Passat nebo Octavia?
Passat nebo Octavia?
Zdravím lidi, sháním nové auto v cenové relaci do 230.000 Kč. Ideálně 1.9TDI jen nevím pro jaký vůz se rozhodnout. Ročně najezdím něco kolem 25.000 Km. Můj kolega prodává Passata 1.9TDI jen má nalítáno 192.000 Km což mi je trochu proti srsti jinak je auto po spoustě úpravách jako rozvody, spojka, brzdy. Někdo mi říká, že když s tím autem budu jezdit tak často, tak spoustu času strávím v servisu a to by mi při mé práci nevyhovovalo. Zajímalo by mě tedy jaké auto byste vybrali Vy. Mám se zaměřit na něco co má opravdu ujeto něco kolem 100.000 Km nebo nebude problém vzít nějáké vozítko jako je Octávka nebo Passat a nebát se najetých km kolem 180.000 - 200.000. S autem stravím spoustu času ve městě (Brno).
Re: Passat nebo Octavia?
1.9TDI bez DPF je "osvědčená konstrukce". Pokud s tím bylo slušně zacházeno, tak motor může sloužit ještě dlouho. Otázka je, co zbytek auta. A zda pro takhle malý nájezd a poskakování po městě jménem Brno je nutný kupovat nafťáka.
taktak, nejstarší oftáka ve irmě (Oct II 1,9TDi 77kW bez DPF, Mr 2006 4x4) má nalítáno už skoro 350kkm a motor fpoho... zbytek auta už moc ne...x2005 píše:1.9TDI bez DPF je "osvědčená konstrukce"
![Wink ;)](./images/smilies/3.gif)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
No ono to taky bude 2x Brno - Ustí nad Labem což je jiná vzdálenost a 2x v měsíci Brno - Hodonín. Mě jde spíš o to jestli mám vzít 250.000 Kč a koupit mladší auto co má nalítáno do 100.000 a opravdu mi to k něčemu bude nebo vzít klidně auto se 190.000 km.x2005 píše:1.9TDI bez DPF je "osvědčená konstrukce". Pokud s tím bylo slušně zacházeno, tak motor může sloužit ještě dlouho. Otázka je, co zbytek auta. A zda pro takhle malý nájezd a poskakování po městě jménem Brno je nutný kupovat nafťáka.
Kilometry netřeba řešit. Pokud se kolega o auto staral a víš že to co říká na něm udělal, tak bych do toho klidně šel.
2.9T RWD
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Pripajam sa k ostatnim...ak sa o to kolega staral tak nie je dovod riesit nejake kilometre.
Sam som takto kupoval Passata 1.9 TDI 74kW ktory mal cca 310tisic km (otcov sluzobak) a po 2,5 roku s cca 380tisic km isiel znova do sveta a pocas tej doby s tym nebol ani najmensi problem (nielen motoricky)...
Sam som takto kupoval Passata 1.9 TDI 74kW ktory mal cca 310tisic km (otcov sluzobak) a po 2,5 roku s cca 380tisic km isiel znova do sveta a pocas tej doby s tym nebol ani najmensi problem (nielen motoricky)...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
A bude mít to jiné auto skutečně najeto jen udávaných 100 000? Kamarád má pašíka 1,9 TDI, najeto 200 tkm, měnil dvouhmotu a spojku za 25 a jinak to auto jezdí ač on na nějakou údržbu kašle hodně zvysoka. Pokud někdo chce nezáživné a celkem spolehlivé přibližovadlo, proč ne...Fragy píše:Mě jde spíš o to jestli mám vzít 250.000 Kč a koupit mladší auto co má nalítáno do 100.000
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Líbí se mi toto http://www.tipcars.com/bmw-rada_3/318d- ... 08936.html ale to pro mě asi nebude to nejideálnější co? Servis apod. už je pak cenově jinde.