Jakou přenosnou navi do auta?

Když se chcete ponořit do nitra...
šmoula
Mistr volantu

Re: Jakou přenosnou navi do auta?

Příspěvek od šmoula »

Vana: přesně tak, z toho důvodu jsem přešel na TomToma a spokojenost. Ale je možné, že za tu dobu se Garmin změnil a je to o nečem jiném, nevím, nemůžu sloužit...
2.0i 107kW
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

Vana píše:Garmin je fajn
protáhne tě cestičkama, kde by tě podle normální mapy nikdy nenapadlo jet, občas vede dvakrát delší oklikou jen proto že je to o tři vteřiny rychlejší, jindy bez skrupulí doporučí zkratku přes polňačku i když dobře ví že hned vedle vede hlavní silnice

a dokonalá je aktualizace lifetime map. Mi osobně se podařila až asi na desátý pokus, po pěti telefonech do picodasu, živému mejlování a prodrbanému odpoledni u počítače. A to se nepovažuju za úplného antitalenta přes výpočetní techniku
Holt vynikající uživatelská vstřícnost programů Garmin.

Ale i tak používám navigaci mnohem raději než telefon
a to ze ktery garmin te takto vodil? svym zpusobem se takto projevovalo neco, co jsem od nich mel pred 10 lety. a to jen proto, ze to nemelo dostatecne kvalitni mapy CR.

aktualizace lifetime map opravdu je dokonala. pripojim navigaci k PC, pustim kontrolu novych map, odkliknu nainstalovat a tim to pro me hasne. kazdy rok to udelam asi tak 5x a nepamatuji, ze bych s tim mel problem.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

S Garminem mám podobnou zkušenost jako Vana. Letos jsme koupili nového TomToma tak uvidím.
2.9T RWD
VS*
Letec

Příspěvek od VS* »

na firmě mají kluci Mio, Garmin a Navigon....a né jednou si zamnou přišli půjčit TomToma.....
myslím že s TT jsou spokojení i další uživatelé kteří toho najednou hodně, např. řBob, x2005 kteří jsou i tady na fóru.
PROTECTOR II 950Mcz ALP3: SPOLEHLIVÁ A NEKOMPROMISNÍ OCHRANA
Vana
Letec

Příspěvek od Vana »

mmira píše: a to ze ktery garmin te takto vodil? svym zpusobem se takto projevovalo neco, co jsem od nich mel pred 10 lety. a to jen proto, ze to nemelo dostatecne kvalitni mapy CR.....
Garmin Nuvi 3490 SW7,90, mapu CN Europe jsem aktualizoval před dvěma měsícema, po aktualizaci se některé hrubé chyby zlepšily ale stejně to občas dělá psíkusy dál

Předchozího Garmina 760 jsem kvůli tomu rozšlapal

Ale zase se mi na té 3490 líbí možnost uživatelského nastavení zobrazovaných údajů, sice ne v takovím rozsahu jako na turistických ale furt lepší než nic. Taky je dobrá plastická mapa, otáčení na výšku apod. Takže ho úplně nezatracuju
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

V navigačním pravěku jsem začínal na Garminu eMap a bylo to super. Tehdy byl Garmin něco jako Nokia lídr trhu. Nyní stejně jako Nokia nepochopil trend a komplet jim ujel vlak. Nedávno jsem měl tu čest s nějakým modelem snad Garmin 4525 a opravdu hrůza. Strašná grafika, pomalý, nepřehledný, nutné aktualizovat firmware, aby to vydrželo běžet dýl než 15 minut...... Velké zklamání. A to porovnávám se starým TomTom950 TMC, který historicky vlastním a sporadicky používám hlavně v zahraničí. Já jsem postupně přešel na Google Mapy/Google NAV. Chápu, že každý nemá v zahraniční zapnutý data pro online navigaci, takže tam je asi prostor pro klasiku. Vzal bych nějakýho Tomtoma s aktualizacema a s předplacenejma online dopravníma informacema.

http://www.tomtom.com/cs_cz/products/ca ... t-m-europe
Vana
Letec

Příspěvek od Vana »

tak na grafiku nebo nepřehlednost bych si u nových garminů určitě nestěžoval a že by nejel bez nejnovějšího firmwaru to taky ne
snad rychlost by mohla trošičku přidat a bral bych i větší možnosti v uživatelských nastavení
zase plusem je velmi rychlý start a načtení satelitů a taky jsem zjistil výrazně lepší citlivost - ale o hodně - oproti mobilu (SG II) ale možná nejnovější mobily jsou na tom taky líp
lambdamen
Autoškolák

Příspěvek od lambdamen »

iPhone, držák na sklo, napájecí kabel a navigační aplikace TomTom... funguje bezvadně, aktualizace každej měsíc, nemusim tahat další krabičku. Nemůžu si to vynachválit.
Vana
Letec

Příspěvek od Vana »

to jo, ale vždycky se to trochu kříží když chceš zároveň navigovat a k tomu třeba telefonovat
a ten hovor mi chodí obvykle jak naschvál v nejméně vhodnou chvíli
takže za mě radši dvě samostatné krabičky
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

Garmina si koupila přítelkyně po TT. Po čtyřech pokusech o použití leží Garmin už druhým rokem v košíku s nepotřebnou elektronikou....
Osobně se mi výborně používá cokoliv co má v sobě IGO (8,Primo).
MG - radost až na kost.
Odpovědět