Pivní koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
goes
Elektro Expert

Re: Pivní koutek

Příspěvek od goes »

řidičBOB píše:
Jedenáct českých pivařů, kteří mají Pilsner Urquell hodně vysoko na svých žebříčcích oblíbenosti, usedlo ke stolu v První Pivní Tramwayi v Michli, aby dokázali tu svoji pravdu.
Opravdu degustátoři jako prase... Čím se liší ode těch goesem zpochybňovaných ochlastů, které jsem já nazval štamgasty? :hm Ničím - takovýchto "milovníků" piva naseru do rána za kýbl a když se budu hodně snažit, tak i dva.
A ty kecy o tom, že se to do CZ nedováží? Ano, oficiálně nikoliv, ale aziati, kteří jezdí na nákupy žehlících prken do Jeleniej Gory, tam rovnou vemou, do své vesnické hospůdky, i nějaký ten soudek. Šak proč by ne, když to ti experti typu Radek stejně nepoznají ;-)

Nicméně, když někdo zná alespoň přibližný postup při výrobě piva, tak jistě také ví, že výslednou chuť ovlivňuje voda. A ta je v PL jiná než v Plzni a ta je také jiná než v Nošovicích.
Odlišná chuŤ ale nepatří jenom k pivu - týká se třeba i výrobků firmy Coca-Cola, která je třeba v D úplně jiná než v CZ.
samozrejme, znalci a fanousci plnze to nepoznali, sladci to nepoznali, ovsem ridicBob a jeho pes to poznaji.
Smrťák
Letec

Příspěvek od Smrťák »

magoři =))
Sbohem. Už tady nejsem. Mám dost všech for.
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

goes píše:
řidičBOB píše:BTW: tím podpisem chci jenom otevřít oko pJandovi, aby se zamyslel nad faktem, že kam vleze Ondrášík, tak jde veškerá diskuze do hoven. Takže já se vracím tam, kde Ty nejseš ;-)
ti ten navrat moc dluho nevydrzel ;)
=)) =)) =)) =))
Smrťák
Letec

Příspěvek od Smrťák »

x_x x_x x_x x_x x_x
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

smrtaku mas mne rad?
Smrťák
Letec

Příspěvek od Smrťák »

Tebe vždy. Jsi ikona let minulých. Poslední mohykán.I když občas nesouhlasím,alespoň sprostě nenadávám
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

tak ty jsi taky nezpomenutelny
Smrťák
Letec

Příspěvek od Smrťák »

Se mnou je konec. Ale dělám ,že není
boss-ivoss
Spolujezdec

Příspěvek od boss-ivoss »

řidičBOB píše:Opravdu degustátoři jako prase... Čím se liší ode těch goesem zpochybňovaných ochlastů, které jsem já nazval štamgasty? :hm Ničím - takovýchto "milovníků" piva naseru do rána za kýbl a když se budu hodně snažit, tak i dva.
Vzdělání v oboru kvasné chemie a zároveň degustátorské zkoušky? Rád bych ten nasranej kýbl viděl, těch lidí v republice moc není.
řidičBOB píše: Nicméně, když někdo zná alespoň přibližný postup při výrobě piva, tak jistě také ví, že výslednou chuť ovlivňuje voda. A ta je v PL jiná než v Plzni a ta je také jiná než v Nošovicích.
Kdo někdy to pivo zkusil uvařit a musel si o tom něco přečíst také zjistil, že úpravou vody se zabývají celé knihy. A ani to nemusí být v rozporu s Reinheitsgebot, třeba na změnu Ph lze použít například kyselého sladu.

Nemluvě o tom, že pokud vím, tak voda ze studní se do Plzně v Plzni přidává jen do vystírky, zatímco do vyslazování (kolem 50% výsledného "piva") jde voda z vodovodního řádu.

P.S: Zítra je na VŠCHT anonymní degustace českých výčepních a ležáků laickou veřejností, od 13h a zdarma, kdyby si chtěl někdo přijít vyzkoušet, jak se pije pivo, když nevíš co piješ, tak SZ.
Smrťák
Letec

Příspěvek od Smrťák »

Pravda.Voda dělá pivo.
Odpovědět