Hon na piráty

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
aikoN
Letec

Re: Hon na piráty

Příspěvek od aikoN »

Beny9700 píše: Podle mého názoru každý je schopen přizpůsobit rychlost daným podmínkám.
Snad ani sám nevěříš, že je tohle pravda. Jedním dechem ale lze dodat, že to není důvod pro současné omezování.

Já bych byl rovněž pro neomezenou rychlost, nicméně by zároveň bylo dobré, aby byla plošně + lokálně ve specifických oblastech značkami zavedena rychlost doporučená a v případě způsobení nehody považovat rychlost vyšší jako přitěžující okolnost. A tvrdě trestat.
Rychlost zabíjí!
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

I tak to omezená rychlost neřeší. Pokud má základní pud sebezáchovy a autoškoly (čerství absolventi povině na rok označit auto) nebudou produkovat to co produkují tak by to neměl být problém.
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám :-). Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera :-).
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

Příklad za všechny:
Podani vysvetleni
Dobry den, Pred nejakym casem jsem predjizdel auto, nevim presne jakou rychlosti to bylo, ale proti jelo policejni auto s "bradavici" a na 90% me zmerili. Kdyz jsem se kouknul do zpetneho zrcatka, tak zacli,asi po 100m za mnou, brzdit a pustili majak pak zastavili u krajnice. Tak kde jsem predjizdel je dlouha rovinka, ale ani kdyz jsem byl na konci teto rovinky,tak jsem je nevidel, ze by se za mnou otaceli. Ale radsi jsem na prvni krizovatce uhnul a jel mimo hlavni tah. Ted mam na poste dop. dopis od policie. Myslim, ze to je tohle. Jelikoz se v cechach zdrzuju jen velmi malo a navic o vikendech, tak si to nemuzu prevzat. Budu se snazit to nejak prevzit, ale nevim, jestli to stihnu. Dotaz zni, 1. co se stane, kdyz to neprevezmu? 2. Pripadne prevezmu a nebudu se moc dostavit na podani vysvetleni (pracuji v zahranici), postaci to pisemne s omluvou na praci (vcetne bydleni) v cizine Jen pro upresneni, pri predjizdeni jsem jel urcite vic jak 90Km/h(myslim, ze jsem jel caa 130-140km) po predjeti jsem pustil plyn a nechaval spadnou na tempomat(mel jsem nastaveno 100km/h). Myslim, ze me zmerili tesne po predjizdecim manevru kdyz jsem se zaradil do sveho pruhu. Da se pripadne nejak argumentovat tim, ze predjizdeni ma byt co nejrychlesi atd... vim, ze ze zakona je to uz vynato (ze pri predjizdeni se muze prekrocit max. dovolena rychlost) Predem moc dekuji za odpoved V.D.
ad 1) Viz článek na toto téma v sekci Právní poradna.

http://www.autoweb.cz/procesni-postupy- ... e-a-uradu/

ad 2) Je nutné se řádně omluvit. Pokud to neuděláte, můžete dostat pořádkovou pokutu a mohou rozhodnout ve Vaší nepřítomnosti. Tím zvýšením rychlosti kvůli předjíždění argumentovat nejde.
Odpověď: JUDr. Tomáš Beran včera 11. 04. 2013 v 16:39
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám :-). Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera :-).
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

Proč bych měl předjíždět 90 km/h a ohrožovat protijedoucí a sebe?

Reaguji jen na situaci kdy byl změřen a ne ty povídačky kolem.
aikoN
Letec

Příspěvek od aikoN »

Beny9700 píše:I tak to omezená rychlost neřeší. Pokud má základní pud sebezáchovy a autoškoly (čerství absolventi povině na rok označit auto) nebudou produkovat to co produkují tak by to neměl být problém.
Na pud sebezáchovy bych nesázel. Skoro každý den potkávám (ve velké většině mladé) blbečky, kteří si myslí, že je na silnici drží magnet z urychlovače, že jim to brzdí na fleku a nejspíš také vidí za roh. Řekl bych, že tuhle zkreslenou představu, co je ještě bezpečné, moc nejde z těchto lidí odstranit, dokud to neposerou a neponesou za to patřičné následky.
Rychlost zabíjí!
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

aikoN píše:
Beny9700 píše: Podle mého názoru každý je schopen přizpůsobit rychlost daným podmínkám.
Snad ani sám nevěříš, že je tohle pravda. Jedním dechem ale lze dodat, že to není důvod pro současné omezování.

Já bych byl rovněž pro neomezenou rychlost, nicméně by zároveň bylo dobré, aby byla plošně + lokálně ve specifických oblastech značkami zavedena rychlost doporučená a v případě způsobení nehody považovat rychlost vyšší jako přitěžující okolnost. A tvrdě trestat.
Souhlas, jen je problém jestli je možné posudit jak vysoká rychlost je za daných podmínek přitěžující okolnost ...
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

aikoN píše:
Beny9700 píše:I tak to omezená rychlost neřeší. Pokud má základní pud sebezáchovy a autoškoly (čerství absolventi povině na rok označit auto) nebudou produkovat to co produkují tak by to neměl být problém.
Na pud sebezáchovy bych nesázel. Skoro každý den potkávám (ve velké většině mladé) blbečky, kteří si myslí, že je na silnici drží magnet z urychlovače, že jim to brzdí na fleku a nejspíš také vidí za roh. Řekl bych, že tuhle zkreslenou představu, co je ještě bezpečné, moc nejde z těchto lidí odstranit, dokud to neposerou a neponesou za to patřičné následky.
To je pravda, proto by autoškola za ty peníze, který za papíry chtějí měla zorganizovat povinnou školu smyku pro nováčky (ať si třeba i připlatí), aby každý poznal co se děje, když překročí fyzikální limity.

Pud sebezáchovy do jisté míry ovlivňují negativně i automobilové PC hry na kterých tahle generace vyrůstá.

Navíc stejně omezenou rychlost ti mladí většinou nerespektují.
aikoN
Letec

Příspěvek od aikoN »

Nerespektují, jelikož v tomhle věku ví každý všechno nejlíp :D
Rychlost zabíjí!
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

Rychlost nezabíjí :-) to je jen fyzikální velčina. Zabíjí nezvládnutí nepřiměřené rychlosti v dané situaci.
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

aikoN píše:

Toto je sice hezká představa, ale v praxi by to dopadlo katastrofou. Každej kdo by nejel krokem a způsobil nehodu by skončil 5 let v báni.
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)

"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem ;-)
Odpovědět