Malý wagen pre pritulkynu do 2000€

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: Malý wagen pre pritulkynu do 2000€

Příspěvek od Snowman000 »

Ja viem ze to nepozna, alebo az ked to vohuli v nespravny moment ;)

Kazdopadne kandidat uz je vlastne len jediny:
VW Lupo 1,4 16v s klimou a limit je 3000ojro
- zohnat zachovalu Pumu je uz fakt nadludsky ukol a pri dovoze ma caka este vypalne 270 ecok za vykon ~x(

Tak ak by nahodou ste niekto zakopli o nejake tak mi PLS dajte echo :) Diky
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Dakujem za tipy...no Lupo sa jej fakt paci ( a aj mne :ymblushing: ) a myslim ze sama "oskliva" teda nie je ( iked to bude asi kazdy priatel tvrdit ;) )
Dospeli sme k nemu hlavne z dovodu ze 95% casu bude to auto v BA kde ho budem pouzivat aj ja a cim mensie auto tym lepsie a taktiez rodinny prislusnik robi vo VW group servise...
Za inych podmienok by sme asi zobrali Focusa 1,6-ku abo Alfu 147 ale su fakt zbytocne velke, toto bude 2. auto v rodine vedla E46.
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Mame vitaza ;) Zajtra ak to vsetko dobre dopadne tak je nase :ymhug:
Narodene 6/2000 s motorom 1.4 16v so stadom 75 kobyl a 80tis. km na krku (posledny zaznam vo VW z roku 2009 kedy malo 59tis.km)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Multak se vsim vsudy
...tbd...
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Pěkné :-)
2.9T RWD
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Tak už z názvu threadu je jasný, že to ani jinak dopadnout nemohlo. ;)
RWD
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Tak uz je doma :) a myslim ze lepsie sa vybrat uz nedalo...onedlho sa podelim o prve dojmy...radosti a strasti :P
A diky :ymblushing:
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Myslim, ze je nacase sa podelit o pokracovanie príbehu Malý wagen pre pritulkyňu, ktorý je ponaučením a taktiež podelením sa pre prípadného záujemcu o podobneho trpaslika :)

THE GOOD:
Je to uzasny maly stroj, ktory sa da zaparkovat fakt vsade a je z neho krasne vidiet von, kvoli tenkym stlpikom a rohovemu rieseniu zadku(kde konci okno tam aj auto). Na aute je zatial odjazdenych okolo 130km (dovod nizsie), no vacsina boli okresky kde clovek mohol zistit par zaujimavych poznatkov. Auticko je na svoju velkost krasne stabilne a na uplne inej urovni ako Fobia II, hlavne ovela menej citlive na bocny vietor a taktiez na zlomy a nerovnosti v zakrute. Velkost je citit az pri tiahlych zakrutach, ktore by sa pri dostatocne velkom BLI dali ist co to da... kedy je uz nervoznejsie, ale stale krasne citatelne. Vracaky su a zakruty s malym polomerom su ale fakt radost. Volant toho pri beznej jazde moc nepovie, ale zacne komunikovat pri akcnejsej jazde. Radiaca paka ma dlhsie drahy a neni z najpresnejsich, ale je mozne s nou pracovat lahko a sprevodovanie je povedal by som akurat...nie je to take vyslovene mestske ale take stredne dlhe sprevodovanie pouzitelne aj na dialnici (120km/h znamena cca 3250 ot.), cim sa vyrazne odlisuje napr od motoru 1.0 kde je fakt kratucke. Co musim taktiez pochvalit je sedadla, ktore su proste plnohodnotne so sice beznym bocnym vedenim, no plnohodnotnou oporou tela a taktiez poloha a vzajomna poloha volant, sedacka, pedale je fajn, iked mohla by sa dat spustit este nisie (vyskovo nastavitelne su obe predne sedacky). Zadne sedacky sa tiez daju polohovat a prekvapivo som si za seba (178cm) dokazal sadnut a vedel by som prezit nejaku cestu ( za priatelkou je miesta jak v Superbe :p ). Taktiez je pritomny EASY ENTRY ci jak sa to vola, co znamena pamat pri odklopeni sedadla, kedy sa vrati do povodnej polohy, co je fajn dorobnost a cez tie obrovske vrata sa fakt vystupuje aj zo zadu jak z normalneho auta a nie ako z postovej schranky, ze Volvo C30! A este jedna perlicka, to auto ma plynovu zperu na prednej kapote, nepotrpim si na podobne hovadinky, ale potesi. Spotreba sa pohybovala okolo 5,5, ale je len dopocitana podla ubytku z nadrze a PP to nema. Brzdy su na tu vahu aj napriek velkosti podtacky na pivo dostatocne a nemali problem zabrzdit ani relativne z vyssich rychlosti. Velkym prekvapenim, akoze je to VW group, su pedale, ktore su krasne rozlozene na medziplyny a aj ked su vsetky zavasene zhora a v BMW mam plyn od spodu, netrvalo mi naucit sa ich tam v ramci moznosti presne davat po cca 10-tich podradeniach...

HMMM:
Veci, ktore neviem este zhodnotit, pripadne som z nich trosku v rozpakoch. Chod pedalu spojky, ktora je riesena lankom este a mam pocit ze sa zadrhava. Spojka zabera presne a takmer uplne nazaciatku (co mi osobne moc nevyhovuje, ale neva) no je pocitovo tahsia ako na mojom BMW a neporovnatelne tahsia na novodobych mestskych prditkach. Ak by mal niekto napad cim to tak prosim dajte mi echo. Taktiez horna cast palubky trosku viac drnci, ma aj preco je to inak velky kus a to skusim tiez nejako poriasit, podlozit. Kufor mi pride adekvatne velky k velkosti a nikdy sme nemali nejaku velku potrebu prepravovat cosi, 4 zimaky sa po sklopeni zmestili uplne v pohodicke.

THE BAD:
Kde mali sudruhovia z NDR hlavy, ked im tam niekto navrhol preco by nemohli dat pravy spatak mensi ako lavy? Obzvlast pri mestskom aute kde furt kontrolujem pravu a aj lavu stranu?!!! Dufam, ze ho priatelka coskoro ustreli a ja tam budem moct dat plnohodnotu :P
A ktory deb*l vymyslel, ze koliecko na napinacej kladke bude z plastu?!!! Za toto by si zasluzil gulku do hlavy. Taktiez by si ju zasluzil predchadzajuci majitel v ITA a na Slovensku, ktori sa vyprdli na kontrolu a menenie rozvodov. Takze co sa nestalo?
Presne...na ceste od predavajuceho NZ do BA, kedy som si isiel pohodicku po okreskach mi asi 20 pred BA zasvietila kontrolka EPC a motor stratil vykon, ale isiel a nevydaval nejake podozrive zvuky. Clovek radsej zastal, vypol motor, zapol motor, motor sa nahodil bez predchadzajucej diskoteky na palubke. Pohol sa ale uz som citil ze cosi zle bo vykon stale nikde (ostalo ich tam tak mozno 30 postyhnutych ponikov) tak som sa asi 60kou dotrmacal domov a nasledne do servisu. Tam mi na druhy den diagnostikovali rozpadnutie kladky a preskocenie rozvodov, a po rozobrati aj to najhorsie ze piesty a ventily sa stretli ~x(
Lupik.jpg
Takze sa teraz caka na opravenie. Nastasie predchadzajuci majitel nehral mrtveho chrobaka a aj ked sme uz mali sto chuti mu to auto vyhodit na dvor a zobrat prachy, tak sme sa dohodli na 50:50, kedze sme boli upozorneny na potrebu vymenit rozvody a taktiez nam pri kupe bolo trosku z ceny z toho dovodu spustene. Ale ze nevydrzia 100km to mi do dnes nik a ani ja sam neverim.

Kazdopadne dakujem za pozornost a na finalny verdikt, si pockame kym pacient nebude ok a majitelka (ktora na nom bohuzial nepresla ani meter a takmer vsetko plati) povie k tomu svoje, mozno aj tu na AF ;)
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Odpovědět