Lotus a samosvor
Lotus a samosvor
Ahoj,
vi nekdo pravy duvod proc Lotus nepouziva ani ve svych nejsportovnjsich vozech samosvorny diferencial?
Dizy za pripadne info...
vi nekdo pravy duvod proc Lotus nepouziva ani ve svych nejsportovnjsich vozech samosvorny diferencial?
Dizy za pripadne info...
- Mattbaylesa
- Řidič začátečník
Re: Lotus a samosvor
z jednoho testu JF-T
Samosvor by jednak narušil perfektní vyvážení 50:50, zadruhé by pak při této porci výkonu musel být příliš „utažený“, což by vedlo k nedotáčivosti. Elektronika si se vším poradí mnohem lépe, aniž by řidič zaznamenal sebemenší zaškobrtnutí.
a možná ještě nepříliš vysoké výkony a lepivé pneumatiky ho tolik nevyžadují...
Samosvor by jednak narušil perfektní vyvážení 50:50, zadruhé by pak při této porci výkonu musel být příliš „utažený“, což by vedlo k nedotáčivosti. Elektronika si se vším poradí mnohem lépe, aniž by řidič zaznamenal sebemenší zaškobrtnutí.
a možná ještě nepříliš vysoké výkony a lepivé pneumatiky ho tolik nevyžadují...
Jak myslíš to, že by LSD narušil vyváženost auta? Myslíš v dynamickém chování, nebo fakt hmotnostní vyváženost?
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Imho je uz tak na limitu tezko ovladatelny a pokud by melo samosvor utrhlo by se jeste "mocneji" a pak by nemel lotus komu prodavat auta ))
- Mattbaylesa
- Řidič začátečník
Je to z testu Jaguara F-type, u Lotusu muzou mit jine duvody, ale myslim, ze bylo mysleno hmotnostni vyvazeni.(je tezsi?)
Nemam zadnou zkusenost, ale kdyz se samosfor sepne, muze dojit k nejakemu skubnuti apod? Nebo se zapojuje "plynule"... Mozna jde i o tu cistotu jizdy nebo proste neni potreba
Nemam zadnou zkusenost, ale kdyz se samosfor sepne, muze dojit k nejakemu skubnuti apod? Nebo se zapojuje "plynule"... Mozna jde i o tu cistotu jizdy nebo proste neni potreba
Tak hmotnost se mi zdá jako blbost, to už spíš to trochu zákeřnější chování, ale s lamelovým by to na rwd mohlo fungovat rozumě (podle info po netu - sám jsem rwd se špérou neřídil).
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
LSD se zamyka zcela plynu, bez škubnutí. Dneska se cpe na málo co (seriove), ale nahrazuje to elektronika.
To same je případ i 4C tam je to řešené stejně
Ale da se tam asi nacpat quaiffe
http://www.youtube.com/watch?v=UMV1mhCa2tw
To same je případ i 4C tam je to řešené stejně
Ale da se tam asi nacpat quaiffe
http://www.youtube.com/watch?v=UMV1mhCa2tw
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
Zákeřnější ?????? To je přesně naopak, zvyšuje to ovladatelnost...
Jinak k původní otázce, je to jen můj názor, ale pokud mám podvozek s dokonalou trakcí a jezdím čistou stopu - což si myslím, že je ve filozofii Lotusu, samosvor mi pomůže minimálně....
Jinak k původní otázce, je to jen můj názor, ale pokud mám podvozek s dokonalou trakcí a jezdím čistou stopu - což si myslím, že je ve filozofii Lotusu, samosvor mi pomůže minimálně....
MG - radost až na kost.