Cyklistické vlákno
Moderátor: řidičBOB
Re: Cyklistické vlákno
vroom: ja samo vim, co je razeni a naboje, jen ponekud nechapu, co presne je na tom spatne. ale ono je to jedno, za tech 29t to povazuju za dobry kup.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Na expediční bajky se třeba kónusy doporučují víc než průmysly..
řazení deore a hazka XT/SLX je horší kombinace než řazení XT a hazka Deore, ale nějak bych to neřešil. Ony ty páčky stojí pár korun...
Díky slevě jsi to možná i dost vychytal. REBA bude asi ještě loňský model. Mám info z velkoobchodu, že letos šel RockShox s kvalitou úplně do háje a mají fatální chyby a reklamace (konkrétně REBA). Abych jen nepomlouval RS, tak Epicon má prý taky obrovsky kolísavou kvalitu.
řazení deore a hazka XT/SLX je horší kombinace než řazení XT a hazka Deore, ale nějak bych to neřešil. Ony ty páčky stojí pár korun...
Díky slevě jsi to možná i dost vychytal. REBA bude asi ještě loňský model. Mám info z velkoobchodu, že letos šel RockShox s kvalitou úplně do háje a mají fatální chyby a reklamace (konkrétně REBA). Abych jen nepomlouval RS, tak Epicon má prý taky obrovsky kolísavou kvalitu.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
Nerikam, ze jsou nepouzitelny, jen mi to prijde divny dat na kolo za 40k, kola za 2-3K ... a misto toho drahou prehazovacku a kliky, ktery jizdu na kole nijak neovlivni. Reba ok i kdyz predpokladam bez pevne osy ... aspon ze se jedna o dual air, novy soloair jsou opravdu horsi. Lepsi nekomu napsat at kolo slozi ...
asi mam stesti, ze tomu nerozumim, tak me to nebude trapit. az se packy rozpadnou (a pokud vubec), koupim na to jine.
vidle by mela byt letosni model, ma nejak jinak ovladani zamykani - tedy alespon to si pamatuju z vykladu prodejce.
no nic, zaloha zaplacena, kolo objednane, ted uz to nezmenim. a ani nechci, jsem rad, ze to mam za sebou a na 10 (alespon) let bude klid.
vidle by mela byt letosni model, ma nejak jinak ovladani zamykani - tedy alespon to si pamatuju z vykladu prodejce.
no nic, zaloha zaplacena, kolo objednane, ted uz to nezmenim. a ani nechci, jsem rad, ze to mam za sebou a na 10 (alespon) let bude klid.
Autoforum.cz
taky se snažím bajk ojezdit, až někde něco definitvně prdne.... 10let je imho krapet optimistické očekávání.... poslední tři bajky mi vydržely 6, 6 a 7 let (hliník, ocel, hliník; fšecky umřely na prdlej rám.... Cannondale, Schmier, Author)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
pochybuju, ze toho na tom najezdim tolik, co ty. muj velmi optimisticky odhad je cca 1000 km za sezonu (a to se rika kdovi jestli). kdyz jsem se nad tim zamyslel, tak muj bezny vylet bude tak 20 km po okolnich kopcich. zvladnu to tak 1x tydne, v lete obcas 2x.
takze 10*1000 je porad mene, nez tech tvych 20t za 6 let
takze 10*1000 je porad mene, nez tech tvych 20t za 6 let
Autoforum.cz
pavproch: Při jaký jízdě ti ty rámy většinou praskly a v jakým místě? Né že bych najezdil tolik km jako ty (navíc se pohybuju jen po silnici), ale moje kolo začíná 12 rok a začínám si dělat starosti.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
najezdím tak 2.5 až 3tis km ročně, z teho 90% mimo asfalt ( v terénu)... ani jeden z těch bajků neprdnul při jízdě (jako že by se za jízdy zlomil vejpůl), na problém sem vždy přišel při servisu... cannondale prdnul ve svaru (horní rámová trubka do hlavy), schmier (fillet brazed handmade frame CrMo steel) prdnul taky ve spoji hlavové trubky, Author ve spoji středu a sedlové trubky...
jo, a i dyž sem dycky měl z matyky za jedna, taxem se ňák upočítal, ten poslední Author mi vydržel ne 6, ale 9 let... (2003 až 2012)....
Ok, tak to staticky vypadá docela dobře. Díky za info.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).