte jakou ránu dostane bajk když člověk nejde za sedlo (kamarád tam nechodí)
http://youtu.be/GI6btrNQu20

a
http://youtu.be/3dbeM2PzpRs
a to jsem fakt lama a přesto to bylo úplně jiné flow, rychlejší (nemusel jsem na hraně zastavit) a bajk nedostal zbytečnou ránu
Back to basics.
Příčina -> následek
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Chodit za sedlo je zaklad zakladu, tedy pokud ma clovek vetsi ambice nez je jizdu po polnacce. Buny hop taky neni od veci ;-)
Docela dulezity je mit s kym jezdit, znacne to zvisi progres.
Btw. tohle se mi libi http://www.bikeradar.com/mtb/gear/categ ... er_reviews bych si koupi k endurku jeste xc, skoda, ze neni dostupny a halfords neposila do CR :-(
Odpovědět