Jak prodat auta v depozitu na ND bez EKO daně?

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
ReMusiCZ
Dítě v autě

Jak prodat auta v depozitu na ND bez EKO daně?

Příspěvek od ReMusiCZ »

Zdravím. Mám zájemce o auto na náhradní díly jenž je v depozitu, jak mám postupovat při prodeji? Pán přepisovat auto jelikož ho chce na ND nepotřebuje a hlavně díky nutnosti uhradit i EKO daň která je 5 000 Kč ani nechce. Jenže co já s papíry? Nechci mít odpovědnost na auto který už nemám. Je tu ňáká možnost jak EKO daň obejít? Je dražší jak to auto. Dočetl jsem se i o možnosti na vrakovišti někoho "podmáznout" jenž mi vystaví papír, že auto bylo ekologicky zlikvidováno aniž by ho vůbec viděli. Papír bych úkázal na registračním na úřadě, tam by auto úplně vyškrtli a bylo by to. Jenže na vrakáči nikoho známýho kdo by mi vyhověl nemám, takže je ještě jiná možnost? Poradí někdo? Díky.
DaciaFan
Pan Řidič

Re: Jak prodat auta v depozitu na ND bez EKO daně?

Příspěvek od DaciaFan »

Prohlásit že zůstane na díly nebo vytáhnout z depa a nahlásit jako kradený :ymhug:
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Dát na díly, až ho nebude potřebovat, tak ho hodit k lesu a ty ho nahlásíš jako kradené. To týdne nebude ani u toho lesa a bude prodané ve sběrně na železo... Po pár měsících kdy auto nenajdou to vzdají a odhlásí jej z evidence.
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ultima ratio »

Kradené auto zůstává v registru vozidel napořád. ;)
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

No ale ty se o něj už nemusíš nijak starat.
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Až na to, že se můžou ty identifikátory vozidla jednou někde u někoho najít a pak se přijde na to, jak to s tou údajnou krádeží vlastně bylo. To je jak když si někdo vymyslí, že ho přepadl a oloupil neznámý pachatel a pak se přijde na to, že si to oznamovatel vymyslel.
http://www.novinky.cz/krimi/284142-vymy ... -cinu.html
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Zrovna ten článek jak jsi uvedl, tak bych se nedivil. Kdyby se to prostě někdo snažil ututlat, jak jsou romové nevinní...
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Jo hochu, policie to někdy prostě rozklíčuje, nestačí jen říct, že to udělal neznámý pachatel. To auto nebo díly z něho se může někdy najít a pak se jde po stopě, jak to jednou oznámíš jako kradené, tak je to navždy v celostátním pátrání, dokud se to nenajde. To že to policajti po měcíci odloží, na tom nic nemění, není to konečné rozhodnutí, po vozidle se bude pátrat dál. ;)
Dallen
Mistr volantu

Příspěvek od Dallen »

Buď pořád prodlužovat depozit (což je blbost) nebo vytáhnout auto z depozitu, sundat štítky, zajít na Mag. a tam auto odhlásit (je to tvuj majetek nemusis ho likvidovat, podepsat prohlaseni, ze auto bude stat na soukromem pozemku) a pak si stim delat co chces.
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
Odpovědět