Dotaz na koupi auta

Volné diskuse na libovolná témata...
kozel97
Spolujezdec

Dotaz na koupi auta

Příspěvek od kozel97 »

Zdravím.

V listopadu budu mít 18, tudíž hned den po narozkách chci dělat zkoušky. Díky tomuto zákonu dostanu řidičák někdy až před vánoci. Bůh ví kdy... Jelikož chci jezdit, co nejdříve, tak nechci jít do automobilky až potom, co dostanu ŘP. Jde si "objednat" auto bez řidičáku? Chápu, že prodejce mi auto nevydá na počkání a počítám měsíc, než ho budu mít k vyzvednutí. Popřípadě bych to napsal na bráchu a pak přepsal na sebe, protože čekat až do ledna mi fakt nedá.

Díky!
lambdamen
Autoškolák

Re: Dotaz na koupi auta

Příspěvek od lambdamen »

Trocha skromnosti a trpělivosti. Takové vlastnosti oceníš i dále za volantem.

K tématu. Auto normálně objednají a až přijde tak pokud budeš mít řidičák, tak ho napíšou na tebe. Pokud ho mít nebudeš, převezmeš auto později.
eMJe
Pan Řidič

Příspěvek od eMJe »

Vlastnictvo auta nie je nijako zavisle od vodicskeho preukazu. Cize ak ho zaplatis v hotovosti nemal by s tym byt ziadny problem(pri leasingu by problem bol), auto aj zakonna poistka moze byt kludne napisana na teba aj v 17.
kozel97
Spolujezdec

Příspěvek od kozel97 »

lambdamen: Na auto čekám už od 16. Jelikož se učím automechanika, tak celkem auto chci i já. Nejen je opravovat na praxi. Dva měsíce jsou celkem dost. Navíc když bydlím mimo město a musím všude dlouho a s přestupy dojíždět.

EMje: Díky. To jsem chtěl slyšet. Tak doufám, že nebude problém.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

v 17?

imho musíš mít 18 (právní způsobilost)

ale řidičák není vůbec podmínkou... vím minimálně o jednom případovi, ktery napsal auto na (skoro) stoletou tetu, která neumí jezdit ani na byciklu, natož řídit auto.... (jen kvůli tomu, aby nepřišel o body...)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Zdravím,
na internetu jen tak někoho neoklameš Marku Kozeleku (16 let) z Šumperska, takže si budeš muset počkat o rok víc než zde uvádíš, tak či tak na vlastnění auta nepotřebuješ být plnoletý ani nepotřebuješ souhlas rodičů. Problém nastává až ve chvíli, kdy auto chceš přihlásit, tam už to musí být osoba starší 18ti let, která musí být právně způsobila.
eMJe
Pan Řidič

Příspěvek od eMJe »

Na SK sa da prihlasit aj v 17 aj so zakonnou a dokonca aj havarijnou poistkou, schvalne som sa pozeral... Ale je mozne ze v CR je to mozne az od 18, aj ked by ma to prekvapilo.
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Nevím jestli to měnili, no před čtyřmi lety to chtěl udělat synovec a dopadlo to tak, že to nedopadlo...
eMJe
Pan Řidič

Příspěvek od eMJe »

Z vlastnej skusenosti starej 3 a pol roka viem, ze som to tak mal. Ale spomenul som si ze havarijnu som mal asi az neskor, ked som mal uz 18. Kazdopadne auto bolo prihlasene na mna.
kozel97
Spolujezdec

Příspěvek od kozel97 »

Arkis píše:Zdravím,
na internetu jen tak někoho neoklameš Marku Kozeleku (16 let) z Šumperska, takže si budeš muset počkat o rok víc než zde uvádíš,
Cože?

Každopádně díky všem za odpovědi. Napsal bych to popřípadě na bratra. :)

EDIT: Na vlastnění auta nepotřebuju být plnoletý... To vím. Spíš mě zajímá jestli prodejce mi auto prodá bez přihlášení. Vlastně je to blbost. To by nemohlo na cesty a jak ho odvést, co? Každopádně dík!
Odpovědět