BMW E36
Re: BMW E36
A jaký jezdíš nastavení tuhosti a geometrii? Jaký odklony?
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Skončil jsem na nastavení 2 kliky od tvrda vpředu, 4 kliky vzadu. Blbec jsem to měl aspoň na poslední jízdu ještě o klik utáhnout, ale nějak jsem na to zapoměl.
Odklony mám 2° vzadu, ale na prázdným autě, což neodpovídá metodice BMW. Dle ní by to bylo o něco víc. Ve předu neznám číslo, nechal jsem nastavit na geo max negativ dle BMW a pak jsem si s tím hrál na pillow ballech. Plus sbíhavost 3mm, kvůli zpětný vazbě.
Co jsem tak zjistil, tak tuhost je nepřenositelná mezi různými typy aut. Nesedí to ani přibližně.
Odklony mám 2° vzadu, ale na prázdným autě, což neodpovídá metodice BMW. Dle ní by to bylo o něco víc. Ve předu neznám číslo, nechal jsem nastavit na geo max negativ dle BMW a pak jsem si s tím hrál na pillow ballech. Plus sbíhavost 3mm, kvůli zpětný vazbě.
Co jsem tak zjistil, tak tuhost je nepřenositelná mezi různými typy aut. Nesedí to ani přibližně.
RWD
A vzadu nemas powerflexy? Ja prave premyslim nad celou sadou predek+ zadek http://www.piston.cz/strongflex/strongf ... tbloky-e36
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Vzadu jen na stabíkách. Náprava byla pevná, tak jsem do toho nehrabal.
Strongflex dobrá cena. Nevim jestli je v sadě, ale mají i excetr pro přední rameno. Trošku to zvětší záklon a příklon vzpěry. Dost to pomohlo řízení.
http://www.strongflex.eu/en/031369b-fro ... ic_76.html
Strongflex dobrá cena. Nevim jestli je v sadě, ale mají i excetr pro přední rameno. Trošku to zvětší záklon a příklon vzpěry. Dost to pomohlo řízení.
http://www.strongflex.eu/en/031369b-fro ... ic_76.html
RWD
Jo jasný, mě jen zajímalo jak to máš nastavený. Já to mám na okreskový ježdění někde kolem půlky a chová se to spořádaně (a už ani na okruhu se mi do toho nechce moc šahat, ale teď v Mostě to taky plánuju trochu přitvrdit).d1.8t píše:Co jsem tak zjistil, tak tuhost je nepřenositelná mezi různými typy aut. Nesedí to ani přibližně.
Co na ty odklony říkají RS-R, sjíždějí se rovnoměrně a jak si s nima spokojen? Teď jsem je koupil tak jsem zvědavej jak se v Mostě předvedou. Zatím se mi zdá, že bočnice je příjemně tvrdá, ale ještě jsem je pořádně nezkusil...
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Tak pokud mi do toho nehodí vidle počasí, tak bych rád teď 10. nebo 11.mmira píše:kdy pojedes do mostu?
Spokojenost veliká. Nežvejkaj se, jsou čitelný, vypadá to, že i něco vydrží, mají vyvážený vlastnosti sucho/mokro. Diskutovat lze o přilnavosti, 888 jsou lepší. Ale jsou za jiný peníze. Když to vemu jako celek, tak to je velmi slušnej kompromis všech vlastností a nemám si na co stěžovat.jarka píše: Co na ty odklony říkají RS-R, sjíždějí se rovnoměrně a jak si s nima spokojen? Teď jsem je koupil tak jsem zvědavej jak se v Mostě předvedou. Zatím se mi zdá, že bočnice je příjemně tvrdá, ale ještě jsem je pořádně nezkusil...
Řekl bych, že v současný době už jsou nejslabším článkem podvozku. Už by dokázal zvládnout i něco přilnavějšího. Na druhou stranu už takhle mi to občas připadá mezi těma stromama dost rychlý. Navíc jsem při současným ročním nájezdu a několikaměsíčních pauzách, kdy řídim akorát skútr absolutně nevyježděnej, tak to nijak nehrotim.
V září už snad konečně dojde na krátkej diff, tak uvidim jak to proti kopci pojede.
RWD
No tak to je slušná reklama , už abych je testnul...
Dej pak vědět. Když jsem je kupoval, tak po fórech běželo info, že výrobce má celkem kolísavou kvalitu. Některý lepší, některý horší. Já bych řekl, a i jsme to porovnávali na časech, že mám určitě vydařenou várku.
Naposledy upravil(a) d1.8t dne pát 05 črc 21:18, celkem upraveno 1 x.
RWD