Cyklistické vlákno

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
ExFun
Letec

Re: Cyklistické vlákno

Příspěvek od ExFun »

Na 26" jezdím už skoro 20let ;) Ještě než přišly 29" jsem si říkal, že 26" jsou pro dospělého chlapa opticky malé. Přišlo mi to nepoměrné. Po zkoušce SB mám jasno, že 26" už ne. Na SB čku jsem si po pár hodinách troufnul na drop, na který bych si na roky sedlaném 26" fullu netroufl. Psal jsem to výše. Mně 29" prostě sedí. 26" nechci - jako HT rozhodně ne. Na full po zkušenostech s SB nemám chuť. Full je sice pořád pohodlnější, ale jednak nejede a není tak přesný. SB jsem okamžitě načetl, kdežto fully prostě různě uhýbají. Na fullech jsem nikdy neměl takovou kontrolu nad bikem.

JJ, nejspíš jo. Zrovna se mi dělá nabídka. Přední trojúhelník z variatoru, Z stavba kompromis mezi Variatorem (436) a RAWem (430mm), takže 433mm. Teď hlavně řeším, jestli osadit 2x10 nebo 1x10. Kdybych se nechystal do Alp, tak tam dám 1x10 34x11-36, ale nevím jestli to nebude na Alpy málo.

A taky budu mít pevnou osu i vzadu. Přemýšlíme to osadit Zeečkem.

Ale opět opakuju, že SB jsou unikáty. Neznám jinou HT 29 se 120mm zdvihu a na oceli + krátké Z stavby. Věřím, že jiné 29 se 100mm a dlouhýma Z stavbama budou neohrabané hovada, které by mi nemusely sedět.
Naposledy upravil(a) ExFun dne úte 07 kvě 19:17, celkem upraveno 1 x.
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

pavproch píše:
Vrooom píše:Moje kolo bude porad stabilnejsi s 65,5°
předpokládám, že myslíš úhel hlavové trubky, že?

ty woe, imho cokoli mimo 69-71° je naprosto neovladatelné - buď křižník umějící jezdit enem rovně nebo vratká sfiňa...

mám 70.5° a je to supr
se 70 by sis na DH nebo FR rozbil ústa.. On taky Vroom bude mít tipuju 160+ zdvih... Efektivní úhel se mění..
Back to basics.
Příčina -> následek
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

jo ták, sem zapoměl že s ebavíte o "motorkách", ne o bajkách...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

čti: "motorka" = celopéro, bajk = hardtail
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

já přecházím z motorky na bajka ;)
Back to basics.
Příčina -> následek
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Jo mam takovy HC enduro kolo http://www.specialized.com/us/en/bikes/ ... i#features Akorat vylehceny oproti tomuto, pohych 15,9 kg :-))) Ale docela se na tom da i do kopce, lze dostatecne vysunout sedlo, coz je nejpodstatnejsi.
Btw kolik mas riditka? U me delka predstavce + riditka nejvic ovlivnuji pocit z kola. Na xc kole se 100mm predstavcem se citim dost nejiste, na tomhle jsem mel i 30mm, ale uz to nebylo ok. Tech 780 na SB mohlo umocnit sebejistotu a seskoceni dropu.
A gratulace ke skvele volbe SB kola :x
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

mám představec 105mm se sklonem myslím 5st do plusu, handlebar zkrácený na 53cm a paroží BBB
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Hehe, to bych z nej spad :-D, 70mm predstavec 720mm riditka jsou ideal na xc :-) Kdo jednou vyzkousi siroky riditka a kratky predstavec uz se nevrati :-)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

mám několik tras tady v okolí, kam mám problém sa vlézt (na šířku) se svýma 53cm.... Jr. s jeho 62cm musí zastavit a slízt z bajku....
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Vrooom souhlas. Variator měl o 3 cm níž řídítka a moc to umocnilo moji jistotu. 810 rovná řídítka byla super, ale občas byl problém se vlézt na lávku nebo stromy :-D Dám tam rovná 780. Tapered krk možná malinko zvýší předek tak to budeme asi kompenzovat mírně negativním představcem.
Back to basics.
Příčina -> následek
Odpovědět