Hon na piráty
Moderátor: řidičBOB
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hon na piráty
Pravda se ukázala, přesně jak jsem to říkal, řidiči v koloně chybovali, nevytvořili uprostřed volný průjezdný pruh, místo toho dokonce drze předjížděli odstavným pruhem, proto do nich ten silniční pirát narazil.
http://www.novinky.cz/krimi/300587-poli ... ovali.html
http://www.novinky.cz/krimi/300587-poli ... ovali.html
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
mám pocit, že tato verze se pořád vyšetřuje...buď neumíš pořádně číst nebo jsi se opět převtělil do soudce...nakonec, nebylo by to poprvé, že?!
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Ne, nevyšetřuje, pouze prověřuje, jako znalec trestního práva vím, že vyšetřování začíná běžet až zahájením trestního stíhání konkrétní osoby dle § 160 tr. řádu.
§ 161/1 tr. řádu
Vyšetřováním se označuje úsek trestního stíhání před podáním obžaloby, ...
§ 161/1 tr. řádu
Vyšetřováním se označuje úsek trestního stíhání před podáním obžaloby, ...
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Že Tys vysadil léky??ultima ratio píše:...jako znalec trestního práva vím...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Odmítnout vypovídat je přitěžující okolnost? Já jsem myslel, že je to ústavní právo.ultima ratio píše:Jak arogantněji než Lacina? Copak hned odmítl vypovídat? Já myslím, že se k činu také přiznal. Však mu ani nic jiného nezbývá, svědek seděl přímo vedle něj.
d-fens - dobře Ty!
nedal mu tam tu botu právní znalec U_R?
nedal mu tam tu botu právní znalec U_R?
Řidič Defenderu může tedy vyzvat strážníky a správní orgán, aby se šli opíchat do prdele.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Dfens asi nepochopil, že dopravní značky jsou ve vyhlášce popsány nikoliv vyobrazeny a že v příloze vyhlášky jsou vyobrazeny pouze příklady těch popsaných dopravních značek.
§ 12/1 m) VMDS č. 30/20001 Sb.
„Vyhrazené parkoviště“ (č. IP 12); údaje o tom, pro koho je parkoviště vyhrazeno, například název organizace, státní poznávací značka, symbol zařízení nebo prostoru pro osoby na vozíku, a popřípadě v jaké době, jsou uvedeny na dodatkové tabulce; tyto údaje mohou být uvedeny i na značce místo nápisu, například „RÉSERVÉ“, „TAXI“, „BUS“; ...
§ 12/1 m) VMDS č. 30/20001 Sb.
„Vyhrazené parkoviště“ (č. IP 12); údaje o tom, pro koho je parkoviště vyhrazeno, například název organizace, státní poznávací značka, symbol zařízení nebo prostoru pro osoby na vozíku, a popřípadě v jaké době, jsou uvedeny na dodatkové tabulce; tyto údaje mohou být uvedeny i na značce místo nápisu, například „RÉSERVÉ“, „TAXI“, „BUS“; ...
Já jsem ale o žádné přitěžující okolnosti nic nepsal, kdyby byla ta okolnost přitěžující, tak by Lacina skončil v lochu spíše na dobu blížící se horní hranici trestní sazby, což bylo myslím v jeho případě 12 let. Přiznání je polehčující okolnost, odepření výpovědi není přitěžující okolností, ale hlavně také není polehčující okolností, v tom je třeba rozlišovat. To že někdo využil svého ústavního práva prostě není automaticky polehčující okolností. Kdyby se ale přiznal a využil tak přiznání jako polehčující okolnosti, mohl být trest značně nižší.EL_XEL píše:Odmítnout vypovídat je přitěžující okolnost? Já jsem myslel, že je to ústavní právo.ultima ratio píše:Jak arogantněji než Lacina? Copak hned odmítl vypovídat? Já myslím, že se k činu také přiznal. Však mu ani nic jiného nezbývá, svědek seděl přímo vedle něj.
Příznání žádná polehčující okolnost není, ty "odborníku"Kdyby se ale přiznal a využil tak přiznání jako polehčující okolnosti, mohl být trest značně nižší.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Ale no tak.
§ 41/l) tr. zákoníku
Soud jako k polehčující okolnosti přihlédne zejména k tomu, že pachatel napomáhal při objasňování své trestné činnosti ...
§ 41/l) tr. zákoníku
Soud jako k polehčující okolnosti přihlédne zejména k tomu, že pachatel napomáhal při objasňování své trestné činnosti ...