BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
RedBaron
Řidič začátečník

Re: BMW Divize

Příspěvek od RedBaron »

První zážitek tohoto týdne je po dvou měsících přesednutí z E30 do E46, bože to je gumofka :D

Druhý včerejší test nového F30 320d. Proti motoru 2.0d skoro nic nemám, však jede stejně jako ten náš 12tiletý 3.0d a pěkně se vytáčí, ale řazení jde pomalu, protože když se motor vytočí na 5000 otáček, tak tam minimálně půl vteřiny zůstane a pak leze s otáčkami dolů pomalu jako šnek. Což rychlosti řazení fakt neprospívá, jednou jsem dokonce spočítal zuby. Palubka je trochu zbytečně přeplácaná křivkami a řízení ve středové poloze úplně mrtvé, směrem do krajů se snaží, ale je přesný. Místa všude habaděj, akustický komfort super.

Co mě ale vadilo nejvíc, byly odskakující, těžké a nemotorné (16" !!!) runflaty, které si s povrchem mých oblíbených okresek neporadily a v kombinaci s vyměklým podvozkem, který na každé delší vlně auto katapultuje metr do vzduchu a skoro vyvěsí pružiny, je to od BMW hodně špatný vtip. Tohle nedělá ani Oktávka, nechápu, že to dopustí na trojkovém BMW. Jinak neutrální tendence a poslušnost veliká. Tipuju, že nějaký dobrý klasický mechanický podvozek od H&R nebo Koni -40mm v kombinaci s normálními non-RFT 18" koly by byl super, ale to se nedozvím, protože to nemám kde vyzkoušet. Na to, že BMW mělo vždycky podvozek rychlejší než motor, tak tenhle jsem naprosto v klidu dokázal rozhodit blbým 2.0d :(
O II 1.9TDI Combi | Ex: [E30]325i P406b [E46]330dT [E32]735iA [E34]525i24V [E34]525i [E34]524td [E34]540iA [E24]635CSi OpelMonza3.0E Trabant601
Arnie J
Mistr volantu

Příspěvek od Arnie J »

a nebyl ten motor tragicky hlučný? co jsem jel s předváděcí F30 316d ( :D ), tak ten akustický projev byl mnohem horší než u mého tehdejšího 320d těsně před rozpadem...
V6 + R4 + R4 naturally aspirated ... a drncavá turbo krabice k tomu!
RedBaron
Řidič začátečník

Příspěvek od RedBaron »

Arnie J píše:a nebyl ten motor tragicky hlučný? co jsem jel s předváděcí F30 316d ( :D ), tak ten akustický projev byl mnohem horší než u mého tehdejšího 320d těsně před rozpadem...
316d je podladěný dvoulitr nebo motor z Mini?

Já ke své hrůze zjistil, že jsem s E46 330d jezdil 4 roky s prasklým vlnovcem a krom volnoběhu mě ten zvuk bavil, teď to švára vyměnil a já tam neslyším nic krom svistu turba a docela mě to sejří. Tady jsem motor slyšel, ale tak, aby mě to obtěžovalo nebo to bylo jako v Octavii 1.9 TDI fakt ne. Tohle není nic, kvůli čemu bych to nebral.

Debilní je jen ten systém start-stop, který si po náročném průtahu okreskami rychlostmi i přes 200 a vyjetí serpentýn klidně chcípne rozžhavený motor a mává turbu pápá. Okamžitě jsem hledal, jak to znovu nastartovat a jsa naučen ještě na klasický klíček, tak se mi to povedlo až po několika desítkách vteřin. Tady musí být zavřené dveře, sešlápnutá brzda i spojka, no prostě mi to chvíli trvalo a byl jsem za to nerad.
O II 1.9TDI Combi | Ex: [E30]325i P406b [E46]330dT [E32]735iA [E34]525i24V [E34]525i [E34]524td [E34]540iA [E24]635CSi OpelMonza3.0E Trabant601
Arnie J
Mistr volantu

Příspěvek od Arnie J »

je to podladěný dvoulitr a znělo to, jako by někdo do válce přisypal písek, nebo já nevim :)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

chlopi, dělalo sa to vůbec?

před chvílí sem zahlíd 1er e87 130d.... olomoucká značka, stříbrná metla, 5d, m-paket, dva laufy vlevo, jelo to jak z praku.... *-:)
Naposledy upravil(a) pavproch dne stř 31 črc 09:37, celkem upraveno 1 x.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Arnie J
Mistr volantu

Příspěvek od Arnie J »

tak 330d určitě né, asi jsi myslel 130d :)

ale samozřejmě že ne ... oficiální maximum bylo 123d 150kW
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

opraveno. srrry
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

tak m4Zlik je už zase komplet, PPŘ mřížka už zase mřížkuje..... mmiro, kuju převelice moclikráte přeuctivě

neska sem poprvé s m4Zlikem ujel v jednom dni víc než 400km, všechno se střechou dole a ..... nadšení..... :D

btw, nový saloon BMW Horimex v OLM je mooooooc hezký.... :x
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Po třech dnech intenzivních zážitků s m4Zlikem (samozřejmě all-time ve "sport"modu) sem neska ráno vlezl do potahu a..... ty woe, to je hrůza až do jakýho marastu ty posraté EURo limity potlačily tak sqělý motor..... 8-x

Brusel, gou fak jourself!
Arnie J
Mistr volantu

Příspěvek od Arnie J »

seš si jistý, že je to eurolimitama? není potah stejně starý jako Z4?
Odpovědět