samozrejme, znalci a fanousci plnze to nepoznali, sladci to nepoznali, ovsem ridicBob a jeho pes to poznaji.řidičBOB píše:Opravdu degustátoři jako prase... Čím se liší ode těch goesem zpochybňovaných ochlastů, které jsem já nazval štamgasty? :hm Ničím - takovýchto "milovníků" piva naseru do rána za kýbl a když se budu hodně snažit, tak i dva.Jedenáct českých pivařů, kteří mají Pilsner Urquell hodně vysoko na svých žebříčcích oblíbenosti, usedlo ke stolu v První Pivní Tramwayi v Michli, aby dokázali tu svoji pravdu.
A ty kecy o tom, že se to do CZ nedováží? Ano, oficiálně nikoliv, ale aziati, kteří jezdí na nákupy žehlících prken do Jeleniej Gory, tam rovnou vemou, do své vesnické hospůdky, i nějaký ten soudek. Šak proč by ne, když to ti experti typu Radek stejně nepoznají
Nicméně, když někdo zná alespoň přibližný postup při výrobě piva, tak jistě také ví, že výslednou chuť ovlivňuje voda. A ta je v PL jiná než v Plzni a ta je také jiná než v Nošovicích.
Odlišná chuŤ ale nepatří jenom k pivu - týká se třeba i výrobků firmy Coca-Cola, která je třeba v D úplně jiná než v CZ.
Pivní koutek
Re: Pivní koutek
goes píše:ti ten navrat moc dluho nevydrzelřidičBOB píše:BTW: tím podpisem chci jenom otevřít oko pJandovi, aby se zamyslel nad faktem, že kam vleze Ondrášík, tak jde veškerá diskuze do hoven. Takže já se vracím tam, kde Ty nejseš
smrtaku mas mne rad?
Tebe vždy. Jsi ikona let minulých. Poslední mohykán.I když občas nesouhlasím,alespoň sprostě nenadávám
Sbohem. Už tady nejsem. Mám dost všech for.
tak ty jsi taky nezpomenutelny
-
- Spolujezdec
Vzdělání v oboru kvasné chemie a zároveň degustátorské zkoušky? Rád bych ten nasranej kýbl viděl, těch lidí v republice moc není.řidičBOB píše:Opravdu degustátoři jako prase... Čím se liší ode těch goesem zpochybňovaných ochlastů, které jsem já nazval štamgasty? :hm Ničím - takovýchto "milovníků" piva naseru do rána za kýbl a když se budu hodně snažit, tak i dva.
Kdo někdy to pivo zkusil uvařit a musel si o tom něco přečíst také zjistil, že úpravou vody se zabývají celé knihy. A ani to nemusí být v rozporu s Reinheitsgebot, třeba na změnu Ph lze použít například kyselého sladu.řidičBOB píše: Nicméně, když někdo zná alespoň přibližný postup při výrobě piva, tak jistě také ví, že výslednou chuť ovlivňuje voda. A ta je v PL jiná než v Plzni a ta je také jiná než v Nošovicích.
Nemluvě o tom, že pokud vím, tak voda ze studní se do Plzně v Plzni přidává jen do vystírky, zatímco do vyslazování (kolem 50% výsledného "piva") jde voda z vodovodního řádu.
P.S: Zítra je na VŠCHT anonymní degustace českých výčepních a ležáků laickou veřejností, od 13h a zdarma, kdyby si chtěl někdo přijít vyzkoušet, jak se pije pivo, když nevíš co piješ, tak SZ.