Focus vs Stilo

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
Hovnival
Spolujezdec

Focus vs Stilo

Příspěvek od Hovnival »

Zdarec lidi,

plánuju si pořídit auto čistě na dojíždění do školy, najedu max 500 km měsíčně. Můj rozpočet je kolem 60000 Kč (+cca 10 tisic na počáteční servis). Za tuhle cenu mě připadnou stilo 1.6 a focus 1.6 jako nejlepší volby, jen se pořád nedokážu rozhodnout jaký vzít. Stilo se prodává levněji, takže by mě něco zbylo servis do budoucna apod. Moje požadavky jakožto chudýho studenta zejména spolehlivost a provozní náklady, u toho fiata se bojím té spolehlivosti, ale co jsem si tak četl, tak tam prý hlavně zlobí různý kontrolky apod., ale nic závažnýho a drahýho. To stilo se mě navíc designově líbí víc (3dveř) a palubku to má taky hezčí, ale focus je tak nějak dohromady o něco lepší auto, že? No ale říkám, jde mi hlavně o tu spolehlivost, abych nebyl pořád v servisu.

Co vy na to? Dík
Arkis
Letec

Re: Focus vs Stilo

Příspěvek od Arkis »

Stilo je libové auto a myslím si, že se nemusí vůbec kazit víc jak Focus. U tak starých aut se nerozhoduj podle recenzí, ale podle konkrétního kusu na který narazíš. Můžeš najít v pohodě Stilo a zmetka Focuse a naopak...
Já osobně bych šel do toho Stila, měl ho spolužák ze střední a jen ho vychvaloval.
Hovnival
Spolujezdec

Příspěvek od Hovnival »

dík, taky si myslím že to nebude tak špatný auto :).

jinak myslíte že by se dalo sehnat mondeo 1,8 ve slušným stavu, kdybych přihodil třeba 10 tisíc?
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Jestli myslíš ty Mondea 2001+, tak ne. Ty nejsou nikdy v dobrém stavu...
Hovnival
Spolujezdec

Příspěvek od Hovnival »

ok, díky, tak myslím že obejdu pár stil a focusů a vyberu to v nejlepším stavu...
Odpovědět