Cyklistické vlákno

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Brus
Letec

Re: Cyklistické vlákno

Příspěvek od Brus »

já jsem včera šel na kolo až asi ve 3. to bylo hezkých 34. v 6 bylo furt 32 :-)
Pravda vyděsí
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ultima ratio »

pavproch píše:hollowtech má plastové misky, že? esli jo, tak tam bude zakopaný scíplý pes...
Ne, misky jsou kovové a maji v sobě ložisko. Vypadá to nějak takto:

Obrázek

Obrázek

Už jsem ale asi přišel na to, čím to je, nenamazal jsem drážky vazelínou, budu to muset ještě jednou rozebrat. Jsem myslel, že tady to má být suchý, aby se to ani nehlo. A teď v internetovém, návodu vidím, že to mažou vazelínou. :-??

Obrázek
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

mam za sebou prvni ostrejsi vyslap. sice jen na pulhodiny, ale s celkovym prevysenim cca 200 m.

do kopce se s tim jede vyborne, nahoru na kopec jsem se vyskrabal celkem lehce, jen jsem mel v tom nejprudsim svahu problem udrzet predni kolo na zemi.

sjezd dolu byla ale vetsi adrenalin. za ten kousek (sjizdel jsem po modre od zoo ke kartouzce) jsem si 3x malem namlel :)) . hlavne posledni sjezd tesne na silnici pred kartouzkou byl rizikovy. jestlize nahoru to furt jede po zadnim, dolu zase nejradeji po prednim. a kdyz se dojede na nejaky schod, to pak clovek okamzite leti pres riditka. no ustal jsem to, ale tak tak. jizdu v terenu v tretrach s kuframa budu muset hodne pocvicit. hlavne se nebat a pustit to trochu rychleji. a davat pozor na to, ze predni brzda obravdu brzdi.

zatim rozporuplne pocity mam z te odpruzene vidle. pri jizde o ni nevim, pri seskocich je prima pristat do mekkeho, ale pri tech technickych sjezdech mi vadi, jak se mi riditka propadaji pod rukama. asi to jezdim spatnou technikou.

v nedeli budu pokracovat :)
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

tak vzhledem k předpopíííííčasí, zítra buďyk na šestou nebo i dřífff a hurá na kopec.... už se nemůžu dočkat... :ymhug:

doparoma, když už tadle verze pekla skončí? Zítra má být 36 a pak celý týden nad třicet.... tfuj... 8-x
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ultima ratio »

Tohle počasí mi právěže vyhovuje, já vyjíždím kolem poledne a vracím se až večer. Ale jezdím hlavně po silnicích, chladí mě vzduch, který prorážím.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

taxem z5 z výletu.... no nejsem já úchyl, stávat v sobotu po páté, abych už všest mohl šlapat? dyž sem vyjižďal, bylo kráááásných 18st, dyž sem fčíl přijel dom, už to zase bije přes 31.... bléééééé... a nejhorší je, že dyž sem vyšlapal těch cca 800výškových na Evil´s Mill, tak už aji tam (1205mnm) byl po sedmé ráno hic, že bych se pic.... fčíl zalezu do studené nory a do večera nevylezu.... ledy žeby podvečerní větrání m4Zlika...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

Me dva dny zpatky predjeli 3 borci na silnickach a uz uvazuju ze vymenim treka za silnicu :))
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Eda: Kup slicky a máš to vyřešený. Dřív jsem měl silnici, teď mám silníčního horáče :) a jede to prakticky stejně. Možná na rovinkách je to lehce horší, díky vyššímu aerodynamickýmu odporu, ale to je mi putna když je u nás stejně všechno do kopce.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

moje kolo uz je starecek takze na pristi sezonu pujde novy tak jako tak. Jen se rozmyslim jestli to bude silnice nebo hybrid silnice/trek...rikaji tomu fitness kolo.

Napr. http://www.merida-bike.cz/prodej/speeder-t5-2013
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Přesně tohle mám taky v plánu až mi doslouží ten můj 10letý stařeček. Hadám někde kolem 2020 by to mohlo být aktuální :D .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Odpovědět