Zazimování
Zazimování
Zítra dávám Zetko na půl roku do garáže. Garáž je součástí RD, takže auto bude v relativním teple. Jak to auto na spánek připravit a jak se k tomu během zimy chovat?
Díky...
Díky...
Re: Zazimování
zaparkovat, pohladit, dat pusu na cumacek a nechat spat
na jare pak nezne vzbudit, nastartovat a vyrazit
ja sam delam jedine, dobijim na plno baterku. loni jsem to neudelal a zdechla.
na jare pak nezne vzbudit, nastartovat a vyrazit
ja sam delam jedine, dobijim na plno baterku. loni jsem to neudelal a zdechla.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Taky jsem přemýšlel o zazimování, ale asi bych to tak dlouho bez auta nevydržel. Navíc není nad projíždku čerstvě napadaným sněhem. Se zadokolkou by mě to mrzelo dvojnásob.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
pekne zvonku aj zvnútra umyť, naniesť na lak nejaký "quick polisher", skontrolovať tlak v pneu (ten by hádam mal byť OK), nenechávať v nádrži zbytočne veľké množstvo benzínu (i keď za pol roka by zdegradovať nemal) a potom to, čo písal mmira
Don't tell me, I know best, I'm not the same as all the rest!
to zavisi od toho, ci s nim nebudes vobec jazdit, alebo raz za tyzden-dva ho prebehnes.
ziadne jazdenie - umyt, vysusit, vymenit motorovy olej ak uz ma blizko k vymene. odpojit akumulator, postavit na spaliky. biozlozka v palive nevydrzi tusim viac ako 3 mesiace, takze raz za cas pridat do benzinu velfobin, ci ako sa vola to na vodu v palive, vyjazdit a dotankovat novy.
ziadne jazdenie - umyt, vysusit, vymenit motorovy olej ak uz ma blizko k vymene. odpojit akumulator, postavit na spaliky. biozlozka v palive nevydrzi tusim viac ako 3 mesiace, takze raz za cas pridat do benzinu velfobin, ci ako sa vola to na vodu v palive, vyjazdit a dotankovat novy.
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive Roadster, 2001 (NBFL), 1.8, 98 000 km.
'Zero' : Toyota Corolla AE92, 1991, 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 190 000km.
'Zero' : Toyota Corolla AE92, 1991, 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 190 000km.
A z opačného hlediska? To znamená příprava na letní sezonu? Zajímá mě konkrétně, jestli třeba čistě zimní výbavu, jako box na střechu nebo nosiče lyží necháváte na autě celoročně, nebo je sundáváte.
Reklamní linky smazány - Acer.t
Reklamní linky smazány - Acer.t
Box na lyže bych na autě určitě nechal. Nikdy nevíš kdy zase napadne
Vana píše:Box na lyže bych na autě určitě nechal. Nikdy nevíš kdy zase napadne
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Sice starší téma, ale i tak
Auto nezimovat na špalíky, silenty pokud nejsou uložené v pouzdře nejsou ve své "přirození" poloze a jsou pnuté.
Auto nechat na kolech, max co měsíc dva ho potlačit o čtvrtotáčky kola, taky je fajn se zbavit tlaku v potrubí (brzdy) vyšlapat pedál ať jde do tvrda.
Auto nezimovat na špalíky, silenty pokud nejsou uložené v pouzdře nejsou ve své "přirození" poloze a jsou pnuté.
Auto nechat na kolech, max co měsíc dva ho potlačit o čtvrtotáčky kola, taky je fajn se zbavit tlaku v potrubí (brzdy) vyšlapat pedál ať jde do tvrda.
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
Jen me tak napadlo.
Budu ted startovat auto po asi mesici stani. Driv nebyl problem odpojit svicky a protocit motor naprazdno, aby se promazal. Odpojit svicky sice neni problem ani dnes, ale jak na to zareaguje ridici jednotka u 1.8TSI motoru? Nespadne do nejakeho nouzoveho rezimu, ze ktereho ji vycukne jen reset chyby?
Budu ted startovat auto po asi mesici stani. Driv nebyl problem odpojit svicky a protocit motor naprazdno, aby se promazal. Odpojit svicky sice neni problem ani dnes, ale jak na to zareaguje ridici jednotka u 1.8TSI motoru? Nespadne do nejakeho nouzoveho rezimu, ze ktereho ji vycukne jen reset chyby?