Výběr auta pro začátečníka

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
HondaMan
Letec

Re: Výběr auta pro začátečníka

Příspěvek od HondaMan »

Vždyť je dobouchaná snad ze všech stran. Za tyhle peníze jde koupit třeba Focus, což je auto s Feldou nesrovnatelné.
2.9T RWD
Armando Fernando
Adept autoškoly

Příspěvek od Armando Fernando »

Taky jsem začínal s feldou, kombi, 1.6 a bez posilovače. Auto od novoty kolovalo v rodině a mělo málo najeto, klasika pátý dveře koroze, ale nic hroznýho. Celkově proti tomu autu nemůžu říct křivého slova, dost mě naučilo, cit ve volantu díky absenci posilovače byl veliký, hlavně na sněhu se to šiklo, v tomto směru mi to dalo zkušenosti. Moje potřeby to auto pokrývalo víc než na pohodu, předesílám ale, že jsem jí měl jen na poskakování kolem komína.

Myslím že vše důležité tu už zaznělo, já bych pouze doplnil jeden svůj subjektivní dojem z felicie. Obrazně řečeno, člověk jede 70 km/h a má adrenalin z rychlosti, když stejným úsekem silnice jedu dnes s astrou g stejnou rychlostí, tak je to lážoplážo. Jestli je to plus nebo mínus nechám nezodpovězeno, záleží na úhlu pohledu..

Já mám feldu rád, ale nedokážu jí objektivně zhodnotit, protože byla moje první :x :x
benzín 1.8 92kw
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

To s tou rychlostí bych řekl, že pro začátečníka je to lepší.
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Mně se Felda jako první auto moc nezdá.
Buď chci něco v rámci možností (tj. v rámci rozpočtu) bezpečného, co trochu sedí, brzdí a zatáčí a pak je Felda špatná volba. Líp poslouží v podstatě jakákoliv Fiesta, Corsa, Punto atd. v rozumném stavu.
Nebo jsem rozhodnut se učit na něčem pravěkém, co mě opravdu naučí řídit (a případně i udržovat/opravovat) a po čem mi pak každé modení auto bude připadat jako vesmírná loď. Pak bych volil nějakou Ladu se zadním náhonem nebo něco podobného, pokud možno s levnými dostupnými díly. Kdyby Žigul byl přece jen moc extrémní, tak možná Sierru.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

žigul.... :x
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Před pár lety jsem prodal za 5.500 Kč. Rok 72, částečně ještě první lak, prakticky bez koroze, bez posilovače brzd (!), pásy vpředu, ale ne-samonavíjecí. Kdo se naučí jezdit s tímhle, zvládne už pak všechno.
Přílohy
IMG_0151_1.JPG
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

už sem to tu psal, já měl po tátovi hogofogo Vaz 2103 patnáctistovku, ročník 1978, v kanárkově žluté :x
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Tak tu měl přesně děda, 2103, žlutou.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

jj, na zimu to bylo boží auto na učení se.... :x
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

No, trochu hard core, ale kdo má odvážného ducha a v plánu časem nějakou rychlejší zadokolku, tak bych mu toho Žigula pro začátek docela doporučil.

Ten z r. 72 bez posilovače brzd už byl docela extrém, jednou na mokru jsem brzdil před křižovatkou na červenou a sice dobrzdil, ale auto doklouzalo v pruhu pěkně naštorc. Z vedlejšího pruhu na mě zíral chlapík z nějaké Octy, jenže on koukal z bočního okna, já na něj z čelního :D
Odpovědět